یوسف قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بدون مشارکت و عزم همگانی، رفع تهدیدات حیات منابع طبیعی گیلان امکانپذیرنبوده و حفظ و احیای این عرصه ها خارج از توان یک دستگاه اجرایی است.
وی اظهارداشت: این جنگلها و مراتع از گذشته تاکنون مستقیم و غیرمستقیم از طریق محصولات اصلی و فرعی تامین کننده معیشت ساکنان بودهاند اما مجموع عوامل طبیعی و غیرطبیعی بویژه طی چند دهه اخیر حیات این عرصه ها را به خطر انداخته است.
نماینده لاهیجان و سیاهکل همچنین رشد جمعیت، افزایش شهرنشینی، گسترش ساخت و سازهای عمرانی در محدودههای جنگلی و مرتعی، بهره برداری بی رویه، عدم تعادل دام و مرتع، کاشت زیراشکوب جنگلی و مشکلات طبیعی مانند خشکسالی، فرسایش خاک و وقوع سیلابها از جمله عوامل تهدیدگر جنگلها و مراتع عنوان کرد.
وی دراین زمینه خواستار مشارکت مردم و بهره برداران در حفظ و احیای عرصههای طبیعی منطقه شد واظهارداشت: بدون تعامل مناسب و منطقی بهره برداران و طبیعت وضعیت این منابع مخاطره آمیز است.
قاسمی افزود: توسعه جامع و پایدار منطقه در گرو توجه مردم و برنامه ریزان به حفظ این منابع تجدید شونده است.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت ترویج و آموزش مردم برای حفظ واحیای مراتع، از مردم و مسئولان خواست به حفاظت و صیانت از منابع طبیعی استان توجه بیشتری داشته باشد زیرا به عنوان سرمایه های ملی توجه به این عرصه ها یک ضرورت انکارناپذیر است.
نظر شما