محمد پور کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت افزود: با توجه به کاهش روزافزون ذخایر ماهیان خاویاری یکی از برنامه های شیلات ایران افزایش تولید و رها سازی تاسماهیان به دریای خزر است.
وی اظهار داشت: توجه به کمیت تولید، سلامتی و عدم آلودگی بچه تاسماهیان به عوامل بیماریزا نیز دارای اهمیت بسزایی خواهد بود.
رئیس انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری گفت: نظر به این مهم پروژه " بررسی فلور باکتریایی روده بچه تاسماهیان ایرانی در استخرهای خاکی طی سالهای 1387 و 1388 " از سوی بخش بهداشت و بیماریهای انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری اجرا شد، نتایج این تحقیق نشان داد، شمارش میکروبی روده بچه تاسماهیان ایرانی در دامنه (106-105 ) CFU/gr بوده که در مقایسه با حد نرمال میکروبی (109-103) بیانگر دامنه مناسب میکروبی روده بچه تاسماهیان ایرانی است.
وی عنوان کرد: همچنین میانگین شمارش باکتری های آب پرورشی نیز (CFU/ml (107-106 تعیین شد که دامنه آن کمتر از حد نرمال بوده و بر این اساس می توان نتیجه گیری کرد، میزان فلور باکتریایی آب پرورشی برای پرورش بچه تاسماهیان مناسب است.
پور کاظمی گفت: در این بررسی باکتری های شناسایی شده در روده بچه تاسماهیان ایرانی پرورشی دراستخرهای خاکی تعیین و شناسایی شدند.
وی اظهار داشت: در این بین باکتری از نظر بیماریزایی از اهمیت خاصی برخوردار است.
رئیس انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری یاد آور شد: نظر به این که میزان این باکتری کمتر از 2.6 درصد جمعیت کل باکتریهای روده بود، هیچگونه خطر جدی برای ماهیان نخواهد داشت و با توجه به فرصت طلب بودن این باکتری رعایت کلیه نکات ایمنی و بهداشتی و جلوگیری از بروز استرس در مرحله پرورش، بارگیری و رهاسازی بچه ماهیان به رودخانه ها ضروری است.
نظر شما