به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری فیلم سینمایی "صبح روز هفتم" امروز 15 شهریورماه با حضور صدرا عبدالهی تهیهکننده این فیلم در سالن کنفرانس خانه هنرمندان برگزار شد. قرار بود مسعود اطیابی کارگردان فیلم نیز در این نشست حضور داشته باشد اما به دلیل مشغله کاری در این جلسه غایب بود.
عبدالهی دراین نشست از حمایت نشدن فیلم ازسوی مسئولان گلایه کرد و گفت: طی نامهای که به شورای صنفی و اداره نظارت و ارزشیابی نوشتهام خواستار این شدم که از اکران فیلم "صبح روز هفتم" جلوگیری شود. ما طرحهای بسیاری برای اکران و تبلیغات فیلم در نظر داشتیم اما هنگامی که متوجه شدیم هیچکدام از آنها به ثمر نرسیده است، تصمیم گرفتیم به طریقی نارضایتی خود را اعلام کرده و از اکران فیلم جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر اتفاقاتی درسینمای ایران در جریان است که باعث شده سینما سال به سال ضعیفتر شود. آمارها نیز نشاندهنده افت شدید تماشاگر است. به نظر میرسد سیاست گذاران سینما یا نمیخواهند و یا نمیتوانند کاری کنند که فیلمهای فرهنگی موفق شوند. خوراک سازی که گردانندگان اکران برای فیلمها انجام میدهند تنها آثار خاصی را در برمیگیرد.
وی افزود: سیستمی طراحی شده که تنها فیلمهایی از یک ژانر خاص اکران شوند. بنابراین انتخابی نیز برای تماشاگران وجود ندارد. مخاطبان امروز سینمای ایران در حال عکسالعمل نشان دادن به اکران این نوع فیلمها هستند اما ما توجهی به آن نمیکنیم. سیاست گذاران دخالتی در امور سینمایی کشور نمیکنند و این مسئله باعث نابودی تدریجی سینما میشود.
عبدالهی درباره تقاضایی که از شورای صنفی کرده است گفت: من طی نامهای که برای شورای نظارت وارزشیابی و همچنین شورای صنفی نوشتم خواستار اکران مجدد فیلم در شرایط بهتر شدم. همچنین تقاضا کردم خساراتی که به این فیلم به دلیل اکران نامناسب وارد شده به طریقی جبران شود.
وی بیان کرد: برای این فیلم از حدود دو ماه قبل درخواست تبلیغات میدانی شده بود اما من دیروز طی ملاقاتی که با آقای سجادپور داشتم متوجه شدم که هنوز هیچ اقدامی برای تبلیغات فیلم صورت نگرفته است. مسئله دیگر این است که فیلم از اکران خارج شده اما هنوز تیزرهای آن از تلویزیون در حال پخش است. به نظر میرسد مسئولان اطلاع دقیقی از شرایط اکران ندارند.
عبدالهی خاطر نشان کرد: سینمای ایران هنوز صاحبان خود را پیدا نکرده است. صاحب اصلی سینما مردم و مخاطبان هستند اما ما آنها را در انتخاب فیلمها آزاد نمی گذاریم. چون تنوعی در اکران همزمان فیلمها وجود ندارد و تماشاگران نیز مجبور هستند به دیدن فیلمهایی از یک قشر و ژانر بروند.
وی ادامه داد: اگر فیلمهای متفاوتی در شکل و ژانرهای مختلف اکران شود مخاطبان احساس میکنند که به آنها احترام گذاشته شده و چیزی به آنها تحمیل نمیشود. مخاطبان دیگر تمایلی به دیدن این نوع فیلمهایی که روی پرده است ندارند.
وی بیان کرد: همه تصور میکنند که بودجه این فیلم از سوی نهادهای دولتی تامین شده است. اما شبکه سحر به عنوان یکی از حامیان فیلم زیر 100میلیون تومان برای این فیلم هزینه کرده و من به عنوان تهیهکننده خصوصی مجبور شدم حدود 200میلیون تومان از بودجه شخصی خود در فیلم سرمایهگذاری کنم. نباید این تصور به وجود آید فیلمهایی که با بودجه دولتی تولید میشوند دیگر احتیاجی به اکران ندارند و تهیهکنندهها نیز دغدغه دیده شدن فیلم را از دست میدهند.
این تهیه کننده گفت: من "صبح روز هفتم" را به دو دلیل دوست داشتم. اول اینکه این فیلم هویتی ایرانی دارد و متعلق به شرایط روز جامعه است، ما تلاش کردیم فیلمی ایرانی بسازیم حتی اگر این فیلم معناگرا باشد. دومین دلیل من به خاطر ساختار قابل دفاع فیلم است. این فیلم، اثر کندی نیست بلکه مخاطب را تا روز هفتم درگیر داستان و احوالات شخصیت اصلی میکند. ناعادلانه بودن اکران این فیلم باعث شد این اثر از مخاطب فاصله بگیرد چون هیچ انصاف وعدالتی برای اکران این فیلم صورت نگرفت.
نظر شما