به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، سید مهدی یدیهمدانی ظهر دوشنبه در نخستین جلسه ستاد مهر شهرداری قزوین اظهار داشت: عقد قرارداد با شرکتهای حمل و نقل درون شهری مهمترین رویکرد ستاد مهر شهرداری قزوین در ساماندهی سرویس مدارس سطح شهر در سال تحصیلی جدید است و مدارس باید از عقد قرارداد با رانندگان شخصی خودداری کنند.
وی افزود: با بازگشایی مدارس حجم سفرهای درون شهری تا 26 درصد افزایش مییابد که آماده شدن خانوادهها برای مهر ماه و خرید اقلام مورد نیاز دانشآموزان، دانشجویان و افزایش سفرهای شهری در ساعات اوج صبح، ظهر وعصر ناشی از فعالیت انواع واحدهای آموزشی و پرورشی از مهم ترین دلایل افزایش حجم سفرهای درون شهری محسوب میشود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قزوین عنوان داشت: دستگاههای مرتبط با این حوزه شامل معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری، سازمان اتوبوسرانی قزوین و حومه، سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی، سازمان پایانههای مسافربری شهرداری، پلیس راهنمایی و رانندگی (شهرستان و استان) و مرکز معاینه فنی خودرو شهرداری است.
وی افزود: در همین راستا حوزه معاونت فنی و عمرانی استانداری، معاونت سیاسی و معاونت امور عمرانی فرمانداری، اداره کل، ناحیه یک و ناحیه دو آموزش و پرورش، معاونت اجتماعی و ارشاد نیروی انتظامی، صدا و سیمای استان، سازمانهای خدماتی شهرداری از جمله آتشنشانی، مدیریت پسماند و زیباسازی و اورژانس نیز دستگاههای همکار محسوب میشوند.
همدانی گفت: ستاد مهر شهرداری قزوین در چارچوب شعار مدیریت متحد شهری، زمینه جلب رضایت مردم در ایام بازگشایی مدارس و دانشگاهها را برای تحقق جابهجاییهای سهل، سریع و ایمن تمامی شهروندان، به ویژه دانشآموزان و دانشجویان فراهم میکند.
وی تصریح کرد: استفاده حداکثری از ظرفیت معابر و سامانه حمل و نقل عمومی و نیز تسهیل و روان سازی ترافیک معابر در ایام بازگشایی مدارس، افزایش ایمنی و امنیت حرکت سواره و پیاده دانشآموزان در معابر و پیادهروها، افزایش ایمنی وسایل نقلیه و کاهش حوادث رانندگی در شهر، فرهنگ سازی و نهادینه کردن قوانین رانندگی و ترافیکی در بین تمام گروههای سنی شامل رانندگان و عابرین پیاده، فرهنگ سازی و ترویج استفاده از خودروهای عمومی توسط دانشآموزان و دانشجویان، سیاست گذاری و برنامهریزی برای جلوگیری از انسداد مقطعی معابر و افزایش انضباط ترافیکی؛ راهبردهای ستاد مهر شهرداری قزوین در بخش حمل و نقل است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قزوین اجرای طرحهای ستاد مهر را از ابتدای شهریور 89 عنوان کرد و اظهار داشت: دوره زمانی هماهنگی و برنامه ریزی از ابتدای شهریور به مدت 15 روز، اجرای طرحها از 15 شهریور تا 15 مهر ماه و پایش و مستند سازی نیز از 15 مهر ماه به بعد ادامه دارد.
وی تأکید کرد: طبق قانون نزدیک به 40 درصد جابهجایی شهروندان در شهر باید توسط ناوگان اتوبوسرانی انجام شود ولی هماکنون این رقم تنها 21 درصد است و نقش دانشآموزان در تحقق این امر ضروری و موثر است.
همدانی به ساماندهی سرویس مدارس در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: مهم ترین رویکرد شهرداری در این خصوص عقد قرارداد با شرکتهای حمل و نقل به جای اشخاص است، زیرا این امر گستره نظارت بر عملکرد راننده و سرویس را افزایش میدهد.
در ادامه این جلسه نائب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین اظهار داشت: با توجه به لزوم افزایش اهرمهای نظارت بر عملکرد رانندگان سرویس مدارس، این امر در افزایش اطمینان و امنیت خانوادهها تاثیر زیادی دارد.
محمد خورشیدی افزود: مدیران و اعضای ستاد مهر باید با دقت به جزئیات این مسئله پرداخته و حتی در مورد عدم تعیین رانندگان جوان برای جابجایی دختران حساس باشند.
محمدحسن ایرانخواه، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری قزوین ضمن مثبت ارزیابی کردن اقدام اداره آموزش و پرورش در سال گذشته ادامه یافتن همکاری را در سال جدید خواستار شد.
جواد صباغان، مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قزوین نیز تعداد سرویسهای مدارس در سال گذشته را 175 دستگاه مینیبوس برشمرد و افزود: سال گذشته با این تعداد، 74 مدرسه زیرپوشش قرا گرفت که در سال جاری سازمان اتوبوسرانی قابلیت ارتقا تعداد مینیبوسها را تا 300 دستگاه دارد.
در پایان جلسه، اطلاعرسانی در مورد عدم عقد قرارداد مدارس با سواریهای شخصی، برگزاری نشست با نمایندگان شرکتهای حمل و نقل توسط سازمان تاکسیرانی و معرفی شرکتهای علاقهمند به همکاری در مورد سرویس مدارس به اداره آموزش و پرورش، برآورد سرویسهای مورد نیاز با در نظرگیری تعداد دانشآموزان و مدارس، تعیین مدل قرارداد با شرکتهای حمل و نقل مذکور توسط اداره آموزش و پرورش و تعیین نرخ سرویسها با توجه به تعداد سرنشینان در دستور کار ستاد مهر شهرداری قزوین قرار گرفت.
نظر شما