شکایت کارمند مسلمان محجبه از منع پوشش حجاب در امریکا
کارمند مسلمان و محجبهای که در گراند هتل دیزنیلند کار میکرد دادخواستی را به کمیسیون فرصتهای شغلی مساوی علیه کارفرمای خود به علت ممانعت از پوشش حجاب در مقابل مشتریان ارائه کرد.
امینه بودلال 26 ساله شهروند مراکشیتبار امریکایی اوایل تابستان امسال لباسی متحدالشکلی را که قرار بود در آن کار کند دریافت کرد اما در رابطه با دریافت روسری طراحی شده توسط دیزنی، هیچ تاریخی دریافت نکرد و به وی گفته شد که نمیتواند هنگام کار از روسری خود استفاده کند بلکه باید از روسری استفاده کند که توسط دیزنی طراحی شده است، اما هنگامی که با روسری خود در محل کار حاضر شد مدیر وی گفته یا باید جایی کار کند که مشتریان او را نبینند، یا روسری خود را بردارد و یا شغل خود را رها کند.
سوزی براون سخنگوی دیزنی در بیانیه خود اظهار داشت که این شرکت به تنوع و سیاستهای قدیمی خود علیه تبعیض از هر نوع اهمیت میدهد و برای بودلال نیز انتخابهای دیگری را فراهم کردیم اما وی این تغییر سمت شغلی را نپذیرفت. ما میخواهیم کارمندانی که با مشتری ارتباط دارند از چنین پوششهایی استفاده نکنند.
براساس اظهارات دیوی کوئنگ بودلال نخستین کارمندی نیست که در این رابطه با دیزنیلند مشکل پیدا کرده است. در سال 2004 نیز دادخواست دیگری علیه دیزنیلند در درباره حجاب در محل کار مطرح شد. ضوابط ظاهری و پوششی در دیزنیلند همواره از مسائل بحثبرانگیز بوده است.
مسلمانان امریکا همدلی پیروان ادیان را ترویج میکنند
حدود 160 نفر از پیروان مسیحی محلی، جوامع یهودی، آموزگاران، مقامات رسمی و ساکنان علاقمند شب گذشته در مراسم افطاری که در شورای رهبران دینی شهر شیکاگو برگزار شده بود شرکت کردند.
شعیب قادری عضو مرکز اسلامی ناپرویل گفت: هدف از برگزاری این مراسم افطاری بین دینی برقراری ارتباط با جامعه گستردهتر و پیروان ادیان مختلف و همچنین آموزش آنها درباره ماه رمضان و اسلام بوده است. خوشبختانه با تعامل چهره به چهره میتوان به رفع مؤثر باورهای نادرست درباره اسلام پرداخت.
مراسم افطاری شب گذشته دربرگیرنده قرائتی از کتاب قرآن کریم، جلسه پرسش و پاسخ، ارائه سخنرانی درباره ماه رمضان که بیش از یک میلیارد مسلمان آن را مورد توجه دارند و اقامه نماز مغرب و عشا توسط مسلمانان بود.
کریم عرفان از شهر ناپرویل در شیکاگو و رئیس شورای رهبران دینی کلان شهر شیکاگو به ارائه سخنرانی تأثیرگذاری پرداخت و از پیروان ادیان مختلف خواست به رغم تفاوتهای خود و فضای گزنده و عوام فریب جامعه در کنار یکدیگر قرار گیرند. این اظهارات وی در واکنش به رخدادهایی صورت گرفت که اخیراً در رابطه با ساخت مسجد نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبر مشاهده شده است.
وی گفت: سیاستمداران تمام احزاب وقتی هیچ آتشی هم وجود ندارد سوخت روی آن ریخته و مردمی را که از خشونت و تروریسم وحشت دارند از اسلام میهراسانند. این ناآگاهی و بیاطلاعی خود عاملی برای ترس و هراس بیهوده تلقی میشود. ما میخواهیم بر ضرورت درک بین ادیان تأکید کرده و مردم را ترغیب کنیم که به پیامهای نفرت و تفرقه با پیام نزدیکی و عشق براساس حکمت الهی پاسخ دهند.
کشیش جی موسز از کلیسای پروتستان مشایخی ویتون که یک دوست مسلمان داشت خواست اطلاعات بیشتری درباره اسلام کسب کند، از این رو وی به مساجد بسیاری رفت و در کنار مسلمانان به مشاهده مراسم نماز جماعت پرداخت و همچنین در مراسم و گردهماییهای اجتماعی بسیاری میان مسلمانان شرکت کرد.
موسز که در این مراسم همراه همسر خود حضور داشت گفت: اغلب اوقات در مساجد شاهد بهترین پیامها هستم. گاهی میخواهم که در کلیسای ما نیز این پیامها ارائه شوند. موضوعات بسیار خوبی در اسلام وجود دارد که من هنوز بسیاری از آنها را کشف نکرده ام.
عرفان گفت: به رغم این فضای آکنده از سوتفاهم هنوز هم می توان خوشبین بود که مردم در حمایت از یکدیگر جمع شوند و حضور جمع کثیری از پیروان ادیان در این مراسم نیز نشانه همین حمایتها است.
درخواست ساخت مسجد با مناره در اتریش با واکنش افراطی سیاستمداران روبهرو شد
اظهارات رئیس جامعه اسلامی اتریش مبنی بر ساخت مساجد با مناره در پایتختهای ایالتی اتریش واکنشهای منفی از سوی سیاستمداران راستگرا به دنبال داشته و برخی تاجایی پیش رفتند که خواستار ممنوعیت ساخت مسجد و مناره و حتی مهاجرت مسلمانان به این کشور شدهاند.
انس شکفه رئیس جامعه اسلامی اتریش در مصاحبهای با خبرگزاری اتریش اظهار داشت که آرزودارد که در هر 9 پایتخت ایالتی اتریش مسجدی با مناره ببیند.
وی افزود: این امید من برای آینده است. در بلند مدت نمیتوان مانع افرادی شد که به آداب دینی خود میپردازند و این حق در قانون اساسی تضمین شده است.
دو حزب راستگرای اتریش بلافاصله به این اظهارات واکنش نشان دادند به طوری که حزب آزادی مساجد را سرچشمه افراطگرایان توصیف کرد و خواستار ممنوعیت ورود مسلمانان از کشورهای اسلامی به اتریش شد. ائتلاف آینده اتریش نیز خواستار منوع ساخت مسجد و مناره در تمام ایالتهای اتریش شد و ادعاهای واهی و پوچی را علیه اسلام و مسلمانان مطرح کرد.
براساس آخرین آمار صندوق ادغام اتریش، بیش از نیم میلیون مسلمان در میان جمعیت 3/8 میلیونی اتریش سکونت دارند.
احساسات ضد اسلامی در آمریکا افزایش یافت
به دنبال حمله ناشی از انزجار به راننده تاکسی مسلمان در نیویورک، شهردار نیویورک و مقامات شهری با تشکیل یک نشست خبری تلاش کردند تنشهای ایجاد شده در مورد ساخت مسجد 13 طبقه نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامر را آرام کنند.
درحالی که بازرسان تلاش کردند شرایط زندگی متهم این پرونده را بررسی کنند به این نتیجه رسیدند که این فرد 21 ساله دانشجوی هنرهای تجسمی است که زمانی همراه گروهی به منظور ترویج درک بین ادیان به افغانستان سفر کرده بود.
احمد شریف راننده بنگلادشی که مورد حمله قرار گرفته گفت: موضوع ساخت این مسجد و مرکز اسلامی در نزدیکی محل مرکز تجارت جهانی در گفتگوی وی با مسافر مطرح نشد اما پس از اینکه وی از من پرسید آیا مسلمان هستم با یک چاقوی تاشو گردن و صورتم را مورد هدف قرار داد.
مایکل بلومبرگ شهردار نیویورک گفت: این اتفاق هرگز نباید رخ می داد و امیدواریم این نوع اتفاقها هرگز تکرار نشود. مردم باید درک کنند ما می توانیم در هر مورد بایکدیگر گفتگو داشته باشیم و این امر همان اصلاحیه اول قانون اساسی آمریکا است.
ریموند کلی کمیسر پلیس مدعی شد مقامات اعتقاد دارند این حمله به راننده تاکسی نشان دهنده هیچ روندی در جرایم ضد مسلمانان نیست ما آن را به عنوان یک رویداد مجزا بررسی می کنیم.
مایکل انرایت از بروستر نیویورک که به عنوان مسافر سوار تاکسی شد و راننده را با چاقو مورد اصابت قرار داد به اتهام تلاش به قتل، حمله، جرم ناشی از انزجار و همراه داشتن سلاح سرد زندانی شده است.
شریف گفت: مکالمه داخل تاکسی وقتی که مسافر ماه رمضان را به استهزا کشید از وضعیت مطلوب به ناخوشایند تغییر کرد.
بازرسان این پرونده هنوز تلاش می کنند بفهمند علت حمله یک دانشجوی 21 ساله هنرهای تجسمی که زمانی داوطلب گروهی به نام " فصل مشترک" با هدف ترویج تساهل بین ادیان فعالیت می کرده است چیست.
رابرت چیس مدیر گروه " فصل مشترک" اظهار داشت این سازمان در ماه آوریل به عنوان بخشی از پروژه ویدئویی انرایت به اعزام وی به افغانستان کمک کرده است و زمانی که از افغانستان بازگشت به نظر نمی آمد تغییر کرده است اما می دانیم که در آن زمان شاهد رویداهای ناخوشایندی بوده است.
انرایت همراه خود دو دفترچه یادداشت درباره جزئیات تجارب خود در افغانستان داشته است اما در این دفترچه ها هیچ نکتهای بر ضد مسلمانان به چشم نمی خورد.
طرفداران ساخت این مسجد، گروهی که دربرگیرنده شهرداری نیویورک نیز می شود، اظهار داشتند که ساخت این مسجد موضوع آزادی دینی است. مخالفان این مسجد نیز نزدیک بودن آن را به محل مرکز تجارت جهانی که 9 سال پیش مورد حمله تروریستی قرار گرفت مورد انتقاد قرار می دهند.
مسلمانان از سال گذشته در ساختمانی که برای مسجد در نظر گرفته شده نماز خود را اقامه کرده اند اما پس از آن که تصمیم گرفتند ساخت این مرکز اسلامی را آغاز کنند توجه بسیاری را در سراسر آمریکا به خود جلب کرد.
شورای روابط اسلامی – آمریکایی به عنوان یک گروه حامی حقوق مدنی مسلمانان مستقر در واشنگتن اعلام کرد احساسات ضد اسلامی در بحث ساخت مسجد و مرکز اسلامی نیویورک به نحو چشمگیری افزایش یافته است.
علاوه بر این مورد، تلاش برای تخریب مسجدی در کالیفرنیا، شعارهای ضد اسلامی در مرکز اسلامی تگزاس از جمله نمونه های ضد مسلمانان است که گزارش شده است.
ستادجمع آوری کمک برای ساخت مسجد 13 طبقه نیویورک آغاز به کار کرد
متولیان ساخت و ساز مرکز اسلامی و مسجد 13 طبقه نیویورک که با محل انفجارهای یازدهم سپتامبر فاصله اندکی دارد از روز جمعه پنجم شهریورماه پروژه جمع کردن بودجه ساخت این مسجد را آغاز کردهاند.
شریف جمال مسئول ساخت و ساز این مسجد آغاز ستاد جمع کردن بودجه ساخت این مسجد را در پایان مراسم نماز ظهر جمعه در نیویورک اعلام کرد.
وی گفت: یک گروه غیر انتفاعی برای هدایت و کنترل این پروژه شکل گرفته و پیش از آغاز یک ستاد ملی برای جمع کردن بودجه یک گام رسمی باید اتخاذ شود.
این پروژه از سوی بسیاری به عنوان ایجاد حساسیت برای بازماندگان حملات یازدهم سپتامبر در مرکز تجارت جهانی مورد انتقاد قرار گرفته اما بسیاری از مسلمانان این انتقادها را تنها عامل بیاطلاعی از ماهیت اسلام و نسبت نادرست اسلام و تروریسم میدانند.
طرفداران ساخت این مرکز اسلامی که دربرگیرنده یک کلینیک پزشکی، فضای نمایشی و تشکیل جلسه و بخش ویژه یادبود یازدهم سپتامبر است اظهار میدارند که مقصر دانستن مسلمانان برای حملاتی که از سوی یک اقلیت کوچک انجام شده ناعادلانه است.
طرحهای ساخت این مسجد و مرکز اسلامی سال گذشته عمومی شد اما حامیان این طرحها همواره تصدیق کردهاند که با تهیه بودجه تخمین زده شده 100 میلیون دلار برای ساخت این مرکز و میلیونها دلار دیگر برای سرمایه گذاری در راه عملکرد این مرکز فاصله بسیاری دارند.
متولیان ساخت و ساز این مرکز اسلامی یادآور شدهاند که با مقامات دولت امریکا برای اطمینان حاصل کردن از اینکه تمام کمکهای اهدایی مردم به این مرکز قانونی و درست است همکاری خواهند کرد تا بتوانند از قرار گرفتن در معرض اتهامات دیگری اجتناب کنند.
سومین نمازظهر جمعه رمضان در مسجد الاقصی اقامه شد
مقامات شهر قدس اعلام کردند که حدود 2 هزار نیروی صهیونیستی در نقطه ورود به قسمتهای قدیمی شهر قدس در سومین جمعه ماه مبارک رمضان حضور داشته و تعداد نقاط بازرسی را افزایش دادهاند.
روز گذشته تعداد نقاط بازرسی در جنوب و مرکز نوار باختری باردیگر دهها هزار نفری را که خواستار رسیدن به شهر مقدس قدس و اقامه نماز جمعه در مسجد الاقصی بودند دربرگرفته بود. نیروهای رژیم صهیونیستی تنها عبور زنان بالای 40 سال و مردان بالای 50 سال را مجاز کردند. آنها اجازه ویژه برای برخی از زنان بالای 35 سال و مردان بالای 45 سال صادر کردند.
رژیم صهیونیستی در بخشهای قدیمی شهر قدس و محدودههایی که به محوطه مسجد الاقصی منتهی میشد، تعداد نقاط بازرسی را افزایش داده بود.
بنیاد الاقصی برای وقف و میراث اظهار داشت که 170 اتوبوس برای انتقال صدها فلسطینی از شهرهای بزرگ و کوچک به شهر قدس برای اقامه نماز ظهر جمعه فعال بودند.
به دنبال رخدادهایی چون از حال رفتن نمازگزارانی که هفته گذشته زیر آفتاب سوزان صورت گرفته بود مقامات بنیاد الاقصی سایبانهای بیشتری داخل محوطه حرم شریف فراهم کرده بودند و نیروهای امدادی در محل برای ارائه خدمات حاضر بودند.
نظر شما