عبدالرسول پورعباس در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود ارائه آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای، بنگاهها و واحدهای تولیدی کشور تمایل به جذب نیروی کار با سابقه دارند، گفت: من این موضوع را به نحوی قبول دارم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار داشت: آموزشهای فنی و حرفه ای بر 3 محور استوار است؛ اولا باید استقلال داشته باشند، یعنی خود فرد بتواند تصمیم به ارتقای مهارت خود بگیرد. دوم اینکه باید آموزشها یکپارچه باشد، یعنی صفر تا صد درصد تصمیم گیری در مقاطع وجود داشته باشد.
معاون وزیر کار و امور اجتماعی ادامه داد: سوم اینکه آموزشهای فنی و حرفه ای مبتنی بر تکنولوژی، فناوری و تحقیقات باشد که البته زمینه این موضوع در عمل وجود ندارد؛ یعنی اینکه لحظه به لحظه باید تکنولوژیهای جدید به روز شوند و تحقیقات در آنها صورت گیرد.
وی تغییر محتوا و استانداردهای آموزشی را ضروری دانست و بیان داشت: تغییر و به روز رسانی یکی از ارکان آموزشهای مهارتی است در حالی که در آموزشهای نظری نیازی به تغییر و به روز رسانی نیست.
به گفته این مقام مسئول در فنی و حرفه ای، در برخی رشته ها مانند IT ، به روز رسانی همراه با پیشرفت تکنولوژی الزامی است چرا که اطلاعات به روز نشده و قدیمی پس از مدتی منسوخ می شوند.
به گزارش مهر، در سالهای گذشته یکی از بزرگترین مشکلات و مسائلی که کارجویان جوان و بدون تجربه با آن مواجه شده اند، عدم پذیرش آنها در محیط های واقعی کار به دلیل نداشتن سابقه عملی است. این موضوع خود باعث شده است تا بخش قابل توجهی از نیروی آماده به کار نتواند وارد فضای واقعی مشاغل مختلف شوند.
این موضوع تا جایی خودنمایی می کند که بسیاری از کارفرمایان در مشاغل غیرتخصصی مانند منشی گری و تحصیل داری نیز درخواست سابقه کار و حتی دانستن زبان کنند!
نظر شما