به گزارش خبرنگار مهر، در سیصد و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران که امروز یکشنبه بدون حضور مستمع برگزار شد، عرب قائم مقام شهردار منطقه 12 در جریان ارائه گزارش ساماندهی میدان و خیابان امام خمینی (ره) گفت: در طرح ساماندهی خیابان امام خمینی(ره) ساختمانهای پست، وزارت امور خارجه و دروازه باغ ملی با کمک سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مرمت و بازسازی شد.
وی با بیان اینکه ساخت پارک در کنار کتابخانه ملی و عملیات پیاده روسازی خیابان سی تیر تمام شده است گفت: طرح میدان امام خمینی (ره) با تجدید نظر از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و کمیسیون ماده 5 شورای عالی معماری و شهرسازی در سال 87 به تصویب رسیده و چنانچه این طرح از سوی مدیریت شهری و شورای شهر به تائید نهایی برسد قابل اجراست.
قائم مقام شهردار منطقه 12 اظهار داشت: برهمین اساس طرح ساماندهی میدان امام خمینی (ره) الهام گرفته از بناها و ساختمانهای قدیمی که درگذر زمان دستخوش تغییر و تخریب شده اند است. از دیگر نکاتی که در این طرح به آن توجه شده است کاهش حجم حرکت خودروها از شرق به غرب است که در حال حاضر مشکلات بسیاری را به بوجود آورده و برای بهبود این معضل در این طرح پیشنهاد تبدیل خیابانهای ناصر خسرو و باب همایون به پیاده راه داده شده است.
خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه قرار است طراحی دروازه های ورودی طرح ساماندهی میدان امام خمینی به مسابقه گذاشته شود گفت: بهتر این بود که کل طرح ساماندهی را به مسابقه می گذاشتید، چون عظمت این پروژه به اندازه ای است که معماران بزرگ دنیا نیز در این مسابقه شرکت کنند.
احمد مسجدجامعی با اشاره به اینکه میدان امام خمینی و مسیر خیابان امام خمینی تا میدان حر دارای بناهای تاریخی و فرهنگی فراوان است گفت: به دلیل پیوستگی این بناها بهتر است کارکرد آن نیز یکپارچه دیده شود و پیوستگی این بناها حداقل تا خیابان سرهنگ سخایی حفظ شود.
وی افزود: هر طرحی که در این مسیر ایجاد می شود باید به گسترش فضای اجتماعی بیانجامد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در مورد طرح ساماندهی میدان امام خمینی گفت: باید هویت میدان امام خمینی در بازسازی آن مورد توجه قرار گیرد.
در این جلسه مقرر شد تا جلسه ای متشکل از اعضای شورای شهر تهران و اساتید دانشگاهی که در مرمت آثار باستانی صاحب نظر هستند برگزار و طرح مورد نظر بازبینی شود.
بودجه ساماندهی جماران کجا هزینه شده است
همچنین در ادامه سیصد و هفتمین جلسه شورای شهر، محمد احمدی بافنده شهردار منطقه یک با حضور در جلسه پیرامون سئوالات مطرح شده از سوی برخی اعضای شورا مبنی بر چگونگی ساماندهی محله جماران گزارشی ارائه کرد.
وی با اشاره به فرسوده بودن بافت پهنه جماران گفت: پهنه جماران تنها بافتی در منطقه یک است که از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی از سال 80 مصوبه دارد. باید بر اساس این مصوبه ساخت و ساز، نماسازی و عدم بلند مرتبه سازی و تعریض معابر و خیابانهای آن انجام گیرد که متاسفانه تا سال 87 در این زمینه کار مناسبی انجام نشده بود و در حال حاضر، نمادی از اجرای قانون را در این بافت مشاهده نمی کنیم.
بافنده افزود: در حال حاضر کمبود فضاهای خدماتی، پارکینگ عمومی، نبودن اراضی مناسب برای اصلاح و تعریض معابر و عدم دسترسی به بیمارستان قلب جماران از جمله مشکلات عمده بافت جماران است.
احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی واجتماعی شورای شهر در این مورد گفت: در حال حاضر محله جماران از حد معمول خدمات شهری هم برخوردار نیست. بنابراین تا اجرای طرح اصلی، باید طوری برنامه ریزی شود که ظرفیت فضاهای موجود به نحوی افزایش یابد.
وی همچنین از طراحان ساماندهی محله جماران خواست تا در بررسی هایشان از عنصر اهالی محل بهره ببرند چرا که شاید در سالهای گذشته به دلیل نادیده گرفتن اهالی در اجرای طرحها، آن طرحها ابتر باقی مانده اند.
مرتضی طلایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر نیز خاطر نشان کرد: متاسفانه چند سالی است که اعتبارات اختصاص داده شد به این طرح در اختیار مراکز مختلف قرار می گیرد سئوال این است که این بودجه ها کجا هزینه شده است؟
وی افزود: در سومین سال تصویب طرحهای ساماندهی محله جماران از سوی شورای شهر هستیم ولی خروجی قابل توجهی را مشاهده نمی کنیم و کماکان وضعیت همانند گذشته است و مسیر خودش را طی می کنند.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان تاکید کرد: ضوابط ومقررات ساخت و ساز باید در این محله نیز دقیق رعایت شود و اجرای آن برای تمامی افراد یکسان باشد. چنانچه اشخاص بخواهند از روشهای غیر معمول و بدون پروانه ساخت و سازهایی انجام دهند باید به مدیریت شهری و شورای شهر گزارش شود.
نظر شما