۵ شهریور ۱۳۸۹، ۹:۰۴

استاندار فارس مطرح کرد:

فارس باید اکسپوی ایران را ایجاد کند

فارس باید اکسپوی ایران را ایجاد کند

شیراز - خبرگزاری مهر: ظرفیت سازی برای ایجاد فضای نمایشگاهی در قامت اکسپوی چین، آخرین وضعیت پتروشیمی های استان، بودجه فرهنگی فارس، مبارزه با زمین خواران، افزایش حجم کارهای عمرانی، اتخاد تمهیدات ویژه برای احیای گردشگری و... از جمله موضوعاتی بود که استاندار فارس در نشست خود با خبرنگاران مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، روح الله احمد زاده روز پنجشنبه در نشستی خبری شرکت و گزارشهای یکسال فعالیت خود را در بخشهای مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... تشریح کرد.

وی در ابتدا به تشریح ظرفیتهای موجود در استان فارس پرداخت و گفت: امروز فارس سرزمینی از فرصتها و ظرفیتهای متنوع انسانی، فرهنگی و اکولوژیک است.

استاندار فارس با اشاره به نگاه دولت به این استان نیز بیان کرد: علاوه بر قطب بودن کشاورزی استان فارس که دولت برای این استان به عنوان یک واقعیت قبول کرده، دولت علاقمند است علاوه بر این، استان فارس به قطب صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشاورزی تبدیل شود و یا در بخش صنعت نیز یک قطب باشد ضمن اینکه در حوزه توریسم ظرفیتهای مناسبی برای گردشگری تاریخی، صنعتی، زیارتی، درمانی، اکوتوریسم و... در استان فارس وجود دارد.

احمد زاده تاکید کرد: نگاه دولت امروز به فارس به عنوان مکان ذخیره سازی گندم و غله نیست بلکه فارس می تواند کانون تولید و کانون مولدی برای تمام حوزه های اقتصادی و ... باشد.

وی با اشاره به حضور وزرا طی این مدت که بالغ بر هشت وزیر و معاون رئیس جمهور در این استان را شامل می شود، بیان کرد: به طور متوسط هر ماه یکی از وزرای دولت در این استان حضور داشته اند که شامل وزرای تعاون، رفاه، وزیر فرهنگ، دفاع، معاون رئیس جمهور و... است.

زمینه سازی برای صادرات سیمان استان فارس

استاندار فارس سخنان خود را با تشریح وضعیت صنعت در استان فارس گفت: استان فارس دو هزار و 500 میلیارد تومان در بخش صنعت سرمایه گذاری کرده و امروز سه هزار و 900 صنعت در این استان فعال است.

وی ضمن گلایه از برخی ها که چند صنعت بحران زده فارس را برجسته می کنند، توضیح داد: همه صنعت استان فارس یک یا دو شرکت بحران زده نیست در عین حال که دولت تکلیف اخلاقی دارد و بر اساس آن حمایتی را از صورت می دهد اما در فضای رسانه ای استان باید آن صنعتگرانی که سرمایه گذاریهای کلانی را در این استان صورت داده اند نیز برجسته شوند.

احمدزاده تصریح کرد: فارس در دولت احمدی نژاد 61 ناحیه و شهرک صنعتی مصوب دارد که در حال ساخت است یا مورد بهره برداری قرار گرفته که این میزان برای 27 شهرستان استان فارس رقمی قابل توجه است چراکه نگاه بر عدالت صنعتی استوار شده و این عدالت صنعتی استراتژی دولت در بخش صنعت استان فارس به شمار می رود.

استاندار فارس با اشاره به وضعیت پتروشیمی های مصوب استان فارس نیز بیان کرد: 12 پتروشیمی در استان فارس دولت مورد تصویب قرار داده که اگر بخواهیم آنها به مرحله بهره برداری برسد یک الزام منطقی باید صورت گیرد و آن نیز تامین خوراک برای آنهاست.

احمد زاده با اشاره به اینکه برای این پتروشیمی ها از دو خط تامین خوارک در جنوب و شمال غرب استان در حال پیگیری هستیم، عنوان کرد: با چشم انداز زمانی که تعریف شده تا دو و نیم سال آینده مسئله تامین خوراک صورت می گیرد.

