به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیرضا مرندی افزود: راه تشخیص کافی بودن شیرمادر، کنترل افزایش وزن شیرخوار است که با مراجعه به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی و با وزن کردن ماهیانه شیرخوار و ثبت آن بر روی کارت پایش رشد و رسم منحنی رشد، مشخص میشود.
وی اظهارداشت: دفع مکرر ادرار شیرخوار نیز در مورد شیرخوارانی که منحصرا از شیرمادر تغذیه میکنند دال بر کفایت شیرمادر است.
این فوق تخصص نوزادان، بهترین غذا برای شیرخوار را شیرمادر ذکر کرد و گفت: ترکیب شیرمادر منطبق بر نیازهای بدن شیرخوار بوده و بدین لحاظ مناسبترین وضعیت رشد را در کودکان تامین میکند.
مرندی در تشریح مزایای تغذیه با شیرمادر گفت: شیرمادر از لحظه اول تولد تا پایان 6 ماهگی میتواند به تنهایی، تمام نیازهای غذایی شیرخوار را که برای رشد طبیعی او لازم است، تامین نماید. حتی در چند روز اول تولد که هنوز جریان عادی شیر برقرار نیست، نوزاد نیاز به غذا یا آشامیدنی دیگر نداشته و همان مقدار شیر برای رشد طبیعی او کافی است.
وی یادآور شد: آغوز یا شیر روزهای اول که زردرنگ و غلیظ است، بسیار مغذی و حاوی مواد مفید و ارزندهای است که به منزله اولین و مهمترین اقدام ایمنسازی برای حفاظت کودک بر ضد بیماریهای عفونی است.
مرندی با عنوان اینکه میزان ابتلا به آسم، اگزما و انواع آلرژیها در شیرخوارانی که از شیرمادر استفاده میکنند بسیار کمتر است، افزود: در خانواده هایی که یکی از اعضا به خصوص پدر یا مادر مبتلا به نوعی بیماری آلرژیک هستند، تغذیه با شیرمادر باید تغذیه انتخابی باشد زیرا استفاده از هر نوع شیر دیگر، زیانآور و زمینه ساز ایجاد آلرژی در دورانهای بعدی زندگی خواهد بود.
نظر شما