۳ مهر ۱۳۸۳، ۱۵:۳۷

هوشيار زيباري :

توسعه روابط با ايران براي ما اهميت فراواني دارد//همسايگان بايد سهمي در بازسازي عراق داشته باشند

وزير امور خارجه عراق با بيان اينكه ايران نگراني هايي درباره حوادث و اوضاع عراق دارد در عين حال تاكيد كرد براي ما گسترش همكاري و روابط با ايران و تداوم گفتگوها با اين كشور اهميت بالايي دارد.

به گزارش خبرگزاري مهر ، هوشيار زيباري در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط درباره نقش ايران در عراق امروز گفت : در حقيقت نقش ايران براي ما نگران كننده است ايران نيز از پيامدها و تحولات اوضاع در عراق نگراني هايي دارد ايران كشورمنطقه اي بسيار مهمي است كه بر اوضاع عراق نفوذ وتاثير دارد.

وي تصريح كرد:  براي ما اهميت دارد كه عمليات گفتگو و ارتباط با ايراني ها را ادامه دهيم در هفته هاي اخيرهيات هاي عراقي براي بررسي اين مسائل از جمله مساله امنيت مرزها و نفوذ و مداخله ها به ايران سفر كردند، ما اساسا دخالت در امور داخلي كشور خود را از سوي هر طرفي رد مي كنيم خواه ايران باشد يا كشور ديگر،  ما در حال حاضر در صدد برگزاري كنفرانس منطقه اي گسترده درباره عراق هستيم كه در آن كشورهاي همسايه به همراه مصر و وزيران امور خارجه گروه هشت كشور صنعتي و سازمان ملل و اتحاديه عرب و سازمان كنفرانس اسلامي و اتحاديه اروپايي هستيم.

به گفته زيباري، هدف از برگزاري اين نشست منطقه اي گسترده درخواست كمك و همكاري اين كشورها براي تحقق ثبات در عراق و مشاركت همه طرف ها در اين عمليات و برطرف كردن نگراني ها اين كشورها از اينكه نيروهاي بيگانه موجود در عراق تنها در اين كشور محصور هستند و از مرزهاي عراق تجاوز نمي كنند.

وي گفت : از اين كشورها مي خواهيم به علت خشونت و تروريسم و نگراني از اين حالت بر اوضاع اين كشورها با حسن نيت با دولت عراقي در زمينه كنترل امنيت و حمايت از روند سياسي و انتخابات تعامل داشته باشند.

زيباري افزود: ما به همكاري منطقه اي و بين المللي براي مقابله با خشونت و تروريسم اعتقاد داريم. ما به حمايت هاي سياسي اين كشورها نياز داريم .

وي ابراز اميدواري كرد كه در نزديك زمان ممكن قاهره ميزباني اين كنفرانس فراگير را برعهده گيرد.

وزير امور خارجه عراق در بخشي ديگر از اين گفتگو گفت : سازمان ملل اشتياق چنداني به كمك ما براي پيشروي در عمليات سياسي ندارد.

هوشيار زيباري افزود: كشورهاي همسايه عراق هم بايد سهمي در بازسازي اين كشور داشته باشند.

وي كه همچنان نه تنها به نتايج روند سياسي در عراق بلكه به آينده اين كشور نيز خوش بين است در عين حال به دشواري اوضاع امنيتي اين كشور اقرار دارد.

زيباري در عين حال مدت باقي مانده تا ژانويه آينده را براي آمادگي جهت برگزاري انتخابات كافي دانست.

به گزارش مهر، زيباري از تماسهاي فعال ميان مصر و عراق براي برگزاري كنفرانس بين المللي خبر داد كه قاهره در نزديك ترين زمان ممكن ميزبان آن خواهد بود.

وي با بيان اينكه گروگان گيري و آدم ربايي كار آدم هاي بزدل وترسو است، تنها راه براي توقف اين روند را تقويت دستگاههاي امنيتي و پليس و ارتش و اطلاعات براي پيگرد جنايتكاران و محاكمه آنها خواند.

زيباري درباره اينكه با ادامه سريال آدم ربايي ها آيا نگران اين نيستيد كه اين مساله بر آمادگي كشورها براي كمك به عراق در اين وضعيت دشوار تاثير منفي بگذارد، گفت: ما پيش بيني مي كرديم كه در اين مرحله اوضاع امنيتي به دو علت اساسي ناآرام و وخيم شود اول اينكه ما  عمليات سياسي داريم و درحال آمادگي براي برگزاري انتخابات هستيم هدف آدم رباها تاثيرگذاشتن بر اين روند و تعطيل كردن روند انتخابات است علت دوم انتخابات آمريكا در نوامبر(12 آبان) است اين افراد مي خواهند بر اين انتخابات تاثير گذارند و با دامن زدن به ناآرامي ها و گسترش هرج و مرج و بي ثباتي و نابسامان نشان دادن وضع عراق بتوانند بر روند انتخابات عراق و آمريكا تاثير منفي بگذارند.

به گزارش مهر، وي درباره اينكه با تداوم خشونت ها چگونه به موعد برگزاري انتخابات در زمان مشخص شده آن يعني ژانويه آينده پايبند خواهيد بود، گفت : به اعتقاد من برگزاري انتخابات در موعد آن امكان دارد هرچند دشواري هاي امنيتي واقعي وجود دارد اما اخبار رسانه ها كه  دولت بر بخش هاي زيادي از كشور كنترل ندارد و برگزاري انتخابات در موعد آن دشوار است، درست نيست ما چهار ماه تا هنگام برگزاري انتخابات زمان داريم  .

زيباري درباره اينكه سازمان ملل درباره امكان برگزاري انتخابات كه از اعتبار و مقبوليت برخوردار باشد در صورت ادامه وضع امنيتي كنوني تشكيك كرده است، گفت : بخش اعظم مردم عراق در انتخابات شركت خواهند كرد و شركت اكثريت معيار و ملاك مقبوليت و صحت آن خواهد بود.

زيباري درباره اظهارات كوفي عنان كه جنگ عليه عراق را غيرقانوني ونامشروع خوانده بود، گفت : به اعتقاد من چنين اظهاراتي در اين زمان مناسب نبود. ما عراقيها سرنگوني رژيم صدام را توجيه پذير و مشروع مي دانيم و برعكس سرنگوني رژيم صدام خيلي دير صورت گرفت.

 

کد خبر 114682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha