۲۷ مهر ۱۳۸۹، ۹:۲۶

ویتگنشتاین و حکمت منتشر شد

کتاب "ویتگنشتاین و حکمت" نوشته مالک حسینی در 260 صفحه و قطع پالتویی منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، "حکمت چیست؟"پرسش آغازینی است که مالک حسینی در مقدمه خود بر کتاب "ویتگنشتاین و حکمت" مورد تأکید قرار داده است که پاسخ دادن به آن آسان نیست، البته اگر پاسخ به این پرسش ممکن باشد .

به زعم وی "حکمت" محدود به هیچ تعریفی نیست و تاریخ این مفهوم را نیز که بررسی کنیم، تلقی‌های بسیاری از حکمت خواهیم یافت که اغلب بسیار متفاوت و گاه بسیار شبیه به هم بوده‏اند.

با این حال حسینی در کتاب خود کوشیده است آثار ویتگنشتاین را در مجموع، یک کل در نظر گرفته و حکمت خاص وی را از خلال فلسفه و تلقی او از زندگی و شیوه زندگی‏اش نشان دهد. مؤلف در فصل اول این کتاب بر آن است تا تلقی‏ ویتگنشتاین از حکمت را بنمایاند تا در ادامه در فصل دوم به اندیشه‏ها و عناصر و همچنین وجوهی از فلسفه ویتگنشتاین بپردازد که روش فکری و تفکر ویتگنشتاین را با حکمت پیوند می‏دهند.

پیوند تلقی ویتگنشتاین از زندگی و شیوه زندگی او با حکمت موضوع فصل سوم این کتاب است. حسینی در این فصل نشان می‏دهد که که نگاه ویتگنشتاین به زندگی حکیمانه بوده است و در مواضع متعدد یادآور برخی سنتهای حِکمی است. ثانیاً این نکته را بررسی می‏کند که زندگی مطلوب ویتگنشتاین تا حد زیادی با حکمت در ارتباط بوده است و زندگی واقعی او را هم باید تا حدی حکیمانه دانست.

چهارمین و آخرین فصل کتاب به این سؤال اختصاص دارد که آیا ویتگنشتاین حکیم بود یا می‏شود حکیم به حسابش آورد یا نه. حسینی تأکید می‏کند که ویتگنشتاین همواره در پی حکمت و دوستدار آن بود، هر چند این امر به آن معنا نیست که وی کار حکیمانه نکرد یا فردی کامل بود.

بخش دوم از فصل آخر "ویتگنشتاین و حکمت"، شامل منتخبی از اظهارات ویتگنشتاین است که پایان‏بخش این کتاب است.

کد خبر 1147151

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha