به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، جمشید آرین اصل طراح، مبتکر و مخترع ایرانی خودروهای الکتریکی هوشمند، پنجشنبه شب با اعلام این خبر اظهار داشت: برای نخستین بار است که یک خودروی برقی با یک بار شارژ، مسیری به طول 500 کیلومتر را طی میکند.
وی افزود: خودروی “آریانا 792” نخستین خودروی ایرانی با سوخت پاک و محافظ محیط زیست بود که به ثبت رسید و مسیر زیباکنار تا شهرداری رشت را پیمود.
مخترع ایرانی با اشاره به اینکه دولت از هرگونه ایده برای حفظ محیط زیست استقبال میکند، تصریح کرد: پس از گذشت 10 سال از من دعوت شد تا به ایران بیایم و به عشق کشورم چهار هزار و 500 کیلومتر را به صورت زمینی با یک خودروی الکتریکی از کشور بلژیک تا ایران سفر کردم.
آرین اصل بیان داشت: با همکاری مرکز فناوری ریاست جمهوری به این نتیجه رسیدیم که این تکنولوژی را بر روی سمند که خودروی ملی است، نصب کنیم.
وی افزود: با هر بار شارژ این نوع خودروها، مسیری بین 200 تا 300 کیلومتر را طی میکند اما خودروی سمندی که طراحی شده 500 کیلومتر را از تهران تا اصفهان به راحتی پیمود.
این مبتکر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه این خودرو در هر صد کیلومتر، 12 کیلوبایت برق مصرف میکند، تاکید کرد: بین 6 تا 8 ساعت زمان میبرد تا این خودرو با برق خانگی 220 ولت شارژ شود.
وی گفت: در سوئیس سیستم E4 پروگرام یا سیستم شارژ هوشمند را به ثبت رساندم که تحولی در حمل و نقل ایجاد میکند و میتواند خودروهای با سوخت پاک را در چهار دقیقه شارژ کند.
آرین اصل با اشاره به اینکه این نوع خودروها هیچگونه آلایندگی ندارد، ادامه داد: گام بزرگی برای پیشرفت ایران در عرصه تولید خودروی الکتریکی سوخت پاک برداشته شده و میتواند ایران را به عنوان یک کشور صلحدوست و حامی محیط زیست به دنیا معرفی کند.
وی اصفهان را مساعدترین شهر برای سرمایهگذاری روی این نوع خودروها دانست و بیان داشت: اصفهان زمینه آموزش طراحی و تولید این خودرو را در دانشگاهها دارد و میتواند تولید این محصول را به انبوه برساند.
این خودروی هوشمند الکتریکی با بازدهی انرژی بالا، با یک بار شارژ قادر است با سرعت 160 کیلومتر در ساعت مسافت 350 کیلومتر را طی کند.
جمشید آرین نخستین فردی است که موفق به اختراع سیستم باتریهای تبادلی به صورت کاملا اتوماتیک در جهان شده و اختراع او در سوئیس به ثبت رسیده است.
حرکت به سمت تجاری سازی خودروهای الکتریکی، قرار گرفتن در ردیف خودروسازان برتر جهان، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و دستیابی به نمونه صنعتی خودروهای الکتریکی از ویژگیهای این دستاورد صنعتی به حساب میآید.
قدرت موتور این خودرو 110 اسب بخار بوده و قرار است تا در آغاز، 100 دستگاه از این خودرو در مسیر تهران تا فرودگاه امام خمینی فعال و یک ایستگاه شارژ در این مسیر مستقر شود.
این خودرو بهمنماه سال پیش توسط رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت رونمایی شد.
نظر شما