۲۳ شهریور ۱۳۸۹، ۸:۱۹

تندیس خانه سینما در دستان سریر، ترابی و فیروزفر

تندیس خانه سینما در دستان سریر، ترابی و فیروزفر

آئین نکوداشت چهاردهمین جشن سینمای ایران شامگاه یکشنبه 21 شهریورماه با تجلیل از یک عمر فعالیت هنری حسین ترابی، محمدرضا فیروزفر و محمد سریر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از سه سینماگر شامگاه یکشنبه 21 شهریورماه در سالن ایوان شمس با حضور محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما، فرهاد توحیدی دبیر چهاردهمین جشن سینمای ایران، اهالی سینما و نمایندگان رسانه‌ها برگزار شد.

این مراسم با یک ربع تاخیر ساعت 21:15 با پخش سرود ملی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم به سنت چنین برنامه‌ها و مراسمی شروع شد. حسین پاکدل مجری مراسم با روی خوش و لبخندزنان روی سن آمد، خیر مقدم گفت و آرزو کرد مراسم به میهمانان خوش بگذرد.

در ابتدای مراسم وله‌ای پخش شد که چهره‌های سینمایی در آن خود را معرفی می‌کردند، مجموعه تصاویری از اهالی سینما در ستایش سینمای ایران و خانواده بزرگش. پاکدل این تیزر را غرورآفرین دانست، پس از آن نوبت به فرهاد توحیدی دبیر چهاردهمین جشن خانه سینما رسید که روی سن بیاید و چند جمله با میهمانان صحبت کند، توحیدی گفت: طفلی به نام شادی دیری است گم شده، با چشمهای روشن براق... هر کس از او نشانی دارد، ما را کند خبر... گویا ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا شادی و شادماندگی صورت نبندد. اما شادی یک فریضه ملی است. در فضیلت شادی همین بس که از آن انرژی ساختن آزاد می‌شود.

حسین ترابی مستندساز و محمود کلاری فیلمبردار در آئین نکوداشت

توحیدی در بخش دیگری از این سخنان گفت: ایرانی در نهادش شادی را بیشتر از اندوه دوست دارد و در جستجوی خردمندانه خود به دنبال شادی عمیق است. جانهای عاشق بی‌هیچ چشمداشت به کار ساختن جهان مشغول هستند. امشب از این عاشقان قدردانی می‌کنیم. با بنیاد گذاشتن جایزه مرحوم سیف الله داد حلقه مفقوده‌ای که بین صنعت و سینما وجود داشت پیدا شد. خوشحالیم که امشب نمایندگان بخش صنعت هم در این جشن حضور دارند.

پس از سخنان دبیر جشن وله‌ای پخش شد تا نامزدهای دریافت تندیس شایستگی بهترین عکس، پوستر، آنونس و تیزر معرفی شوند، ابراهیم حقیقی روس سن آمد و از مهدی روشنایی برای طراحی پوستر فیلم "صداها" تقدیر کرد. بهرام دهقانی تدوینگر باسابقه هم چند دقیقه بعد به حقیقی ملحق شد تا از بهترین تیزر و آنونس تقدیر کند.

در بخش بهترین تیز دیپلم افتخار به میثم مولایی برای تیزر فیلم سینمایی "دعوت" به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا رسید. تعدادی از تیزرهای "دعوت" در این بخش روی پرده رفت. در بخش بهترین آنونس، دیپلم افتخار به رضا شیروانی برای ساخت آنونس فیلم سینمایی "پرسه در مه" به کارگردانی بهرام توکلی رسید.

علیرضا زرین‌دست فیلمبردار باسابقه سینمای ایران برای تجلیل از محمدرضا فیروزفر روی سن آمد و دقایقی درباره تلاشهای مهندس فیروزفر برای رشد تکنولوژی در سینمای ایران صحبت کرد، مهندس امیر بدیع یکی دیگر از فعالان حوزه لابراتوآر و امور فنی و کامران ملکی یکی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما دقایقی بعد به زرین‌دست ملحق شدند.

مهندس فیروزفر پس از پخش فیلمی کوتاه روی سن آمد و تندیس سیف‌الله داد را برای یک عمر فعالیت در عرصه سینما از دستان زرین‌دست دریافت کرد. پس از این بخش، دقایقی موسیقی زنده پخش شد و بخش بعدی تجلیل از حسین ترابی مستندساز باسابقه بود.

محمود کلاری یکی دیگر از فیلمبرداران باسابقه سینمای ایران برای تجلیل از این مستندساز روی سن آمد، به خاطره‌هایی از گذشته‌های دور اشاره کرد و پس از آن احمد مسجدجامعی به کلاری پیوست تا تجلیل از استاد سپید موی عرصه مستند انجام شود.

در این بخش هم فیلمی کوتاه درباره ترابی روی پرده رفت، بخشهایی از چند مستند شاخص کارنامه این مستندساز هم در این فیلم گنجانده شده بود، بخش تقدیر از محمد سریر آهنگساز شاخص و صاحب‌نام پایان بخش مراسم دیشب بود، این بار یک آهنگساز روی سن آمد تا درباره یکی از همکارانش صحبت کند، فرهاد فخرالدینی در میان تشویق حاضران روی سن آمد، به ابراز احساسات جمع با لبخند و تواضع پاسخ داد و از روی کاغذ متنی را خواند که درباره اخلاق، سلوک و شیوه کاری محمد سریر بود.

نظام‌الدین کیایی، فرهاد فخرالدینی، سیروس الوند تندیس محمد سریر را اهدا کردند، آهنگسازی که نیمی از سالن به احترام اخلاق و کارنامه حرفه‌ای پربارش دقایقی ایستاده او را تشویق کردند. پایان بخش مراسم نکوداشت سینماگران، اجرای دو قطعه از ترانه‌های زنده‌یاد محمد نوری با صدای محمدرضا صادقی یکی از شاگردان این خواننده فقید بود.

صادقی به دعوت سریر روی سن آمد و قطعه محبوب "نمی‌شه غصه ما رو یه لحظه تنها بذاره" و "ایران" را اجرا کرد، در قطعه اول سریر با نواختن پیانو این خواننده را همراهی کرد و در قطعه دوم دختر دکتر محمد سریر پشت پیانو نشست. ساعت از 23 گذشته بود که مراسم به پایان رسید، مراسمی سینمایی که با عطر خاطره زنده‌یاد محمد نوری پیوند خورد.

کد خبر 1150753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha