۱۴ شهریور ۱۳۸۹، ۹:۳۸

غریب آبادی:

مسئله فلسطین تنها یک مسئله اسلامی نیست

مسئله فلسطین تنها یک مسئله اسلامی نیست

کاظم قریب آبادی سفیر ایران در هلند در گفتگویی حمایت از مسئله فلسطین در برابر اشغال رژیم اسرائیل را نه تنها یک مسئله اسلامی بلکه وظیفه تمامی انسان ها دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم غریب آبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند (لاهه ) گفتگویی را با سایت الفارسیه هلند به مناسبت روز قدس صورت داده که متن آن بصورت پرسش و پاسخ بشرح زیر است.

سوال: با توجه به اهمیت روز قدس و ارتباط آن با جنایات رژیم صهیونیستی و روحیه انقلابی و توجه خاص مردم ایران در این زمینه نظر شما راجع به روز قدس چیست؟

جواب:
 مسئله فلسطین تنها یک مسئله اسلامی نیست، زیرا امروز غیر مسلمانان هم خود را در برابر آنچه که در سرزمین های اشغالی می گذرد مسئول می دانند. امسال روز قدس با سالهای گذشته متفاوت بود، زیرا با جنایاتی که اسرائیل با حمله به غزه و کاروان آزادی مرتکب شد احساسات جامعه جهانی را جریحه دار نمود و موضوع قدس از یک موضوع اسلامی به یک موضوع انسانی تبدیل شد. به همین دلیل، شما ملاحظه می فرمائید که در کاروان آزادی افرادی از انگلیس، هلند و کشورهای دیگر اروپایی و در واقع از بیش از 56 ملیت حضور داشتند. یکی دیگر از ویژگی های روز قدس امسال، از سرگیری مذاکرات سازش با اسرائیلی ها بود. این مذاکرات نمی تواند موفق باشد. مذاکره کنندگان نماینده رسمی ملت فلسطین نیستند. نمایندگان رسمی مردم فلسطین نسبت به این مذاکرات ملاحظات جدی دارند. در این مذاکرات به ریشه مشکلات پرداخته نمی شود. باید برای حل اختلافات به ریشه مشکلات پرداخته شود. اینها از ویژگیهای روز قدس امسال بود. آنها با حضور خود در راهپیمائیها و تجمعات، جنایتکاران صهیونیستی را رسوا کردند. متاسفانه جنایات رژیم صهیونیستی در هیچ یک از سازمانهای بین المللی مورد رسیدگی قرار نمی گیرد. آنها با حمایت برخی کشورهای غربی دست به جنایت می زنند و مورد پیگیرد قضایی قرار نمی گیرند. بخاطر حمله اسرائیل به کاروان آزادی، حتی یک قطعنامه توسط شورای امنیت علیه اسرائیل صادر نشد. صرفا در شورای حقوق بشر یک قطعنامه بسیار ضعیف تصویب شد که بجز یک کشور اروپایی، بقیه کشورهای غربی به آن رای ممتنع دادند و حتی هلند و آمریکا و ایتالیا به آن رای منفی دادند.

برخی معتقدند که با حمایت ترکیه از فلسطین و برخورد با اسرائیل، جایگاه ایران در قضیه فلسطین تضعیف شده است و بین ایران و ترکیه در این خصوص یک رقابت وجود دارد. نظر شما در این باره چیست؟

بنظر من وظیفه هر کشور اسلامی و غیر اسلامی است که از حقوق مردم فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی حمایت کند. ترکیه اخیرا نسبت به جنایات اسرائیل و حقوق مردم فلسطین حساس تر شده است. این پدیده مبارکی است. فکر نمی کنم رقابتی بین ترکیه و ایران در این زمینه وجود داشته باشد. هرچه دایره حمایت از مردم مظلوم فلسطین گسترده تر باشد، همه از آن استقبال می کنند.

آیا به خاطر تعارضی که بین ایران با عرب ها از جمله عربستان و مصر وجود دارد، این کشورها ترکیه را بر ایران ترجیح می دهند؟

من چنین نظری ندارم. موضوع اصلی، وحدت بیشتر برای حمایت از مردم فلسطین است. اصولا افکار عمومی در کشورهای عربی نسبت به موضوع فلسطین حساس است و ایران در افکار عمومی کشورهای عربی محبوبیت بالایی دارد. پیوستن ترکیه به موج جدید، نشانه گسترش دایره حامیان مردم فلسطین است.

با توجه به تحریم ها علیه ایران، وضعیت چطور خواهد شد؟ در کل هدف از این تحریم ها موضوع هسته ای است یا اینکه برای مقابله با استقلال ایران صورت می گیرد؟

تحریم ها موضوع ضعیفی هستند. ما از بدو پیروزی انقلاب تا کنون تحت تحریم قرار داشته ایم. از ابتدای پیروزی انقلاب و در جنگ تحمیلی، تحریم هایی علیه ما صورت گرفت که باعث نوآوریهایی در کشور شد. این تحریم های جدید در همین راستا قابل ارزیابی هستند و راه بجایی نخواهند برد. علی رغم اقداماتی که علیه ما انجام می دهند در دو هفته قبل شاهد بارگذاری سوخت نیروگاه بوشهر بودیم . با راه اندازی نیروگاه بوشهر، ایران سی و یکمین کشور تولید کننده برق هسته ای خواهد شد. مضافا اینکه برنامه هسته ای ما متکی به خارج از کشور نیست و لذا متوقف نخواهد شد. در زمان تحریم ها بعضا حجم مبادلات تجاری ایران با اروپا افزایش یافته است. این نشان می دهد که آنها حاضر نیستند از منافع خود بگذرند. اگر آنها بخواهند بر سر راه تجارت ما مانع ایجاد کنند، ما به راحتی اروپا را کنار می گذاریم و از جاههای دیگری نیازهای خودمان را تامین می کنیم. برنامه کنگره آمریکا برای تحریم بنزین باعث خودکفایی ما در داخل می شود. ضمنا کشورهای دیگری در صادرات بنزین به ایران فعال هستند. دیروز بیانیه ای از سوی بیش از صد نفر از تجار هلندی در اعتراض به تحریم های اتحادیه اروپا و هلند علیه ایران صادر شد، مبنی بر اینکه تحریم ها بیش از آنکه به ایران ضربه بزند به شرکت های هلندی لطمه خواهد زد.

کد خبر 1145622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha