به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر صدیقه امینی کافی آبادی افزود: البته در کشور ما کمبود ذخایر خونی فقط در دو هفته اول ماه رمضان اتفاق میافتد و در هفته های بعد به خصوص شبهای قدر اهدای خون افزایش یافته و کمبودها جبران میشود.
وی گفت: همه کشورهای دنیا در مواقعی از سال با کمبود ذخایر خونی مواجه میشوند که این معضل در کشورهای اسلامی، در ماه رمضان اتفاق میافتد.
معاون سازمان انتقال خون ایران افزود: معضل کمبود ذخایر خونی در کشورهای غربی نیز در ایامی مثل تعطیلات ژانویه و فصل سرما به وجود میآید و این کشورها در این ایام اقدام به تشویق اهداکنندگان برای افزایش ذخایر خونی خود میکنند.
امینی با اعلام اینکه به تمام مراکز انتقال خون توصیه شده همواره ذخایر خونی به اندازه 5 تا 7 روز در اختیار داشته باشند، بیان داشت: در سیاستگذاری سازمان انتقال خون، این ذخایر نباید به عدد کمتر از 5 روز برسد و هنگامی که ذخایر به مرز 5 روز رسید، راهکارهای تشویقی برای ترغیب اهداکنندگان اعمال میشود تا ذخایر دوباره به 7 روز یا بیشتر افزایش یابد.
معاون فنی و کنترل کیفی سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر اینکه کمبود ذخایر در دو هفته اول ماه رمضان، موجب کمبود توزیع خون نشد، گفت: گاهی پیش میآید در طول سال، گرما یا سرمای هوا به شدت افزایش یا کاهش یافته و موجب عدم مراجعه اهداکنندگان به پایگاههای انتقال خون شود ولی خوشبختانه با مدیریت صحیح امور، معمولا کمبود ذخایر در چنین مواقعی موجب کمبود توزیع خون نمیشود.
نظر شما