۳۱ مرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۴۱

از بندر خرمشهر/

نخستین محموله پالایشگاه آبادان به بنگلادش صادر می شود

نخستین محموله پالایشگاه آبادان به بنگلادش صادر می شود

اهواز - خبرگزاری مهر: بندر خرمشهر برای صادر کردن نخستین محموله قیر تولیدی پالایشگاه آبادان به مقصد کشور بنگلادش خود را آماده می کند تا این بندر کهن رونقی هر چند کوچک را در فعالیت های خود شاهد باشد.

مدیرکل اداره بندر و دریانوردی خرمشهر در این خصوص به خبرنگار مهر در اهواز گفت: اولین محموله صادرات قیر شرکت پالایش نفت آبادان به کشور بنگلادش، توسط شرکت نفت پاسارگاد به بندر خرمشهر تحویل داده شده است.

عادل دریس درباره وزن این محموله گفت: این محموله هزار تنی در قالب 52 کانتینر 20 فوتی بارگیری شده و قرار است به کشور بنگلادش صادر شود.

دریس اظهار داشت: ترمینال کانتینری بندر خرمشهر در نظر دارد در برای استفاده بهینه از زمان و امکانات، خرید تجهیزات مدرن و مخصوص بارگیری بشکه خریداری کند تا به این وسیله آمادگی و توانایی خود را برای صادرات این دسته کالاها افزایش دهد.

وی درباره کشورهای صادرکننده قیر در جهان و موقعیت جهانی ایران نسبت به میزان صادرات این فرآورده نفتی گفت: رقیب ایران در  منطقه خلیج فارس کشور بحرین است و در شرق آسیا نیز کشورهای سنگاپور و کره‌جنوبی هستند ولی ایران رتبه نخست تولید، توزیع و حضور فعال در بازارهای جهانی از جمله منطقه خلیج فارس و برخی کشورهای آفریقا و کشور چین را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل اداره بندر و دریانوردی خرمشهر قیمت این فرآورده نفتی را به صورت FOB بنادر جنوبی ایران حدود 270 تا 280 دلار اعلام کرد که به صورت هر بشکه بین 350 تا 360 دلار به فروش می‌رسد. این درحالی است که  قیر تولیدی کشور بحرین 10 دلار ارزانتر از قیر تولیدی ایران به فروش می‌رسد و این امر معمولا موجب عدم امکان مانور در افزایش قیمت منطقه‌ای این فرآورده نفتی شده است.
وی میزان صادرات جهانی قیر را سالانه 100 میلیون تن اعلام کرد که سهم ایران در این میان  چهار میلیون تن است.

 بندر خرمشهر به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی و ارتباط با دریای آزاد، ثروتی عظیم را در خود نهفته دارد. درگذشته، وجود شرکت های بزرگ تجاری و کشتی رانی داخلی و خارجی، به خرمشهر چهره ای بین المللی می داد.

در سال 1318 از اولین اسکله تجاری بزرگ در خرمشهر برای پهلو گرفتن یک کشتی اقیانوس پیما بهره برداری شد. در جریان جنگ جهانی دوم نیز 6 اسکه دیگر در آن ساخته شد. پس از این جنگ، اسکله بتونی دیگری به طول 360 متر متر احداث شد.
کد خبر 1137788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha