فضایل مقدسی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: به عنوان مدیر یک واحد تولیدی نمی توان انتظار داشت وقتی کارگری داخل کارخانه می آید گرفتاریهای خود را بیرون در بگذارد و فقط اندیشه و فکرش را بیاورد بنابراین باید عادت کنیم که انسانها را یک بعدی نبینیم.
مقدسی اظهار داشت: اگر واحدهای تولیدی نمی توانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند باید کیفیت را اصلاح و کمیت را تقویت کنند و در حوزه بهره وری نیز حرفی برای گفتن داشته باشند اما اگر بانکها همت و حمایت کنند می توانیم مسیر توسعه و ترقی را با پیشرفت بهتر و سریعتری نسبت به گذشته پیگیری کنیم.
وی یاد آور شد: قرآن می فرماید چه بسیار کسانی که نماز می خوانند و روزه می گیرند ولی از نمازشان جز بلند شدن و نشستن و از روزه چیزی جز گرسنگی درک نمی کنند و این می خواهد بگوید که در گام اول باید به کیفیت توجه کرد.
مدیر کل اداره کار و امور اجتماعی استان زنجان تصریح کرد: اگر یک درصد بهره وری را رشد دهیم مثل این است که 25 هزار میلیارد تومان برای اشتغال سرمایه گذاری کرده ایم و با افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی شاید نیاز به حجم عظیم سرمایه گذاری برای اشتغال به این صورت احساس نشود.
مقدسی یاد آور شد: میانگین بیکاری در سال 88 ، هشت و دو دهم درصد در استان بوده و این نشان می دهد زنجان نسبت به استانهای دیگر وضعیت رضایت بخشی دارد.
وی افزود: تقاضای من از مسئولان دستگاه های اجرایی اینست که اشتغال را دغدغه اصلی خود بدانند، حیف است در زمانی حساس مثل شرایط فعلی که مسئولیت ایجاد اشتغال، توسعه کارآفرینی و توسعه واحدهای تولیدی و سرمایه گذاری در استان به عهده ما گذاشته شده است فرصت را از دست بدهیم.
مقدسی تعهد استان در سال 89 در زمینه ایجاد اشتغال را 27 هزار و 140 نفر عنوان کرد و گفت: این میزان در همه زمینه های صنعت، ساختمان، خدمات، مشاغل خانگی و سایر زمینه ها می باشد که پیشرفت آن در حوزه مسکن چشمگیر است.
وی یاد آور شد: در عرصه بنگاه های زود بازده استان زنجان از نظر میزان اثر بخشی مقام سوم را در کشور کسب کرده است و این نشان دهنده هدایت و نظارت مناسب آن است.
مقدسی تاکید کرد: اشتغال را نباید فقط در بنگاه های زود بازده دید و وقتی کارخانه ای ایجاد می شود برای افراد زیادی در مشاغل بالادست و پایین دست شغل ایجاد می شود.
مدیر کل اداره کار و امور اجتماعی استان زنجان اظهار داشت : در بررسی آمار بیمه تأمین اجتماعی در چهار سال گذشته که بنگاه های زود بازده با جدیت پیگیری می شد و بانک ها هم مشارکت جدی داشتند 32 هزار نفر اضافه شده بود و این در حالی است که اشتغال ایجاد شده در بخش کشاورزی، خدمات یا مشاغل خانگی اصلا ً در بیمه ها منعکس نمی شود.
اداره کار نهادی برای هموارسازی مسیرهای اشتغال است نه اشتغالزایی
مدیر کل اداره کار و امور اجتماعی استان زنجان گفت : دیدگاه عمومی مردم این است که اداره کار مجموعه ای برای ایجاد اشتغال است اما تعریفی که وجود دارد اینست که مجموعه اداره کار و امور اجتماعی نهادی برای هموار سازی مسیرهای سرمایه گذاری، اشتغال و کار آفرینی و بعد از ایجاد کار حفظ و صیانت از اشتغال موجود با روان سازی روابط کارگر و کارفرما است.
مقدسی افزود: در حوزه صیانت از اشتغال موجود اگر احیانا ً در ارتباط با حقوق متقابل کارگر و کارفرما کار به جایی بکشد که مسئله اختلاف انگیز شود اداره کار ناگزیر است در محکمش رأی صادر کند.
وی خاطر نشان کرد: تلاش ما بر اینست که همه موارد ارجاعی به اداره کار را در ارتباط با حقوق کارگر و کارفرما تا حد امکان با سازش، هدایت و مدیریت کنیم.
مقدسی در ادامه گفت: در این راستا بیش از 50 شورای سازش در واحدهای تولیدی و خود اداره تشکیل شده است که قبل از اینکه برای کارگر و کارفرما رأی صادر شود مسئله با سازش رفع شود.
مدیر کل اداره کار و امور اجتماعی استان زنجان یاد آور شد: بازرسان اداره در بازرسی های دوره ای خود رعایت مسائل ایمنی و بهداشت صنعتی، شرایط محیط کاری، سخت و زیان آور بودن آن و رعایت مواردی که منجر به ایجاد سوانح کاری شود را مد نظر قرار می دهند.
مقدسی اظهار داشت: تلاش ما بر اینست که کارگران در محیطی امن و به دور از هیچ گونه حادثه کاری فعالیت کنند که نتیجه آن افزایش تولید و بهره وری است.
وی تصریح کرد: در فرهنگ ما کار به معنای عبادت است و مفهومی زیباتر و عمیق تر از این وجود ندارد اما نتوانسته ایم این باور که کار عبادت است را در اذهان مردم شکل بدهیم که اگر مردم معنای واقعی کار که ائمه معصومین و پیشینیان ما تعریف کرده اند آگاه باشند آن وقت می توان گفت کشور به معنای واقعی مسیرهای پیشرفت را پیدا می کند.
مقدسی گفت: امیدوارم سفارش مقام معظم رهبری در موضوع سال "همت مضاعف و کار مضاعف" مسیر را برای ما ترسیم کند و بتوانیم در زمینه واحدهای تولیدی حرفی برای گفتن داشته باشیم.
نظر شما