دکتر سیده اکرم اصحابی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد نقش برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در معرفی فلسفه ایرانی به جهانیان گفت: از آنجایی که فلسفه ایرانی بیشتر به فلسفه اسلامی پرداخته، تاریخ فلسفه اسلامی را بررسی و بزرگان فلسفه اسلام را مورد توجه قرار میدهد با معرفی فلسفه اسلامی در عالم خارج از ایران نقش مؤثری در اینباره ایفا می شود.
وی این اتفاق را عامل ایجاد میدان وسیعی برای محققان داخلی و خارجی دانست و گفت: به این ترتیب می توانیم فلاسفه غرب و شرق را با یکدیگر تطبیق داده و تفاوتها و شباهتها را بررسی کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بابل در مورد موضوع این همایش که نسبت میان نظر و عمل است و اینکه این موضوع تاچه اندازه میتواند در عام کردن فلسفه مؤثر واقع شود نیز اظهار داشت: زمانی که اوضاع و احوال جامعه نابسامان و آشفته باشد فیلسوف در صدد خواهد بود که طرحی ارائه کند که بتواند با آن وضعیت نابسامان جامعه را سامان بخشد .
این محقق و پژوهشگر یادآور شد: سارتر تأکید میکند ویژگی مهم انسان آزادی است که با این آزادی میتواند دنیا و جامعه را بسازد به شرط اینکه مسئول اعمال خودش باشد، در این جاست که بین نظر و عمل اشتراک ایجاد میشود. اینطور نیست که انسان آزاد است که هر کاری را بخواهد انجام دهد بلکه مسئول اعمال خود است .
اصحابی در مورد نقش برگزاری این همایش در گسترش گفتگو و تعامل بین فلسفهپژوهان ایرانی و فلسفهپژوهان دیگر فرهنگها نیز تصریح کرد: همین تعاملات است که در پیشبرد فلسفه میتواند نقش مؤثری داشته باشد باید دیدگاههای متفاوت را کنار هم بگذاریم تا وجه اشتراکشان را پیدا کنیم و این باعث پیشبرد هم فلسفه غرب و هم فلسفه اسلامی خواهد شد چراکه فلسفه غرب موضوع آزادتر و متفاوتتری در زمینههای مختلف مثل فلسفه دین و فلسفه علوم اجتماعی و فلسفه تاریخ بحث میکند و نگاههای مختلفی دارد اگر بتوانیم فلسفه غرب را با فلسفه اسلای مورد تطبیق قراردهیم و میان آنها اشتراکاتی ایجاد کنیم بطور قطع در پیشبرد فلسفه اسلامی نقش مؤثری را ایفا کردهایم.
نظر شما