۲۶ شهریور ۱۳۸۹، ۱۱:۳۶

تعطیلی 6 ساله نمایشگاه کتاب خسارتهای بسیاری به فرهنگ کردستان زد

تعطیلی 6 ساله نمایشگاه کتاب خسارتهای بسیاری به فرهنگ کردستان زد

سنندج - خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در کردستان تعطیلی 6 ساله نمایشگاه کتاب کردستان را باعث وارد آوردن خسارتهای جبران ناپذیر بر عرصه فرهنگ و هنر این استان دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، حجت الاسلام سید موسی موسوی صبح جمعه و در جریان دیدار جمعی از ناشران شرکت کننده در چهارمین نمایشگاه کتاب کردستان، اظهار داشت: تعطیلی شش ساله نمایشگاه کتاب کردستان خسارت های جبران ناپذیری را برعرصه های فرهنگ و هنر این استان وارد کرد.

وی عنوان کرد: در حالیکه استان کردستان نیازمند جدی برگزاری و توجه به برنامه های این چنین در حوزه فرهنگی بود ولی متاسفانه به دلایل مختلف طی شش سال گذشته نمایشگاه کتاب کردستان تعطیل شد که خسارت های آن بر عرصه فرهنگ و هنر این استان به هیچ عنوان قابل جبران نخواهد بود.

نقش و جایگاه کتاب در جامعه بیش از سایر رسانه هاست

نماینده ولی فقیه در منطقه کردستان خاطرنشان کرد: نقش و تاثیر گذاری کتاب در جامعه بیش از سایر رسانه هاست و طی سالهای اخیر و علیرغم ورود شیوه های نوین اطلاع رسانی ولی همچنان ازجایگاه و اهمیت کتاب در جوامع مختلف کاسته نشده است و به همین دلیل باید سرمایه گذاری در این حوزه بیش از پیش مورد توجه مسئولان و متولیان امر قرار گیرد.

حجت الاسلام موسوی با اشاره به جایگاه کتاب در میان مسلمانان افزود: با توجه به جایگاه و اهمیت کتاب قرآن در زندگی مسلمانان، جایگاه و اهمیت کتاب در میان جوامع مسلمان همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و خوشبختانه در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش های بسیار خوبی در راستای توجه به کتاب های ارزشی صورت گرفته است و امیدواریم که این روند با دقت و کوشش بیشتری همچنان ادامه داشته باشد.

وی گفت: در طول 30 سال گذشته و علیرغم فراز و نشیب های بسیار در عرصه نشر مکتوب در کشور با همچنین با عنایت به سیاست و برنامه های کاری دولت های مختلف، توجه به انتشار کتب در حوزه های دینی، مذهبی، ارزشهای اسلامی و ملی دچار تغییرات جدی نشده است و این یکی از دستاوردهای عظیم برای نظام اسلامی به شمار می رود.

نماینده ولی فقیه در منطقه کردستان با اشاره به انحرافاتی که در حوزه های نشر مکتوب در سایر جوامع مسلمان طی سالهای اخیر به وجود آمده است، بیان داشت: متاسفانه امروز در بسیاری از کشورهای مسلمان حوزه نشر مکتوب به محلی برای تحریف در آموزه های اسلامی و دینی تبدیل شده است که امیدواریم با این وضعیت هر چه سریعتر ساماندهی شود.

لزوم افزایش حمایت بیشتر از ناشرین توسط دولت

حجت الاسلام موسوی خواستار تجدید نظر در حوزه نشر مکتوب در کشور شد و عنوان کرد: افرادی که به عنوان ناشر در این بخش فعالیت دارند تمامی سرمایه وتوان زندگی خود را وارد عرصه ای کرده اند که از لحاظ مالی و مادی عایدی برای آنها نخواهد داشت و دولت باید در این راستا کمک های خود از این افراد برای اعتلای هر چه بهتر فرهنگ جامعه افزایش دهد که متاسفانه هم اکنون میزان کمک ها مناسب نیست.

وی ضمن انتقاد از سرانه مطالعه در کشور افزود: در حالی که در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور ما توفیقات و دستاوردهای بسیار عظیمی در تمامی حوزه های علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی داشته ایم ولی در زمینه تلاش برای ترویج کتاب خوانی عملکردی قابل دفاع صورت نگرفته است.

سرانه مطالعه در کشور مناسب نیست

نماینده ولی فقیه در منطقه کردستان گفت: هر سال با فرا رسیدن ایام هفته کتاب همه از کمبود سرانه مطالعه در کشور گلایه می کنند ولی تاکنون هیچ دستگاه و مسئول دولتی به صورت ریشه ای به این موضوع نپرداخته است و همچنان سرانه مطالعه در کشورمان بسیار پائین است.

حجت الاسلام موسوی در پایان ضمن تقدیر از برگزار کنندگان نمایشگاه کتاب کردستان اظهار امیدواری کرد برگزاری این رویداد فرهنگی به عنوان یکی از اولویت های استان مورد توجه قرار گرفته و از ایجاد وقفه در برگزاری آن به شدت جلوگیری شود.

در ابتدای این جلسه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز گزارشی از برنامه های مختلف و جنبی این جشنواره را ارائه کرد. 

کد خبر 1152738

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha