به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود موحدی قائم مقام وزیر بازرگانی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره طرح مدیریت واردات و حمایتهای معظمله از اجرایی شدن این طرح، گفت: وزارت بازرگانی با تاسی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را به عنوان منشور و مرامنامه بلندمدت خود میداند و برای تحقق این امر، در جهت اجرایی شدن طرح مدیریت واردات و توسعه صادرات تلاش خود را دو چندان خواهد کرد.
وی با یادآوری گزارش وزارت بازرگانی درباره مدیریت واردات که در جلسه روز چهارشنبه هیات وزیران مطرح شد، گفت: دولت مقرر کرده است به منظور مدیریت موثر واردات همه دستگاههای ذیربط راهکارهای خود برای جلوگیری از واردات کالاهای غیرکیفی و غیرضروری مرتبط با هر وزارتخانه را ارائه دهند تا در جلسه آینده هیئت وزیران مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمهای لازم اتخاذ شود.
در جلسه هیئت دولت، وزیر بازرگانی با ارائه گزارشی از واردات کالا در کشور و با انتقاد از عدم توجه کافی به واردات برخی کالاهای غیرضروری و بیکیفیت ضمن تبیین تقسیم کار ملی در حوزه واردات، به تشریح تکالیف قانونی مترتب بر واردات و فرایندها و دستگاههای متولی در این بخش پرداخت و فرآیند واردات شامل سه مرحله تعیین ضوابط و الزامات فنی، ثبت سفارش و نهایتاً ترخیص و کنترل محموله برای تطبیق با ضوابط اعلام شده مطرح کرد.
موحدی همچنین به ایده مدیریت واردات که از مدتها پیش توسط وزیر بازرگانی مطرح شده، پرداخت و گفت: طرح مدیریت واردات از سوی دکتر مهدی غضنفری در دورانی که ریاست سازمان توسعه تجارت را بر عهده داشت مطرح شد. وی این طرح را با آغاز فعالیت دولت دهم و با عنوان وزیر بازرگانی با جدیت پیگیری کردند و بارها در جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس به تشریح آن پرداخته و راهکارهای مختلف برای عملیاتی کردن آن را پیشنهاد دادند.
قائم مقام وزیر بازرگانی در ادامه به اقدامات و برنامه های این وزارتخانه برای مدیریت واردات و مقابله با ورود کالاهای غیرکیفی اشاره کرد و گفت: تدوین دستورالعمل جامعی که در آن وظایف هر یک از دستگاههای مسوول و ذیربط همچون استاندارد، قرنطینه بهداشتی، دامی و نباتی و غیره با نگرش و اولویت جلوگیری از ورود کالاهای غیرکیفیت مشخص شده، از جمله این فعالیتها است.
وی گفت: شناسایی دقیق کالاهای بیکیفیت وارداتی و اعلام آن در سایت سازمان توسعه تجارت، بازگرداندن محصولات غیرکیفی به کشورهای مبداء و ممنوعیت ورود آنها به داخل، تعیین شرایط عمومی خرید کالا از خارج بر پایه شرایط عمومی که در اغلب کشورها در اختیار واردکنندگان قرار میگیرد از دیگر شیوههای در پیش گرفته شده برای مقابله با ورود کالاهای بیکیفیت محسوب میشود.
موحدی تاکید کرد: کنترل بازارچههای مرزی و افزایش آزمایشگاههای کنترل کیفیت، لزوم جلوگیری از صدور کالاهای بیکیفیت در یادداشتهای تفاهم و قراردادهای دوجانبه یا خریدهای متقابل، مبارزه جدی با قاچاق کالا از مجاری رسمی و غیررسمی و تعیین کد شناسایی برای کالاهایی که بطور رسمی وارد کشور شدهاند از دیگر برنامه های این وزارتخانه برای مقابله با واردات کالاهای بیکیفیت بوده و هست.
این مقام مسئول با بیان اینکه در فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر روی ارتقاء کیفیت محصولات داخلی نیز تاکید شده گفت: طی سالهای اخیر در زمینه تعداد زیادی از کالاهای صادراتی موفقیتهایی در بخش کیفیت حاصل شده و به همین دلیل با همکاری موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی در مورد جلوگیری از صدور اقلامی که فاقد کیفیت لازم بوده است اقدامات مناسب صورت گرفته است.
وی ادامه داد: برای اثربخشی بیشتر مدیریت واردات، تلاشهای زیادی صورت گرفته و طرحهای مختلفی ارائه شده است اما با توجه به نتایج حاصله به نظر میرسد این تلاشها کافی و کامل نبوده و برای اطمینان از اینکه چه کالاهایی در شرایط فعلی نیازمند واردات است، استفاده از ابزار مدیریت واردات بویژه در ایجاد هماهنگی بین سازمانهای ذیربط میتواند ما را در راه رسیدن به اهداف مورد نظر یاری دهد.
موحدی با اشاره به اینکه موضوع واردات فرادستگاهی است و هر یک از دستگاهها نقش خود را در این فرایند دارند، گفت: طرح مدیریت واردات نشان از یک تقسیم کار ملی دارد. آنچه حرکت به سوی مدیریت واردات را سرعت میبخشد شناسایی و مشخص شدن وظایف هر دستگاه است. با برجسته شدن وظایف اصلی هر دستگاه امکان ارائه برنامههای منسجمتر از سوی برنامهریزان کشور فراهم میشود.
وی در پایان تاکید کرد: برای دستیابی به سیاست مدیریت موثر واردات، وجود هماهنگی و همکاری بین دستگاههای متعدد دخیل در فرایند واردات، امری ضروری و الزامی است و امیدواریم دستگاهها به این درخواست وزارت بازرگانی پاسخ مثبت دهند.
نظر شما