۲۳ شهریور ۱۳۸۹، ۹:۲۴

گزارش خبری/

خشکسالی سالهای آینده خوزستان را تهدید می کند

خشکسالی سالهای آینده خوزستان را تهدید می کند

اهواز - خبرگزاری مهر: براساس پیش بینی های هواشناسی خوزستان در سال زارعی آینده، احتمالا استان مجددا با پدیده مخرب خشکسالی مواجه خواهد شد به همین دلیل ستاد خشکسالی خوزستان قبل از آغاز این پدیده، فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، استان خوزستان در حالی قطب کشاورزی کشور محسوب می شود که همواره در سالهای قبل با خشکسالی یا کم بارانی مواجه بوده و احتمالا این وضعیت برای سال آینده نیز ادامه خواهد داشت به همین دلیل باید برای مقابله با گسترش و افزایش عوامل تخریبی این پدیده مدیریت اعمال آب و برق از هم اکنون در استان اعمال شود.

بر همین اساس شامگاه دوشنبه دستگاه های متولی امور آب و برق استان به همراه سایر دستگاه های استفاده کنند از این دو انرژی، در جلسه ستاد خشکسالی استان به ریاست استاندار شرکت کردند تا آخرین راهکارهای اعمال مدیریت صحیح در آب و برق را بررسی کنند.

لزوم اعمال مدیریت همیشگی آب در خوزستان

به گفته سرپرست سازمان هواشناسی استان خوزستان، این استان در بررسی های به عمل تا 75 درصد با پدیده خشکسالی و عواقب آن همبستگی دارد در حالیکه با پدیده ترسالی که سال قبل در خوزستان به وقع پیوست و شاهد بارشهای خوب باران و برف در استان بودیم حدود 30 درصد همبستگی دارد.

نادر شفی خدایی افزود: طبق بررسی های صورت گرفته با روشهای کاملا علمی، استان خوزستان سال به سال به سمت خشکسالی در حرکت است و این موضوع لزوم مدیریت همیشگی مسئولین ارشد استان و دستگاه های مرتبط در خصوص مصرف آب و برق را می رساند.

تابستان داغ و بی سابقه

استاندار خوزستان هم در این جسه با اشاره به اینکه استان خوزستان یک فصل تابستان طولانی و بسیار داغ و گرم را پشت سرگذاشت، گفت: در فصل تابستان امسال حتی در ماه خرداد که جزوء ماه های فصل بهار محسوب می شود برخی شهرهای خوزستان گرمای بی سابقه ای را متحمل شدند و 16 شهر استان در خرداد ماه، گرمای بالای 50 درجه را تجربه کردند که در تاریخ این استان بی سابقه است.

سید محمد جعفر حجازی افزود: باید با مدیریت آب و برق در استان برای ماه های آینده به گونه ای عمل و برنامه ریزی کنیم که در صورت بروز خشکسالی غافلگیر نشویم، همانگونه که در سال دوم خشکسالی اخیر با تجربه ای که به دست آوردیم اثرات خشکسالی را به پائین ترین حد ممکن کاهش دادیم.

وی توضیح داد: باید برای شهرهای جنوبی استان که دارای نخلستان های فراوان و وسیعی هستند از هم اکنو ن در خصوص تامین آب با کیفیت چاره اندیشی کرد چرا که نخلستان های در صورت ورود آب بی کیفیت به آنها با مشکلات بلند مدت و مخرب مواجه می شوند.

حجازی توضیح داد: با وجود گرمای بی سابقه ای که در خوزستان بروز کرد طرح ها و پروژه های استان کاهش پیدا نکردند به گونه ای که طرح ها و پروژه های افتتاح شده در هفته دولت در خوزستان حتی از تهران نیز بیشتر بود و این موضوع نشان از تلاش دستگاه های مختلف استان برای رشد و بالندگی را نشان می دهد.

نیمه دوم سال موسم شکوفایی خوزستان

استاندار تاکید کرد: نیمه دوم سال باید موسم شکوفایی استان خوزستان باشد و مدیران از هم اکنون باید خود را برای روزهایی پرکار و تلاش آماده کنند تا ضمن دستیابی به اهدافی که در نیمه اول سال ترسیم کردیم به دستاوردهای خوبی برای شکوفایی استان دست پیدا کنیم.

حجازی خوستار استفاده از ظرفیت مردم برای مدیریت صحیح مصرف آب و برق در خوزستان شد و گفت: لازم در این خصوص کمیته اطلاع رسانی ستاد خشکسالی فعال و مردم را به استفاده بهینه از انرژی های مختلف ترغیب کند.

وی تصریح کرد: باید کلیه اهداف استان در زمینه دستابی به کشت و تولید محصولات کشاوزی با تامین آب مورد نیاز برای کشاورزان محقق شود تا استان همانند سال جاری که در بسیاری از محصولات نظیر ذرت رکوردار تولید شد، به اهداف مورد نظر خود در کشاورزی دست پیدا کند.

استاندار افزود: البته در این بین سازمان جهاد کشاروزی استان باید برنامه های خود برای اصلاح الگوی مصرف آب و تغییر الگوی مصرف توسط کشاورزان خوزستانی را بیشتر کند تا از این طریق هم بتوانیم در مصرف آب صرفه جویی لازم را به عمل آوریم.
 
قطع وابستگی استان به برق آبی

حجازی همچنین خطاب به شرکت های تامین و توزیع کننده برق استان خوزستان گفت: این شرکت ها باید نیازهای خود را به گونه ای به وزارت نیرو منعکس کنند که استان هیچ گونه وابستگی به برق آبی نداشته باشد و نیازهای خود را از طریق تولید برق حرارتی تامین کند.

وی ادامه داد: همچنین باید شرکت های بزرگ استان به خصوص شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شرکت ملی حفاری ایران و سایر شرکت های نفتی مستقر در خوزستان و همچین شرکت شهرک های صنعتی خوزستان به عنوان متولی شهرک های صنعتی اقدام به تامین و نصب مولد برق برای تامین برق مورد نیاز خود کنند و از برق استان خوزستان استفاده کمتری داشته باشند.

در سال زراعی گذشته از مجموع یک میلیون و 30 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان، از 25 تا 100 درصد معادل دو هزار و 600 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
کد خبر 1150748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha