بابک نگاهداری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس اطلاعات حاصل از اطلس ملی آموزش کشور که توسط دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی و با همکاری وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شده است عدم توازن در استقرار واحدهای آموزش عالی بیش از عدم توازن جمعیت است.
15 درصد مراکز آموزش عالی در استان تهران
وی اظهار داشت: هرچند وضعیت استقرار جمعیت در بخشهای مختلف کشور متوازن نیست و از این رو نمیتوان انتظار داشت که استقرار واحدهای آموزش عالی کشور متوازن باشد، لیکن عدم توازن در استقرار واحدهای آموزش عالی بیش از عدم توازن جمعیت است به طوریکه از بین حدود دو هزار مرکز و مؤسسه آموزش عالی در کشور که در سال 1387 مشغول به فعالیت بودهاند 15 درصد از مراکز و مؤسسات آموزش عالی در استان تهران مستقر هستند.
ناظر علمی طرح اطلس ملی آموزش کشور گفت: تعداد مراکز و مؤسسات آموزش عالی در استان تهران حداقل سه برابر متوسط سایر استانهای کشور است. در این سال کمترین تعداد مراکز و مؤسسات آموزش عالی در استان کهگیلویه و بویراحمد مستقر بود که کمتر از یک درصد کل تعداد مراکز و مؤسسات آموزش عالی در کشور است.
نگاهداری اضافه کرد: خوشبختانه در نیمی از استانهای کشور نظیر آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، بوشهر، تهران، خوزستان، زنجان، سمنان، قزوین، قم، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، همدان و یزد تمامی شهرستانها دارای واحد آموزش عالی بودند و از این جهت کمترین پوشش مراکز و مؤسسات آموزش عالی در شهرستانها 71 درصد است.
20 شهرستان فاقد موسسه آموزش عالی
وی افزود: یعنی به طور حتم بیش از 71 درصد از شهرستانهای هر استان دارای حداقل یک واحد آموزش عالی است از مجموع 367 شهرستان کشور 347 شهرستان دارای واحد آموزش عالی و 20 شهرستان فاقد مرکز یا موسسه آموزش عالی بودهاند.
197 واحد آموزش عالی در تهران
دبیر نقشه جامع علمی کشور گفت: در بین شهرستانهای دارای واحد آموزشی، شهرستان تهران با 197 واحد آموزشی بیشترین تعداد واحد آموزشی را در سطح شهرستانهای کشور دارد.
20 درصد واحدهای آموزش عالی در 5 شهرستان
وی گفت: تنها پنج شهرستان از کل شهرستانهای کشور بیش از 35 واحد آموزشی در خود دارند و این شهرستانها حدود 20 درصد از کل واحدهای آموزش عالی کشور را در خود جای دادهاند این امر نشان از تمرکز بیش از حد در آموزش عالی کشور است.
نظر شما