۱۵ شهریور ۱۳۸۹، ۹:۱۰

فارین پالیسی گزارش داد:

راهبرد"تیم قرمز" آمریکا درباره حزب الله وحماس/ اندیشکده ها طرد شده اند

راهبرد"تیم قرمز" آمریکا درباره حزب الله وحماس/ اندیشکده ها طرد شده اند

یک نشریه غربی با پرداختن به سیاست های آمریکا در مقابل جنبش هایی چون حزب الله لبنان و حماس، راهبرد واشنگتن در این باره را اشتباه خوانده و اعلام داشت که به تولیدات اندیشکده ها در این کشور هیچ توجهی نمی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، "فارین پالیسی" در مطلب خود که به قلم "مارک پری" نگاشته شده می آورد: در فرماندهی مرکزی آمریکا ( سنت کام ) گروهی اطلاعاتی با نام "تیم قرمز" قرار دارد که وظیفه آن ارائه راهکار برای حل مشکلات موجود در منطقه است.

پری برای تهیه این مطلب مدتی را با اعضای تیم قرمز سپری کرده و بر اساس تجربیات بدست آمده در این مدت می نویسد: اختلاف نظر اساسی میان دولتمردان آمریکایی در مورد نحوه تعامل با حزب الله و حماس وجود دارد و در این میان سنت کام نیز نظر خاصی دارد که دولت آمریکا به نظارت فرماندهی مرکزی خود در خاورمیانه بی اعتناست.

سنت کام معتقد به مذاکره با حماس و حزب الله بوده و اغلب سیاستگذاران آمریکایی نیز با این ایده موافق هستند و در این راه گزارش هایی نیز در اختیار کاخ سفید قرار گرفته، اما آنچه به اجرا می رسد راهبردی است که شباهتی به گزارش ها و توصیه های اندیشکده ها ندارد.

مقر تیم قرمز سنت کام در فلوریدا قرار دارد. این واحد ( سنت کام ) در آوریل سال 2006 به دستور "دونالد رامسفلد" وزیر دفاع وقت آمریکا تشکیل شد و از آنجا که بعد از واقعه 11 سپتامبر هر واحد امنیتی در امریکا برای خود گروه تحقیقاتی تشکیل داده بود تیم قرمز نیز در سنت کام متولد شد.

تیم قرمز در سال 2008 و در بحبوحه رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گزارشی را تحت عنوان "مدیریت حماس و حزب الله" آماده کرد و زمانی که ژنرال "دیوید پتریوس" به سمت فرماندهی نیروهای مرکزی آمریکا در خاورمیانه ( سنت کام ) انتخاب شد، این گزارش در اختیار او قرار گرفت، اما متاسفانه پتریوس تا زمانی که به عنوان جانشین ژنرال مک کریستال به افغانستان اعزام شود هیچ نگاهی به گزارش تیم قرمز نکرد و حتی در مورد آن نیز با اعضای این واحد گفتگو نکرد.

بر همین اساس زمانی که پری در مورد این گزارش با اعضای تیم قرمز صحبت می کند آنها می گویند که به اعتقاد مقامات تولیدات اندیشکده های امریکا تجزیه و تحلیل هایی هستند که فقط مصرف داخلی دارند و این در حالی است که گزارش اندیشکده ها و از جمله تیم قرمز تولیدات جامعی هستند که با در نظر گرفتن همه جوانب راهکار مناسبی را به سیاستمداران آمریکا توصیه می کند.

در بخش پایانی مطلب فارین پالیسی آمده است: تجربه 10 ساله تحقیق درباره حزب الله نشان می دهد که این گروه و حماس به گزارش های اندیشکده های آمریکا در مورد خود اهمیت می دهند و سعی می کنند تا با تجزیه و تحلیل آن نقاط ضعف و قوت خود را بهتر بشناسند از همین رو برخی از اعضای تیم قرمز معتقدند که بهتر آن است تا در راس واحدهایی همچون سنت کام یک فرد سیاستمدار وجود داشته باشد تا یک فرمانده نظامی.

اعضای تیم قرمز معتققدند: گزارش های تیم قرمز و سایر اندیشکده های آمریکا مواردی هستند که سیاست خارجه آمریکا را در مسیری هدایت می کنند که نتیجه آن آمریکای امن تر و بهتر خواهد بود.

کد خبر 1146406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha