به گزارش خبرنگار مهر در جلفا، فرهاد اسماعیلی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با ثبت نهایی ژئو پارک ارس در یونسکو این ژئوپارک دومین ژئوپارک در خاورمیانه خواهد بود، در حالیکه در حال حاضر 53 ژئو پارک در سراسر دنیا موجود است.
وی تصریح کرد: در این راستا اکنون مطالعات و ظرفیتهای ارس در حوزه ی ژئوتوریسم و اکوتوریسم آماده است و کارهای مقدماتی ژئوپارک ارس انجام شده است که تا یک ماه آینده گزارش مرحله اول آن به کمیسیون یونسکو در ایران ارائه خواهد شد.
اسماعیلی افزود: پس از بررسی و تائید در ایران گزارش به یونسکو ارسال می شود که در صورت تائید آن ناظران یونسکو از این منطقه بازدید خوهند کرد و نهایتا تا یک سال آینده ثبت نهایی ژئوپارک ارس صورت خواهد گرفت.
اسماعیلی اظهار داشت: اساس ژئوپارک ها جاذبه های نادر زمین شناسی هستند و در منطقه آزاد ارس پنج محدوده به عنوان محدوده اصلی ژئوپارک وجود دارد که در نوع خود بی نظیر هستند و شامل ژئوسایت های زمین شناسی، مناطق فسیلی، چشمه های معدنی، آبشارهای مختلف و مقاطع متفاوت زمین شناسی است.
وی یادآور شد: همچنین با توجه به تنوع زمین شناسی در این منطقه و اقدامات انجام شده برای ثبت ژئوپارک ارس در این منطقه، فسیل های دو کفه یی مرجان متعلق به پنج میلیون سال پیش وجود دارد.
اسماعیلی همچنین اظهار کرد: آموزش بومی های منطقه که جزو الزامات ثبت ژئوپارک به شمار می آید، یکی دیگر از مراحلی است که پیش از ثبت باید انجام گیرد و اکنون مقدمات آن طی شده است.
گفتنی است، منطقه آزاد ارس منطقه ای با وسعت 51 هزار هکتار در استان آذربایجان شرقی در شمالغرب کشور ایران شامل بخش هایی از شهرستانهای جلفا و کلیبر است و منطقه ژئوپارک ارس در محدوده جلفای این منطقه آزاد ارس قرار دارد.
این منطقه با دارا بودن نقاط مختلف تاریخی، طبیعی و گردشگری همه ساله پذیرای خیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی است بطوریکه در نوروز سالجاری بیش از یک میلیون و 270هزار نفر گردشگر از منطقه بازدید کردند.
انتظار می رود با احداث اقامتگاههای مختلف گردشگری و امکانات زیرساختی گردشگری در این منطقه که هم اکنون توسط سازمان منطقه آزاد ارس و بخش خصوصی در حال انجام است این منطقه به یکی از قطب های گردشگری ایران تبدیل شود.
نظر شما