یحیی حسین پور در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرکرد اظهار داشت: در شش ماهه نخست سال جاری یک هزار و 900 تن قارچ خوراکی دکمهای در استان تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به دلایل افزایش تولید قارچ دکمهای در این استان، گفت: افزایش واحدهای تولیدی قارچ خوراکی دکمهای، رعایت نکات بهداشتی و فنی و آموزشهای ترویجی از دلایل افزایش تولید قارچ در سالجاری است.
حسینپور مصرف قارچ خوراکی دکمهای در استان را یک هزار کیلوگرم در روز اعلام کرد و افزود: در سال جاری دو واحد 200 تنی به مجموعه واحدهای تولید قارچ در استان افزوده شد که با افزوده شدن این دو واحد برای 35 نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد شده است.
کارشناس مسئول گل، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی سازمان جهاد کشاورزی چهار محال و بختیاری ادامه داد: یک واحد 200 تنی تولید و پرورش قارچ خوراکی نیز با اشتغالزایی 15 نفر در نیمه دوم سال به بهرهبرداری میرسد.
وی تعداد واحدهای تولید قارچ خوراکی دکمهای در استان را 16 واحد اعلام و تصریح کرد: قارچ خوراکی صدفی به علت عدم بازار پسندی در سطح محدودی در استان تولید میشود.
حسینپور با بیان اینکه در سال گذشته 3 هزار و 227 تن قارچ در استان تولید شد، افزود: برهمین اساس پیش بینی میشود تا پایان سال جاری تولید قارچ به 3 هزار و 700 تن افزایش یابد.
وی استان چهار محال و بختیاری را از استانهای مستعد پرورش قارچ عنوان و خاطر نشان کرد: نکته حائز اهمیت در پرورش قارچ بالاتر بودن هزینه سرمایشی نسبت به هزینه گرمایشی است و این استان به دلیل دارا بودن اقلیم سرد موجب کاهش هزینه سرمایشی و به تبع آن کاهش هزینههای تولید میشود.
حسینپور تصریح کرد: برهمین اساس تولید قارچ در استان دارای صرفه اقتصادی بوده و تولیدکنندگان نیز از این محصول استقبال بیشتری کردهاند.
وی با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری در تولید قارچ خوراکی دکمهای در کشور رتبه چهارم را کسب کرده است، تصریح کرد: عمدتا قارچ تولید شده در استان به استانهای تهران، اصفهان و خوزستان و درصد جزیی نیز به کشورهای کویت و عراق صادر میشود.
نظر شما