به گزارش خبرنگار " مهر" در قم ، دكتر الهام در مركز تخصصي و قضايي اسلامي افزود: قوه قضائيه به يك نهضت نرمافزاري حقوقي نياز دارد تا با نظام حقوقي سكولار مقابله كند ؛ البته عدهاي در اين زمينه تلاش كردهاند اما موفق نشده اند. عده اي حقوق غرب را بد فهميدند و منفعلانه اسلام را همسو با اين نظام دانستند. عده اي هم به اسم اسلام ، حقوق سكولاريستي را ترويج ميكردند، اما آنها كه تشنه حقوق اسلامي بوده اند از منابع ناب و مستقل محرومند.
وي افزود: الان دانش آموختگان ما نه اسلامي اند و نه غربي. در نتيجه يك چيز مشكل ساز به اسم اسلام ترويج مي شود و همين باعث ناكارآمدي نظام تلقي ميشود.
دكتر الهام گفت: انفعال ما، ما را از خودمان خجل كرده است. ناكارآمدي برخي كارگزاران، باعث ترس ما شده است. ما بايد با تلاش و اعتماد به نفس ، اين ترس را برطرف كنيم و حقوق اسلامي را بشناسيم. اگر به اين سمت پيش برويم، در برابر موج جهاني سازي غرب محكم خواهيم ماند. اين يك جهاد علمي است.
عضو حقوقدان هاي شوراي نگهبان ، در ادامه نقطه چالش در حوزه اسلامي نظام را در قوانين و قضا دانست و گفت: چالش حقوق بشر هم از همين منظر است. چالش بر سر پايبندي به فقه اسلامي و كاركرد اسلام در جامعه است.
وي افزود: به همين خاطر، تعارضي به وجود آمد و اين تعارض بعد از انقلاب هم باقي ماند. ما ميخواستيم به فارغالتحصيلان سيستم غربي، نظام و حقوق اسلامي را آموزش دهيم؛ اينها اين نظام را نميشناسند به همين خاطر آموزههاي حقوقي پر شد از كج فهمي.
وي در عين حال گفت: حقوق بر اساس فرهنگ سكولاريسم وارد كشور شد، چون با پياده كردن حقوق ميخواستند آن را جايگزين الهيات كنند. امروز هم اگر كشورها به دنبال سكولاريزه كردن باشند، مهمترين بحثي كه پيش ميكشند بحث حقوقي است؛ چون ارتباطات اجتماعي بر اساس حقوق شكل ميگيرد و از آنجا كه حقوق، علم قانون است قانوني اجرا ميشود كه در تفكر سكولاريسم مد نظر است؛ يعني انسان محوري. ما بايد بتوانيم به بركت انقلاب اسلامي اين تعارض را خاتمه دهيم و بين قانون و شريعت وحدت ايجاد كنيم.
نظر شما