۳۰ مرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۳۴

پنج هزار هکتار باغ زیتون در اراضی شیب ‌دار قزوین احداث شد

پنج هزار هکتار باغ زیتون در اراضی شیب ‌دار قزوین احداث شد

قزوین- خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در راستای اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب ‌دار پنج هزار هکتار باغ زیتون در سطح اراضی شیب‌دار استان قزوین احداث شده است.

مسعود ربانی در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین اظهار داشت: با اجرای این طرح چهار هزار و 500 هکتار به صورت یکپارچه زیر کشت رفته که این طرح در هیچ یک از نقاط کشور مشابه ندارد چرا که حداکثر ظرفیت باغ متمرکز زیتون از دو تا سه هزار هکتار تجاوز نمی‌کند.
 
وی افزود: طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار در دو فاز، کشت زیتون و سایر محصولات از جمله بادام و انگور اجرا می‌شود.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآورشد: این طرح از سال 85 در استان قزوین آغاز شده و برای این منظور 25 میلیون مترمکعب آب رودخانه شاهرود اختصاص یافته است.

وی خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح 130 میلیارد ریال اعتبار پیش‌ بینی شده که 30 درصد آن از طریق مشارکت بانک زمین (پیمانکار) تأمین و مابقی نیز از طریق اعتبارات ملی و استانی تأمین می‌شود.
 
ربانی یادآور شد: تاکنون 20 میلیارد ریال اعتبار در این زمینه هزینه شده که مراحلی چون لوله ‌گذاری برای انتقال آب، نقشه برداری و مطالعات خاک شناسی انجام شده و مابقی برای سال 89-90 از منابع اعتبارات استانی تأمین می‌شود.
 
وی پیش‌بینی کرد تا پایان سال 90 اجرای این پروژه نهایی و محصول زیتون پس از پنج سال از این باغ قابل برداشت شود.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه یکی دیگر از طرح‌های در دست اجرا که برای نخستین بار در این استان اجرا می‌‌شود را کشت متراکم زیتون عنوان کرد و گفت: این طرح در سطح 10 هزار هکتار از
اراضی رودبار الموت و شهرستان به صورت آزمایشی اجرا می‌‌شود که پیش‌ بینی می‌شود تا 70 هزار هکتار نیز افزایش یابد.
 
وی یادآور شد: در کشت معمولی در هر هکتار 200 تا 250 اصله درخت زیتون کاشته می‌شود در حالی که در روش کشت متراکم یک ‌هزار و 200 اصله درخت زیتون در هر هکتار کاشته می‌شود.

 ربانی با اشاره به ویژگی‌های کشت در باغ متراکم اعلام کرد: در روش کشت متراکم عملیات سمپاشی، هرس و برداشت محصول به شکل مکانیزه انجام می‌‌شود و نهال‌های کاشته شده در باغ متراکم کم رشد بوده و در سال دوم به بار می‌نشیند که
پیش بینی می‌شود میزان تولید محصول سه برابر نسبت به کشت معمولی افزایش داشته باشد.
 
وی خاطر نشان کرد: در زمان حاضر برای اجرای این طرح در سطح 300 هکتار متقاضی وجود دارد که در حال بررسی ابعاد مختلف طرح و نحوه انجام آن هستیم.

 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: هم اکنون 22 استان کشور در زمینه تولید زیتون فعالیت دارند که استان‌های قزوین، زنجان و گیلان مهمترین منطقه کشت زیتون بوده و استان قزوین با شش هزار
هکتار باغ زیتون دارای محصول زیتون با ویژگی‌‌های خاص است.
کد خبر 1137274

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha