به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله حسین نوری همدانی قبل از ظهر شنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه که در مدرسه فیضیه برگزار شد معارف اخلاقی را بخشی از معارف دهگانه اسلام برشمرد و گفت: ما مسلمانان نباید تنها بر احکام عبادی تمرکز کنیم زیرا در صورتی میتوانیم به اهداف عالیه اسلام دست پیدا کنیم که دستورات خداوند را در تمامی حوزهها محقق کنیم.
مرجع تقلید شیعیان افزود: لازم است احکام اخلاقی را مورد توجه قرار دهیم زیرا خداوند در قرآن پس از 11 قسم میگوید تنها کسانی رستگار میشوند که نفس خود را تزکیه کرده باشند.
وی با اشاره به حدیثی از معصوم تصریح کرد: اخلاق زمامداران بیش از تربیت پدر و مادر بر اخلاق مردم تأثیر دارد و این مسئله اهمیت تربیت اخلاقی به ویژه رفتار اخلاقی حاکمان را نشان نمیدهد.
اخلاص و پشتکار مهمترین ملزومات طلبگی
نوری همدانی در رابطه با شیوه صحیح تحصیل علوم دینی خطاب به طلاب گفت: راهی که شما در پیش دارید همان راه شیخ صدوق و شیخ مفید(ره) است و ادامه دادن آن به هیچ وجه آسان نیست و فراز و فرودهای فراوانی دارد که برای طی آن به اصول و ضوابط ویژهای باید مجهز شوید.
وی اخلاص را اولین لازمه برای تحصیل علوم دینی دانست و ابراز داشت: یادگیری علوم دینی بدون اخلاص اولا ممکن نیست و ثانیا اگر ممکن باشد برکتی نخواهد داشت.
نوری همدانی طلاب را به سختکوشی دعوت کرد و تصریح کرد: خود را به ارادهای خستگی ناپذیر مجهز کنید زیرا راهی که میروید بسیار دشوار است.
به معارف اسلامی به طور جامع نگریسته شود
استاد برجسته حوزه در بخش دیگری از سخنان خود معارف اسلام را به 10 دسته اعتقادی، اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، حکومتی و جهادی تقسیم کرد و ابراز داشت: در رابطه با احکام اعتقادی و عبادی کتب بسیاری نوشته شده است و تمرکز و فعالیت در این حوزهها که اتفاقا بسیار ضروری نیز هست نباید ما را از ابواب دیگر فقه غافل کند.
وی با اشاره به تفسیر المیزان اظهار داشت: علامه طباطبایی معتقد است اسلام برای تمامی امور زندگی برنامه دارد و تنها در صورتی میتواند به هدف خود دست پیدا کند که به طور جامع محقق شود.
این استاد حوزه علمیه ابراز داشت: امر به معروف یکی از شاخههای معارف اجتماعی است و امام صادق در رابطه با این دسته از احکام میفرماید امنیت در حوزههای مختلف، عدالت به معنای رعایت عقود و قسط در معنای فراوانی رزق، اموری هستند که تمام مردم به آنها احتیاج دارند و اسلام نیز بر تحقق آنها تأکید فراوان دارد.
وی با انتقاد از تفسیر خشونت آمیز از احکام اسلامی توسط برخی محققین گفت: اسلام به ما دستور داده است که با کفاری که با ما جنگ دینی میکنند مقابله کنیم اما در مواجهه با دیگر افراد رفتار عادلانه و محبتآمیزی داشته باشیم.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به تأکید اسلام بر مسائل اقتصادی به سراغ احکام فرهنگی رفت و دامنه آنها را بسیار وسیع دانست و اظهار داشت: بنیان بسیاری از علوم توسط علمای مسلمان گذاشته شده است و ریشه تمامی اصطلاحات علمی عربی است که این نشان دهنده جایگاه رفیع مسلمانان در ترویج علوم مختلف است.
اندیشههاب امام خمینی(ره) در حوزه تدریس شود
وی با انتقاد از کتب درسی دانشگاهها ابراز داشت: متأسفانه هم اکنون کتبی که در دانشگاهها تدریس میشود همان متونی هستند که در زمان شاه وارد شدهاند.
نوری همدانی ادامه داد: در دانشگاهها به خلفا، خلفای راشدین گفته میشود و این نشان میدهد که حتی شیعه را بر اساس کتب اروپایی یا اهل سنت به دانشجویان ما معرفی میکنند.
وی با تاکید بر تبلیغ اندیشههای حضرت امام خمینی(ره) در حوزههای علمیه از مدیران خواست تا آموزههای امام را به عنوان واحدی درسی تدوین و در سیستم آموزشی وارد کنند.
آیت الله نوری همدانی در پایان به طلاب گفت: امروز علاوه بر تفقه در دین وظیفه خطیری که شما برعهده دارید تبلیغ ولایت فقیه و بر افراشته نگه داشتن پرچمی است که توسط امام خمینی(ره) بر افراشته شده است.
قم - خبرگزاری مهر: آیت الله نوری همدانی با اشاره به تأکید اسلام بر مباحث اخلاقی اظهار داشت: اخلاق حاکمان بیش از تربیت پدر و مادر بر اخلاق افراد جامعه تأثیر دارد.
کد خبر 1153528
نظر شما