۲۴ شهریور ۱۳۸۹، ۸:۱۸

گیاهان دارویی راهی برای ایجاد اشتغال در استان محروم ایلام

گیاهان دارویی راهی برای ایجاد اشتغال در استان محروم ایلام

ایلام - خبرگزاری مهر: در حالی که بیکاری یکی از عمده مشکلات اصلی استان ایلام بشمار می رود ولی با این حال این استان دارای ظرفیتهای مناسبی در بخش طبیعی از جمله گیاهان داوریی ایت که می توان با توصعه این بخش در استان محرومی همچن ایلام اشتغال ایجاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، از آنجا که در هر رشته ای از فعالیتهای تولیدی و خدماتی، اهدافی مشخص و تعیین می شود و برای رسیدن به اهداف، برنامه هایی تهیه و به اجرا گذاشته می شود.

به اعتقاد کارشناسان، وظیفه سیاستگذاران این است که متناسب با شرایط اقتصادی، اجتماعی، جغرافیایی، اقلیمی، جمعیتی و ... با اتخاذ راه و روشهایی، زمینه هایی را فراهم نماید تا بکارگیری دانش و تکنولوژی برای افزایش تولید در واحد سطح با سرعت بیشتری بکار گرفته شود.

به موازات آن راهکارهایی را تدارک ببیند تا زمینه اصلاح و احیاء جنگلهای مخروبه و تبدیل اراضی کم بازده به جنگل و مرتع با رغبت و سرعت بیشتری انجام شود، تمهیداتی را فراهم نماید تا دخالتها در عرصه های جنگلی و مرتعی متناسب با استعداد عرصه و در حد توان رویشی و تولیدی آن صورت گیرد تا با حفظ کلیه نقش های مذکور به نیازهای متنوع جامعه در حد توان، به صورت مستمر و پایدار پاسخگو باشد.

در کشور ما منابع طبیعی در طی سالهای طولانی تنها به عنوان منبع تولید علوفه، انرژی و تامین اراضی مورد نیاز برای توسعه امور کشاورزی، صنعتی و شهرسازی تلقی شده و پیوسته به منزله زیربنای توسعه اقتصادی و اجتماعی نقش اساسی داشته است، اما در این رهگذر هیچگاه قدر و منزلت آن مورد توجه قرار نگرفته است.

رویکرد جهانی مردم به سمت استفاده از داروهای با منشا طبیعی در چند دهه اخیر موجب توسعه روزافزون تولید گیاهان دارویی، فرآوری و فرمولاسیون داروهای گیاهی و تجارت آن در سطح دنیا شده است، به طوری که کشورهای آسیایی بخصوص چین به دلیل تنوع آب و هوایی و پوشش متنوع گیاهی، تامین کننده‌های اصلی گیاهان دارویی و کشورهای اروپایی و آمریکایی و البته برخی از کشورهای آسیایی تولیدکننده‌های عمده داروهای گیاهی محسوب می‌شوند. بطوریکه در سال 99-1998 کشور کانادا تنها از محل صادرات گیاه Ginseng بالغ بر 60 میلیون دلار عایدات داشته است.

این امر با توجه به تنوع اقلیمی و پوشش متنوع گیاهی ایران، توان بسیار خوبی را برای وارد شدن ایران به بازار تجارت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی بوجود آورده است.

یکی از مهمترین راههای اشتغالزایی در استان ایلام محرومی همچن ایلام که بیکاری در آن بیداد کی کند و با توجه به داشتن پتانسلیهای بسیار زیاد در بخش طبعی، توسعه گیاهان داوریی است.

استان ایلام به خاطرشرایط خاص اکولوژیکی دارای گیاهان دارویی متنوع است.

متوسط بارندگی و درجه حرارت سالانه به ترتیب بین 750-300 میلیمتر، 25-5 درجه سانتیگراد و شامل اقالیم بیابانی گرم میانی و خفیف، خشک معتدل،نیمه خشک معتدل وسرد، نیمه مرطوب سرد و ارتفاعات فوقانی است.

رئیس جهاد داشنگاهی استان ایلام در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: ایلام، هم به لحاظ نیروی انسانی و هم به لحاظ داشتن طبیعتی دست نخورده دارای پتانسیل های فراوانی است که باید در راستای شناسایی و معرفی کردن آنها به کشور اقدام شود.

عباس ناصری با بیان اینکه پس از بررسی های به عمل آمده از استعدادها استان، مشخص شد که ایلام در زمینه تولید گیاهان دارویی از پتانسیل بالایی بر خوردار است، افزود: تولید گیاهان دارویی یکی از علومی است که در اولویت های فعالیت معاونت فناوری ریاست جمهوری قرار دارد و یک ستاد نیز برای آن تشکیل شده است.

ناصری با اشاره به اینکه پیرو تشکیل این ستاد در معاونت فناوری ریاست جمهوری ستاد راهبردی گیاهان دارویی نیز در استان با ریاست استاندار تشکیل شده است، اضافه کرد: تمام دستگاه های اجرایی استان که به نحوی در تولید گیاهان دارویی در استان دارند عضو این ستاد هستند که در این میان نقش محیط زیست مشخص و قابل ذکر است.

ناصری با اشاره به اینکه در استان ایلام400 گونه گیاه دارویی شناسایی شده است، ادامه داد: استان مستعد ایلام توانایی های فراوانی در رابطه با تولید گیاهان دارویی دارد که نقش ستاد نیز در راستان شناسایی، هدایت و همراهی دیگر اعضا برای تولید گونه های نادر و با ارزش استان است.

استاندار ایلام نیز در این ارتیاط گفت: امروز تولید گیاهان دارویی در جهان گسترش پیدا کرده و به موازات آن بسیاری از شرکت‌های داروسازی جهان را برای تولید گیاهان دارویی به تکاپو انداخته است.

وی اضافه کرد: در نخستین فرصت باید ساختار استانی ستاد راهبردی گیاهان دارویی و طب سنتی تشکیل شود.

اعلایی اظهار داشت: استاندار رئیس این ستاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جانشین این ستاد و جهاد دانشگاهی نیز دبیر این ستاد است.

وی ادامه داد: دستگاه‌های جهاد کشاورزی، دانشگاه ایلام، شرکت آب منطقه‌ای، بازرگانی، کار، تعاون روستایی، منابع طبیعی و .... نیز اعضای این ستاد هستند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه استان ایلام دارای چهار اقلیم به طور همزمان است توسعه کشت گیاهان دارویی در استان امکانپذیر است.

اعلایی تصریح کرد: افزون بر این عزم و اراده مسئولان استان ایلام نیز در راه توسعه همه جانبه ایلام جزم بوده و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی‌شود.

استاندار ایلام گفت: این نوع فعالیت‌ها علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار سبب توسعه اقتصادی استان ایلام شده و این دستگاه اجرایی از آن استقبال می‌کند.

کد خبر 1151577

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha