مسعود ربانی در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین اظهار داشت: با اجرای این طرح چهار هزار و 500 هکتار به صورت یکپارچه زیر کشت رفته که این طرح در هیچ یک از نقاط کشور مشابه ندارد چرا که حداکثر ظرفیت باغ متمرکز زیتون از دو تا سه هزار هکتار تجاوز نمیکند.
وی افزود: طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار در دو فاز، کشت زیتون و سایر محصولات از جمله بادام و انگور اجرا میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآورشد: این طرح از سال 85 در استان قزوین آغاز شده و برای این منظور 25 میلیون مترمکعب آب رودخانه شاهرود اختصاص یافته است.
ربانی یادآور شد: تاکنون 20 میلیارد ریال اعتبار در این زمینه هزینه شده که مراحلی چون لوله گذاری برای انتقال آب، نقشه برداری و مطالعات خاک شناسی انجام شده و مابقی برای سال 89-90 از منابع اعتبارات استانی تأمین میشود.
وی یادآور شد: در کشت معمولی در هر هکتار 200 تا 250 اصله درخت زیتون کاشته میشود در حالی که در روش کشت متراکم یک هزار و 200 اصله درخت زیتون در هر هکتار کاشته میشود.
ربانی با اشاره به ویژگیهای کشت در باغ متراکم اعلام کرد: در روش کشت متراکم عملیات سمپاشی، هرس و برداشت محصول به شکل مکانیزه انجام میشود و نهالهای کاشته شده در باغ متراکم کم رشد بوده و در سال دوم به بار مینشیند که
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: هم اکنون 22 استان کشور در زمینه تولید زیتون فعالیت دارند که استانهای قزوین، زنجان و گیلان مهمترین منطقه کشت زیتون بوده و استان قزوین با شش هزار
نظر شما