۲۹ شهریور ۱۳۸۹، ۱۰:۰۵

نگاهی به اجاره خانه در یاسوج/

دست کوتاه مستاجران یاسوجی و نخیل بلند مالکان

دست کوتاه مستاجران یاسوجی و نخیل بلند مالکان

یاسوج - خبرگزاری مهر: آشفته بازار اجاره مسکن در شهر یاسوج در نبود نظارت کافی، رنجی مضاعف بر دوش خانه بدوشانی است که از صبح تا پاسی از شب به دنبال یافتن سرپناهی امن و ارزان در آژانسهای مسکن این شهر سرگردان هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در یاسوج، این روزها بنگاه های مسکن شهر یاسوج پر از خانه بدوشانی است که با هزار امید و آرزو، لیست خانه های اجاره ای را ورق می زنند اما سهم آنها فقط ناامیدی و یاس است.

در حالیکه مسئولان وزارت مسکن از کنترل بازار مسکن و عدم نگرانی در این خصوص حرف می زنند، مستاجران یاسوجی نگران پایان یافتن قراردادشان، گرانی اجاره مسکن و آمدن فصل سرما و نیافتن چهار دیواری برای سالی دیگر هستند.

مستاجران: دست ما کوتاه و خرما بر نخیل

یکی از شهروندان یاسوجی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیش از یک ماه است که به دنبال اجاره یک خانه متناسب با وضعیت مالی خود هستم اما دستمان کوتاه است و هنوز موفق به پیدا کردن خانه نشده ام.

مسعودی افزود: رهن و اجاره خانه بسیار بالاست و دست مردم نیز خالی است و قادر به اجاره خانه با این قیمت نیستند.

وی بیان کرد: امسال، صاحب خانه ام خانه ای را که در سال گذشته 250 هزار تومان به من اجاره داد بود به 330 هزار تومان افزایش داد و به این خاطر مجبور شدم دنبال خانه ای دیگر بگردم.     

بازار اجاره مسکن بی سرو سامان و مستاجران سرگردان

یک مستاجر دیگر نیز اظهار داشت: بی سرو سامانی در بازار اجاره مسکن بیداد می کند و کسی نیز پاسخگو نیست.

رضا زمانی افزود: این بحث زمانی بیشتر جالب می شود که قیمتها در نقاط مختلف شهر بسیار به هم نزدیک است و تفاوتی بین بالای شهر، پایین شهر و حاشیه شهر وجود ندارد.

وی اظهار داشت: در این وضعیت هرکس به دنبال منفعت شخصی خود است، آژانسها بدنبال حق بنگاه خود، مالکان به دنبال اجاره بیشتر و در این مابین تنها مستاجران هستند که سرگردان در شهر به دنبال خانه و در آخر هم هیچ خانه مناسبی پیدا نمی کنند.

اجاره مسکن کنترل نشده است

یکی دیگر از مستاجران که به دنبال یافتن خانه به بنگاه مسکن آمده است نیز گفت: به رغم صحبتهای مسئولان که می گویند انبوه سازی و مسکن مهر جلوی رشد قیمتها را گرفته است اما در واقعیت اینطور نیست.

سعادت آقایی افزود: اجاره یک ساختمان ویلایی 200 متری مستقل، سال قبل با چهار میلیون پول رهن و 200 هزار تومان اجاره امکان پذیر بود اما همان خانه در حال حاضر انبوه سازی و به هشت واحد تبدیل شده است اما اکنون مبلغ اجاره هر واحد همان اجاره ساختمان اولیه است و کاهشی در آن دیده نمی شود .

وی بیان داشت: با این وضعیت باید بیش از یک سوم  درآمدم را به اجاره خانه بدهم در حالیکه مشکلات و هزینه های دیگری نیز وجود دارد.

مالکین متناسب با قسط وامشان اجاره می گیرند

یکی دیگر از شهروندان یاسوجی نیز با انتقاد از مالکین خانه در این شهر گفت: متاسفانه صاحبان خانه در یاسوج میزان اجاره را براساس قسط وام خود تنظیم می کنند.

رضایی افزود: امسال صاحب خانه اجاره را از 190هزار تومان به 260هزار تومان افزایش داده و وقتی علتش را می پرسم می گوید:" دلم می خواهد مال خودم است".

بنگاههای مسکن دخالتی در تعیین اجاره بها ندارند

با این حال یکی از متصدیان آژانس مسکن نیز می گوید: بنگاه های مسکن هیچ دخالتی در تعیین نرخ اجاره ندارند و نظارتی از سوی دولت نیز بر بازار اجاره بهای مسکن صورت نمی گیرد.

تقوی افزود: نرخ خانه ها را مالکین و هر طور که دوست دارند تعیین می کنند و ضابطه ای برای نرخ گذاری نیز وجود ندارد.

وی با بیان اینکه خانه وجود دارد اما اجاره بهای آن بالاست، اظهار داشت: باید نرخ اجاره بها توسط صنف بنگاه داران مشخص شود.

40 درصد خانه های اجاره ای در شهر خالی است

یکی دیگر بنگاه داران مسکن در این شهر نیز می گوید: حدود 40 درصد از خانه های اجاره ای در این شهر خالی است اما صاحبان آنها حاضر به اجاره دادن آن با قیمت مناسب نیستند.

رسولی افزود: دست مردم خالی است و فشار زیادی بر مردم وارد می شود و قادر به پرداختن این رهنها و اجاره های کنونی نیستند.

وی بیان کرد: کسانی هستند که تاکنون 30 مرتبه به این بنگاه آمده اند اما هنوز موفق به یافتن خانه ای مناسب نشده اند.

میزان افزایش اجاره مسکن در یاسوج طبیعی است!

مدیر کل مسکن کهگیلویه وبویراحمد میزان افزایش اجاره مسکن در خانه های ویلایی را 15 درصد و در خانه های آپارتمانی را 10درصد عنوان کرد و گفت: این میزان افزایش در شهر یاسوج طبیعی است.

احمد غلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج، برخی اظهار نظرها در خصوص افزایش اجاره مسکن را تبلیغات دانست و افزود: افزایش بیشتر از این حد نیست و عده ای سعی دارند با دامن زدن به این مسئله جو روانی ایجاد کنند.

فشار بازار خرید و فروش به سمت بازار اجاره آمده است

وی بیان کرد: خرید و فروش مسکن طی دو سال گذشته در استان راکد شده است و به همین دلیل فشار آن بخش و حجم متقاضیان خرید و فروش به سمت بازار رهن و اجاره آمده است.

غلامی اضافه کرد: دو عامل در این خصوص موثر بوده  از جمله اینکه تورمی که در سایر بخشها اعمال شد در بخش مسکن در یکی دو سال اخیر اعمال نشده و بازار مسکن حرکت طبیعی خود را متناسب با نرخ تورم سالیانه انجام نداد.

مدیر کل مسکن کهگیلویه وبویراحمد  تصریح کرد: طبیعی است که الان فشار حجم متقاضیان مسکن به سمت بازار اجاره آمده است و مالکین نیز از این فرصت استفاده کرده و مقداری افزایش در اجاره مسکن داده اند در حالیکه این افزایش در خرید و فروش اعمال نشده است.

وی دلیل عدم افزایش در خرید و فروش مسکن را اعتماد مردم به سیاستهای دولت در بخش مسکن عنوان کرد و گفت: مردم منتظر به نتیجه رسیدن سیاستهای دولت در خصوص مسکن هستند تا از این طریق صاحبخانه شوند.

غلامی یادآور شد: با تولید مسکن مهر از طرفی متقاضیان اجاره خانه کاهش می یابد و همچنین رشد قیمت مسکن منطقی خواهد شد و به صورت جهشی ایجاد نمی شود.

ضابطه ای برای نظارت بر اجاره مسکن وجود ندارد

مدیرکل مسکن و شهرسازی استان در پاسخ به این سوال که نظارت بر بازار خرید و فروش و اجاره مسکن بر عهده کیست، گفت: نظارت بر هر بخشی طبق آیین نامه ها و ضوابطی که دولت تعیین می کند انجام می شود ولی در بخش اجاره و خرید و فروش مسکن آیین نامه و قانونی که بر اساس آن دولت دخالت کند، وجود ندارد.

وی بیان کرد: در یک سری از بخشها ورود دولت به عنوان تعیین کننده قیمت ها شاید به صلاح نباشد بلکه دولت باید با کنترل بازار تولید و عرضه و تقاضا به دنبال کنترل قیمتها باشد.

غلامی  اظهار داشت: ضوابط و قوانین کنترلی در بخش اجاره خیلی ضوابط روشنی نیست و هیچ ابزار قانونی جهت کنترل از سوی دولت وجود ندارد اما اکنون دولت به دنبال تعیین ضوابطی در این خصوص است.

مسکن میوه  نیست که از خارج وارد شود

مدیر کل مسکن و شهرسازی استان کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه مسکن مثل میوه نیست که از خارج وارد شود، یادآور شد: اگر کالایی در کشور دچار کمبود شود دولت با کاهش تعرفه گمرکی آن را وارد می کند اما مسکن قابل وارد شدن نیست و باید تولید شود و آن هم نیاز به زمان دارد.

وی یادآورشد: دولت با فعال کردن مسکن مهر به دنبال تولید مسکن است و وقتی این اتفاق افتاد مسکن از یک کالای سرمایه ای به یک کالای مصرفی تبدیل و یا نزدیک می شود و در این صورت از قواعد بازار مصرف پیروی می کند نه بازار سرمایه و بر این اساس همچون بازار مصرف رشد حرکت و تغییرات قابل کنترل است  و متناسب با نرخ تورم حرکت می کند.

غلامی در پاسخ به این مسئله که تاکنون مسکن مهر تاثیری بر بازار اجاره مسکن نگذاشته است، گفت: مسکن مهر تا به تولید نرسد نباید انتظار تاثیر از آن داشته باشیم و البته اینگونه هم نیست که هیچ تاثیری نگذاشته است همین که اکنون در بحث خرید و فروش مسکن هیچگونه افزایش قیمتی رخ نداده به دلیل مسکن مهر و سیاستهای دولت در این بخش است.

تولید 1500 واحد تا پایان سال بازار مسکن را کنترل می کند

وی یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت اجاره مسکن را افزایش جمعیت جوان عنوان کرد و افزود: جمعیت کشور و استان در هرم سنی جوان قرار دارد و هم اکنون این هرم سنی به دنبال اشتغال و مسکن هستند و فشار این هرم جمعیتی به بخش مسکن و اشتغال وارد می شود و طبیعی است که این دو بخش را متورم می کند.

غلامی ابراز امیدواری کرد: با تولید یک هزار و 500 واحد مسکن مهر در شهر یاسوج تا پایان امسال، بازار خرید و فروش و اجاره مسکن در این شهر کنترل شود.

مسببان تاخیر در اجرای مسکن مهر مقصران وضعیت کنونی

اگر تاخیر و دست به دست کردن مسئولان استان در اجرای مسکن مهر در شهریاسوج نبود، اکنون تولید مسکن مهر می توانست در شرایط کنونی به داد این آشفته بازار مسکن در شهر یاسوج برسد.

اما تعلل مسئولان و تغییر چهارباره زمین محل احداث مسکن مهر طی سه سال باعث شد که این پروژه طی چند ماه گذشته و با تاخیری چهار ساله در یاسوج آغاز شود.

با این حال خانه بدوشان یاسوجی در انتظار گشایش این طرح می مانند تا شاید رویای خانه دار شدنشان به واقعیت بپیوندد و یا حداقل باری از دوش آنها برداشته شود.

اما تا آن روز نیز نیازمند نظارت مسئولان بر آشفته بازار اجاره مسکن و  کنترل قیمتها به دور از شعارهای روزمره هستند زیرا دست آنها کوتاه و خرما بر نخیل است.

کد خبر 1143372

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha