۴ شهریور ۱۳۸۹، ۱۲:۵۷

در گفتگو با مهر اعلام شد:

تعاملات اجتماعی تا 50 درصد باعث افزایش عمر می شود

تعاملات اجتماعی تا 50 درصد باعث افزایش عمر می شود

یک جامعه شناس علوم رفتاری با اعلام اینکه تعاملات اجتماعی تا 50 درصد باعث افزایش عمر می شود گفت: تنها ماندن فرد از ورزش نکردن نیز زیان آورتر است و دو برابر چاقی به انسانها آسیب جسمی و روانی وارد می کند.

مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پژوهشهای رفتاری در گروه رفتاری مرکز مطالعات استراتژیک آریا بر روی افرادی که بیش از 70 سال عمر دارند نشان داد روابط صمیمانه دوستی و رفت و آمدهای خانوادگی نه تنها باعث شادابی روح و کاهش افسردگی و انزوا می شود بلکه سلامتی جسم و طول عمر را نیز به همراه دارد.

وی با اشاره به نتایج به دست آمده از این پژوهش اظهار داشت: بر پایه این گزارش صله رحم، رفت آمد خانوداگی و فامیلی و دیدار که از اصول مورد تاکید اسلام و در بعضی روایات نیز به آن اشاره شده است، باعث طول عمر انسان می شود.

استاد علوم رفتاری دانشگاه شهید بهشتی در ادامه گفت: با توجه به تحقیات انجام شده توسط رفتارشناسان و روان شناسان این گروه مشخص شده است دیدار دوستان نزدیک و اقوام و خویشاوندان، حتی بیش از ورزش نیز باعث سلامتی و طول عمر می شود و اغلب کسانی که دچار افسردگی و بیماریهای روحی و روانی هستند در گروه اشخاص تنها و کم رفت و آمد قرار داشته و معمولا از این گونه فرایندهای اجتماعی خودداری می کنند.

به گفته ابهری، مطالعه به روی افرادی که بیش از 75 سال عمر کرده و می کنند این واقعیت را آشکار ساخته که در هنگام دیدار با افراد مورد علاقه و گفتگو با آنها، انسان به خاطر ترشح دوپامین در مغز از حالت افسردگی خارج شده و به شادی ویژه ای می رسد.

وی تاکید کرد: این حالت باعث تحریک دستگاه گوارش و تنظیم فعالیتهای قلب می شود و به همین علت افرادی که مشکلات و مطالبات خود را در درون خود نگاه داشته و در تنهایی دنبال راه حل می گردند از این حالت دور شده و دچار خمودگی می شوند.

این جامعه شناس اضافه کرد: توصیه می شود که رفت و آمدهای خانوادگی و دوستی در سرلوحه فعالیتهای رفتاری افرداد قرار گیرد.

کد خبر 1140798

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha