به گزارش خبرنگار مهر در یزد، عزیزالله سیفی پیش از ظهر پنجشنبه در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت اظهار داشت: در شهرستان یزد که حدود 60 درصد جمعیت یک میلیون نفری استان در آن ساکن هستند، بر اساس آخرین آمار حدود 100 هزار افغانی مجاز و غیرمجاز سکونت دارند.
وی افزود: در حال حاضر در شهرستان یزد 22 هزار تبعه افغانی مجاز و اصطلاحا کارت دار زندگی می کنند و آمار غیر رسمی افاغنه غیرمجاز و فاقد کارت نیز قبل از طرح سرشماری وزارت کشور 38 هزار نفر بود.
سیفی ادامه داد: به تازگی وزارت کشور طرح شناسایی اتباع بیگانه غیرمجاز را در سراسر کشور اجرایی کرده است که تا دیروز، بیش از 51 هزار نفر در این طرح ثبت کرده اند.
وی یادآور شد: 22 هزار افغانی دارای کارت و مجاز به علاوه 51 هزار تبعه غیرمجاز ثبت نام شده در طرح وزارت کشور به علاوه افرادی که به طور قطع در این طرح ثبت نام نخواهند کرد، آماری حدود 100 هزار نفر را فقط در مرکز استان یزد تشکیل می دهد.
سیفی خاطرنشان کرد: این آمار و ارقام وضعیتی نگران کننده در مرکز استان یزد ایجاد می کند.
یزد کلانشهر می شود
فرماندار یزد از پیگیری تصویب کلانشهر شدن یزد خبر داد و گفت: رایزنی با شهرهای اقماری یزد برای تبدیل یزد به کلانشهر ادامه دارد.
سیفی اظهار داشت: بحث کلانشهر شدن یزد از چندی پیش آغاز شده و بررسی های لازم در این زمینه انجام شده اما برای تحقق این طرح ارزشمند، لازم است که با اعضای شوراهای اسلامی شهرهای حمیدیا و شاهدیه نیز به عنوان شهرهای اقماری شهرستان یزد همفکری هایی صورت گیرد.
وی افزود: در حال حاضر رایزنی با شهردار و اعضای شورای شهر حمیدیا انجام شده و به آنها یک ماه فرصت داده شده تا نظرات نهایی خود را در رابطه با این طرح اعلام کنند و پس از کسب نتیجه از حمیدیا، جلسات فرمانداری با اعضای شورای شهر شاهدیه نیز آغاز می شود.
سیفی با بیان اینکه تلاش می شود در تنظیم این طرح، خواسته ها و مطالبات شهرهای اقماری یزد نیز در نظر گرفته شود، اظهار امیدواری کرد که با نزدیک شدن دیدگاه ها، طرح کلانشهر شدن یزد به وزارت کشور ارسال و مصوب شود.
بودجه های استانی متناسب با جمعیت توزیع نشده است
سیفی با اشاره به اینکه در حال حاضر 60 درصد جمعیت استان یزد در مرکز استان و شهرستان یزد سکونت دارند، عنوان کرد: با این وجود، اعتبارات استانی اختصاص یافته به مرکز استان، با در نظر گرفتن جمعیت توزیع نشده و بودجه امسال شهرستان یزد 17 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته تنها سه درصد افزایش داشته است.
وی افزود: اعتبار سال جاری شهرستان یزد در سطح دستگاه های این شهرستان در قالب 258 پروژه توزیع شده است.
سیفی با اشاره به ویژگی ها و امتیازات یزد که این شهرستان را بر سکوی پرش به سمت توسعه قرار داده است، بیان داشت: اینکه شهرستان یزد مرکز استان یزد به شمار می رود، خود یک ظرفیت است ضمن اینکه یزد از زیرساختهای توسعه در حد خوبی برخوردار است.
سیفی با اشاره به سابقه دیرینه یزد از نظر فرهنگی و تمدنی یادآور شد: این امر به عنوان یک ظرفیت در بخش گردشگری شهرستان یزد مطرح است ضمن اینکه برخورداری این شهرستان از نیروهای متخصص و کارآمد، ظرفیت بسیار خوبی برای رشد و توسعه آن فراهم کرده است.
فرماندار یزد خاطرنشان کرد: اما در کنار این قابلیتها نمی توان محدودیتها و تنگناهای این شهر به عنوان مرکز استان را نیز نادیده گرفت.
استفاده نادرست، قناتها را به یک تهدید برای یزد تبدیل کرده است
وی وجود کوره های آجرپزی و صنایع آلاینده، حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیررسمی، عدم تکمیل شبکه فاضلاب شهری و شهرکهای صنعتی و ... را از جمله محدودیتها و تنگناهای مرکز استان یزد برشمرد.
سیفی با بیان اینکه قناتها می توانستند به عنوان یک شاخص توسعه تلقی شوند، افزود: از آنجا که استفاده های نامناسب از قناتها صورت گرفته و از آن به عنوان محل سرریز فاضلاب استفاده می شود، گاهی شاهد نشست زمین در بخشهایی از شهر به ویژه بافت قدیمی هستیم.
112 پروژه در هفته دولت در یزد به بهره برداری می رسد
فرماندار یزد همچنین با اشاره به پروژههای هفته دولت در شهرستان یزد عنوان کرد: در هفته دولت امسال در شهرستان یزد 112 پروژه با اعتباری بالغ بر 247 میلیارد ریال در بخشهای مختلف آموزشی، بهداشتی، راه، ورزشی و ... به بهرهبرداری میرسد.
وی یادآور شد: پنج مورد از این پروژهها شامل افتتاح دو نانوایی سیار، پایگاه بهداشتی آزادشهر، پروژه روشنایی شمال شهر یزد و پست 132 کیلو ولت فهرج امروز به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما