دكتر محمد حسني متخصص قلب و عروق در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، گفت: قلب از معدود عضوهاي بدن است كه روز خاصي را براي آن اختصاص داده اند و تعيين روز جهاني قلب بيش از پيش اهميت اين عضو حساس را مشخص مي كند.
وي تصريح كرد: در كشورهاي توسعه يافته درصد بيماري هاي قلبي بسيار كاهش يافته است اما در كشورهاي در حال توسعه بيشترين علت مرگ و مير مربوط به نارسايي ها و بيماري هاي قلبي است و در ايران نيز 30 تا 40 درصد علل مرگ و مير به بيماري هاي قلبي باز مي گردد.
عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي افزود: بيماري هاي قلبي چون زلزله مي مانند و بدون اينكه خبر كنند جان انسان ها را مي گيرند و براي جلوگيري از اين بيماري ها علاوه بر اطلاع رساني بايد به فاكتورهايي چون زندگي اجتماعي، اقتصادي و عصبي مردم نيز توجه داشت.
وي در ادامه به سيگار به عنوان يكي از دلايل اصلي بيماري هاي قلبي اشاره كرد و گفت: روزانه 350 ميليون نخ سيگار در كشور دود مي شود يعني سرانه هر فرد 5 نخ سيگار در روز است. جدا از بحث دود شدن مبالغ هنگفت در كشور، بحث سلامت جسماني و بدني افراد سيگاري بسيار مهم است.
دكتر حسني افزود: براي ممانعت از بيماري هاي قلبي بايد از مصرف غذاهاي ناسالم و بي فايده اي چون پفك، شكلات و شيريني پرهيز كرد. متاسفانه كودكان ما كه آيندگان كشور هستند، بيش از حد به مصرف چنين موادي مي پردازند. حتي در خانواده ها اين مواد غذايي به عنوان هديه و جايزه در نظر گرفته مي شود. در ضمن بايد نگاه به ورزش در جامعه تغيير كند. بايد به جاي قهرمان پرستي همه مردم به ورزش روي آورند تا از بيماري هاي قلبي جلوگيري شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي تصريح كرد: براي كنترل و پيشگيري از بيماري قلبي علاوه بر اطلاع رساني، سازمان هاي مختلف بايد با همكاري با يكديگر نقش اساسي و اصلي خود در اين زمينه را پياده كنند. وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشكي، وزارت بازرگاني، سازمان محيط زيست و تربيت بدني از جمله سازمان هايي هستند كه بايد براي ساختن جامعه اي سالم و بدور از بيماري هاي قلبي دست همت بگمارند.
نظر شما