وی با اشاره به موضوع سیمان نیز بیان کرد: در این بخش با وارد مدار شدن دو کارخانه سیمان دیگر، به هشت سیمان با تولیدی بالغ بر 6.5 میلیون تن در سال خواهیم رسید.

استاندار فارس با تاکید بر اینکه سعی داریم زمینه صادرات سیمان را نیز فراهم کنیم، عنوان کرد: در این بخش یکی از کارها این است که تلاش شود استان فارس ظرف دو سال آینده به عنوان یکی از قطبهای تولید سیمان فعالیت داشته باشد.

احمد زاده با اشاره به وضعیت کارخانه های فولاد نیز بیان کرد: شش کارخانه فولاد با برآورد هفت میلیون تن در سال نیز برای استان فارس تعریف شده که البته برای انرژی آنها نیز باید از طریق تجمیع ظرفیتهای استان مشکل انرژی و آب را نیز در آینده ای نزدیک حل کنیم.

وی یادآور شد: یکی از این فولادها مربوط به فولاد نی ریز است که اکنون 36 درصد پیشرفت دارد.

استاندار فارس با اشاره به اینکه سعی شده سهم واقعی استان فارس در بخش صنعتی به نرخی منطقی خود برسد، بیان کرد: در سال 84 استان فارس ارزش افزوده بخش صنعت 14 درصدی داشت اما امروز بالغ بر 21 درصد است و آنچه برای برنامه پنجم توسعه مورد تاکید است ارتقای این میزان به 25 درصد است.

ظرفیتهای مغفول مانده بخش بازرگانی

احمد زاده با اشاره به وضعیت بخش بازرگانی ادامه داد و گفت: بخش بازرگانی استان فارس به عنوان یک فرصت مغفول مانده جایگاه خود را در توسعه صادراتی ملی پیدا نکرده است.

وی با اشاره به اینکه در این رابطه برای اولین بار در یک اقدام کم نظیر اختیارات کارگروه توسعه صادرات به اتاق بازرگانی تفویض شد، ادامه داد: با این اقدام به جای اینکه ما به بخش خصوصی در مورد صادرات تکلیف کنیم خودشان متناسب با بازارهای هدف و ظرفیتهای تولید راهکارها را تعریف می کنند.

استاندار فارس با اشاره به اینکه بخش خصوصی در این حوزه باید فرصت پیش آمده را قدر بداند، گفت: تاکنون برای حمایت از حوزه صادرات حمایت لازم برای ایجاد مراکز توسعه تجارت انجام شده که بر این اساس مرکزی در عمان راه اندازی شد و امادگی داریم که در قطر نیز مرکزی راه اندازی کنیم.

احمد زاده با بیان اینکه در حوزه بازرگانی راهبردهای اساسی این است که صنایع کوچک و زودبازده را باید تقویت کرد، ادامه داد: این امر با خوشه سازی صنعتی در فارس به طور حتم مورد تاکید قرار دارد و بناست در این رابطه بنگاه های کوچک همگرا شوند و با ایجاد خوشه های صادرات گرا اهداف این حوزه مورد پیگیری قرار گیرد.

وی با اشاره به تعریف 10 خوشه صادرات گرا در استان فارس نیز خاطرنشان کرد: این یک فرصت بسیار مناسب است که چند شرکت کوچک یا سرمایه های خود همگرا شوند و بازارهای هدف خود را به تسخیر درآورند.

بخش خصوصی در فارس اکسپوی ایران را راه اندازی کند

استاندار فارس از فضاهای سردخانه ای و نمایشگاهی نیز به عنوان بخش دیگری از سخنان خود یاد کرد و گفت: تلاش داریم فضای سردخانه ای و نمایشگاهی در استان فارس را افزایش دهیم و ظرفیتهای ذخیره سازی سردخانه ای در استان را بالا ببریم.

احمد زاده همچنین به افزایش ذخیره سازی سردخانه ای از 35 هزار تن به 110 هزار تن اشاره کرد و افزود: در این خصوص باید بخش خصوصی وارد میدان شود.

وی به فضای نمایشگاهی فارس نیز اشاره کرد و گفت: نباید فارس از فضای نمایشگاه شانگهای چین کمتر باشد و یا چرا یک نمایشگاه اکسپو در سال 2014 را در شیراز برگزار نکنیم.

استاندار فارس با اشاره به اینکه باید بخش خصوصی در استان فارس وارد شده و اکسپوی ایران را در این استان راه اندازی کند، افزود: استان فارس به لحاظ موقعیت ترانزیتی و نزدیکی به خلیج فارس ظرفیتهای خوبی دارد که باید از آن بهره لازم را برد.

احمد زاده تاکید کرد: ما حاضریم از 10 هزار هکتار زمینی که بازپس گیری شده فضای برای نمایشگاه اکسپو در شیراز اختصاص دهیم یعنی اینکه این زمینه ها برای حمایت وجود دارد و بخش خصوصی می تواند از این حمایتها استفاده کند.

وی تاکید کرد: از شش هزار متر مربع فضای نمایشگاهی در سال 84 به 18 هزار متر مربع در حال حاضر رسیده ایم.

استاندار فارس با اشاره به اینکه پارسال با تعامل مناسب با بازرگانان و تجار استان فارس توفیقات خوبی حاصل شد، بیان کرد: بنده چندین بار از رئیس اتاق بازرگانی شیراز قرار ملاقات خواستم که از سوی رئیس اتاق چندین بار کنسل شد اما بالاخره با یکدیگر ملاقات کردیم و ما حمایتهای خود را مطرح کردیم.

احمدزاده تاکید کرد: اگر لوکوموتیو صادرات استان فارس با سرعت بیشتری حرکت کند واگن کشاورزی، واگن صنعت و... نیز را با خود خواهد برد.

روند تحقق مصوبات سفرها

استاندار فارس در ادامه جلسه به سئوالات خبرنگاران در بخشهای مختلف پاسخ داد و در پاسخ به سئوالی پیرامون روند تحقق مصوبات سه دور سفر هئیت دولت نیز بیان کرد: در دور اول مصوبه اقدام نشده وجود دارد و پیشرفت فیزیکی مصوبات نیز 85 درصد است و در سفرهای دور دوم پیشرفت 48.2 درصد و در دور سوم نیز 36.8 درصد است.

احمد زاده تاکید کرد: البته باید در نظر داشت که برخی پروژه ها دوره زمانی دارد که به عنوان نمونه باید در سالهای 91 و 92 به بهره برداری برسد.

وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری که در مورد بروکراسی اداری نیز پرسید بیان کرد: طی چهار سال گذشته میزان مراجعات به مشاور سرمایه گذاری استان فارس 40 نفر بوده در حالیکه این دسته از میزان مراجعات در سه ماهه گذشته به 44 نفر رسیده و عملیاتی شده است.

استاندار فارس با بیان اینکه این امر بدان معناست که می توان موانع و بروکراسی را از میان برداشت، اضافه کرد: من خودم عده ای را بدون اینکه کسی آنها را بشناسد وارد سیستم کرده ام و مرتب در حال نظارت هستند و گزارشها را به طور مستمر ارائه می دهند و خبرنگاران نیز باید چشم ناظر مردم باشند.

وی خاطرنشان کرد: در هرجا دیده شده در اداره ای کارمندی در اتاقش را قفل کرده اطلاع داده شود تا آن کارمند تبعید شود.

شایعات رفتن احمد زاده از استانداری فارس

احمد زاده همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری پیرامون شایعات رفتن وی از استانداری فارس نیز بیان مکرد: مهم این است که اکنون در حال کار کردن هستم و تا کنون نیز جز اظهار لطف از رئیس جمهور چیز دیگری نشنیده ام و زمانی که در این سمت منصوب شدم نیز با هیچکسی لابی نکرده ام.

وی با اشاره به اینکه این بحثها انحرافی است، افزود: همه کسانی که شب نامه پخش کردند و یا غیبت کرده اند را بخشیده ام.

استاندار فارس با اشاره به وضعیت راه آهن نیز بیان کرد: در این پروژه یک قطعه هفت کیلومتری مانده است و مسیری که دو پل دارد که البته معارض در این بخش وجود داشت که به توافق رسیده ایم و اکنون نیز کار شروع شده و قولی که وزیر راه در مورد این پروژه داده نیز ظرف شش ماه آینده است.

احمد زاده با اشاره به وضعیت تخصیص اعتبارات برای پایان کار این پروژه نیز بیان کرد: لایحه دولت برای این پروژه 100 میلیارد بود که در مجلس به 63 میلیارد رسید و تخصیص آن نیز 80 درصد است که مبلغی حدود 58 میلیارد خواهد شد.

بافتهای فرسوده شیراز

استاندار فارس در پاسخ به سئوالی دیگری که در مورد وضعیت مسائل شهری شیراز موضوعاتی مطرح شد نیز بیان کرد: در خصوص شیراز نیز یکی از بزرگترین مشکلات بافت فرسوده است که مساحتی حدود 350 هکتار را شامل می شود که با یک زلزله کمتر از چهار ریشتری بسیاری از مردم این بافت در زیر آوار می مانند.

وی با اشاره به جلسه ای که چندی پیش در مورد بافت فرسوده برگزار شد نیز بیان کرد: در این جلسه تصمیاتی اخذ شده که بر این اساس مقدر شد 500 میلیارد تومان اوراق مشارکت به شهرداری شیراز اجازه فروش داده شود ضمن اینکه دولت و بانک مرکزی نیز آن را تضمین می کند و چنانچه این اوراق منتشر شود انقلابی در فضای بافت فرسوده شیراز صورت می گیرد.

احمد زاده ادامه داد: یک توافق دیگر نیز صورت گرفت که بر اساس آن 27 میلیارد تومان از محل اعتبارات عمرانی وزارت کشورو استانداری و از محل اعتبارت وزارت مسکن نیز کمک شود.

خبرنگار دیگری نیز در مورد شفاف سازیهای مالی پرسید که استاندار گفت: یک مشکل دراستان فارس عدم شفافیت است و باید دانست که چنانچه این شفافیت حل شود همه موارد دیگر نیز حل خواهد شد.

وی افزود: باید دانست که استاندار فارس خانه چند متری دارد، به چه میزان اموال دارد و... و باید گفت اگر فرهنگ شفاف عمل کردن در استان فارس صورت گیرد دیگر دو رویی و نفاق از این استان رخت خواهد بست.

استاندار فارس با اشاره به اینکه من از زمان معارفه خود نیز گفته ام که من آماده ام که کادر سازی کنم، افزود: همان طور که من شفاف صحبت می کنم باید مابقی مدیران نیز شفاف صحبت کنند.

احمدزاده با تاکید بر اینکه آقایان در استان فارس قوم ها را معرفی کنند، افزود: من فقط در دفتر برای کارهای دفتری که نیازمند وجود یک نفر است که برای نامه نگاریهای امنیتی و محرمانه فردی با اعتماد باشد از بستگان استفاده کرده ام و برای مدیران نیز اشکالی نمی گیریم که برای فقط دفتر خود نیز چنین کاری کنند.

وی گفت: در خصوص اعلام جزئیات اموال نیز یکسری از افراد اموال خود را اعلام نکرده اند و باید گفت خود اموال موضوعیت ندارد بلکه شفاف سازی موضوعیت دارد.

استاندار فارس بیان کرد: اکنون حدود 50 جوان متدین و سالم را در بخشهای مختلف استان فارس قرار داده ایم تا آموزشهای لازم را ببیند تا اینکه در آینده به مدیران کل استان تبدیل شوند.

وی از جوان گرایی منطقی به عنوان یکی از راهکاری اساسی در مدیریت خود یاد کرد. احمد زاده در پاسخ به سئوالی پیرامون اینکه چرا برخی از مدیران کنار گذاشته نمی شوند، افزود: باید گفت نه اینکه زورمان به این مدیران نمی رسد بلکه احترام می گذاریم.

خبرنگار دیگری در مورد مطبوعات استان و بودجه های فرهنگی که به ضرورت باید به مطبوعات نیز اختصاص یابد پرسید که استاندار فارس پاسخ داد: دولت برای حوزه فرهنگ استان فارس 100 میلیارد تومان به مجلس پیشنهاد داد که قرار بود کلی تصویب شود اما این پیشنهاد به 88 میلیارد تومان کاهش یافت و مصوبه مجلس نیز از این قرار شد که 28 میلیارد آن تملک دارایی های فرهنگی و 60 میلیارد تومان نیز بودجه هزینه فرهنگی باشد.

احمد زاده با اشاره به اینکه در عین حال برای یکسری از مصوبات که حدود 52 مصوبه در دور سوم سفر هیئت دولت نیز تکلیف بر تحقق آن وجود دارد باید از این بودجه بخشی را برای تحقق این تکالیف اختصاص دهیم و ضمن اینکه تکلیف شد از این بودجه فرهنگی 20 درصد نیز برای حوزه های علمیه استان فارس سهم اختصاص یابد و قلم سوم هزینه های این بودجه نیز این است که مجلس تکلیف کرده 10 درصد از بودجه را نیز به تربیت بدنی اختصاص داده شود.

افتتاح 1740 پروژه در فارس ظرف هشت ماه

استاندار فارس در ادامه این نشست خبری با اشاره به کارهای عمرانی صورت گرفته در استان فارس نیز بیان کرد: ظرف هشت ماه گذشته تاکنون هزار و 740 پروژه به افتتاح رسیده و یا در شرف افتتاح است که اعتبار آن نیز بالغ بر یک هزار 50 میلیارد تومان اعلام شده است.

احمد زاده با اشاره به اینکه این آمار در مقایسه با سال قبل نشان از رشد 10 درصدی کار عمرانی دارد، افزود: در این میان برخی از پروژه ها چشمگیر بوده که شامل پروژه هایی مانند گازرسانی به 67 روستا با اعتبار 19 میلیارد تومان، کمربندی شهرستان - لار شیراز با اعتباری بالغ بر 36.5 میلیارد تومان، خط 400 کیلو ولت نیروگاه جهرم - لار با اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان، ایجاد مجتمع های فرهنگی در هفت شهر با 3.5 میلیارد تومان، احداث سه ساختمان دانشگاه پیام نور در فسا، جهرم و خرم بید با 3.3 میلیارد تومان است.

خبرنگاری در ادامه از استاندار در مورد زمین خواری پرسید که وی نیز پاسخ داد: در چهار ماه اخیر حدود هزار و 162 هکتار بازپس گیری شده است.

وی تاکید کرد که در مبارزه با زمین خواری نگاه به چپ و راست نداریم.

دو اقدام در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری

در ادامه جسله خبرنگار مهر در خصوص وضعیت نامناسب میراث فرهگی استان فارس در حوزه احیای و بهره برداری اقتصادی از آن پرسید که استاندار فارس نیز پاسخ داد: در حوزه گردشگری طی جلسه ای که با بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری داشتیم قرار شد شورای عالی توسعه گردشگری در استان فارس با محوریت بخش خصوصی شکل گیرد.

وی تشکلهای بخش خصوصی را شامل انجمن هتلداران، انجکن راهنمایان تورها، آژانسهای مسافرتی و.. دانست و افزود: در کنار آن مدیران دولتی مثل ارشاد و فرمانده انتظامی استان فارس نیز تکلیف کردیم که در این شورا نقش موثری داشته باشد و راهبردهای توسعه در بخشهای مختلف گردشگری طبیعی، اجتماعی، تاریخی و... طرح شود.

استاندار فارس برای بخش میراث فرهنگی نیز حضور معاونت حفظ و احیا در استان فارس و انتقال دو پژوهشگاه این میراث فرهنگی را به عنوان اقدام دیگر نام برد و افزود: البته انتظار از سازمان میراث فرهنگی استان بیش از آنچه اکنون وجود دارد است که باید در این رابطه ظرفیتهای استان فعال تر شود.

کد خبر 1140947

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha