۲۹ شهریور ۱۳۸۹، ۱۲:۵۱

فاضل لنکرانی:

فقه شیعه باید از دایره قم و نجف خارج و به دنیا عرضه شود

فقه شیعه باید از دایره قم و نجف خارج و به دنیا عرضه شود

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به استحکام، جامعیت و قوتی که در فقه شیعی وجود دارد بر لزوم عرضه آن به تمام دنیا تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی شامگاه یکشنبه در مراسم افتتاحیه دروس گروه‌های درسی سطح و خارج مرکز فقهی ائمه اطهار ‌(ع) در سخنانی اظهار داشت: از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی کسانی که آینده نگری داشتند این خطر را احساس می‌کردند که ما در آینده نزدیک با مشکل فقدان فقیه در حوزه‌های علمیه مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب بسیاری از فقها به دلیل مسائل انقلاب وارد مسئولیتهای مختلف اداره کشور شدند که این چالش برای آینده احساس می‌شد.

وی اضافه کرد: حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی نیز در این زمینه در همان سالها هشدار دادند که اگر حوزه به همین سمت پیش رود همانگونه که بسیاری از بلاد با خلع مجتهد مواجهند در آینده‌ای نه‌چندان دور حوزه نیز با این مشکل روبرو خواهد شد که تأسیس این مرکز نیز از همان سالها در ذهن ایشان وجود داشت تا به امروز که شاهد به ثمر نشستن آن هستیم.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار‌(ع) در ادامه فقه و اصول را قلب تپنده حوزه معرفی کرد و افزود: حیات حوزه در گرو فقه و اصول است که اگر این دو باشند حوزه نیز به حیات خود ادامه می‌دهد و اگر هم کمرنگ شود یا افول پیدا کند با خطر زوال حوزه مواجه خواهیم شد.

فاضل لنکرانی با تأکید بر اینکه باید به فقه اهمیت زیادی داده شود، ادامه داد: با وجود نیازهای امروزی جامعه بشری که هر روز افزایش می‌شود نیاز به فقه نیز بیش از گذشته احساس می‌شود.

وی افزود: فقه شیعه از زوایای قم و نجف برای دنیای اسلام معرفی نشده است و بسیاری از اهل تسنن نیز از فقه شیعی بی‌خبرند و اطلاع کافی ندارند.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه بسیاری از فقها از قوائد فقهی و اصول اطلاعی ندارند، افزود: مراکز علمی و حقوقی دنیا نیز از این مسائل بی‌خبرند و ما امروز وظیفه داریم فقه را بفهمیم و آن را به دنیا معرفی کنیم.

فاضل لنکرانی عنوان کرد: اگر مراکز قانونگذاری از این قوائد پیروی کنند بسیاری از قوانین خود را مطابق با فقه شیعه تغییر خواهند داد.

وی تصریح کرد: استحکام، جامعیت و قوتی که در فقه شیعی وجود دارد در هیچ یک از نظام‌های حقوق دیگر دنیا وجود ندارد ولی متأسفانه بسیاری از مطالب فقه تحقیق شایسته‌ای روی آن صورت نگرفته است.

استاد درس خارج حوزه در ادامه به ساخت مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اشاره کرد و گفت: هرآنچه که از این مرکز تهیه شده است از وجوهات و سهم مبارک امام است و آنچه که مربوط به حوزه است، ساخته شده است.

وی ادامه داد: در این مرکز از لحاظ آموزشی و پژوهشی و هر آنچه که برای یک محقق لازم است تهیه و در کتابخانه مرکز نیز 100 غرفه تحقیقی تعبیه و در اختیار محققین قرار گرفته است و معتقدیم که دیگر حجت برای طلابی که در این مرکز تحصیل می‌کنند تمام شده است و آنها بهانه‌ای برای کمبود امکانات ندارند و ظیفه آنها تنها پرداختن به درس و بحث و مسائل علمی است.

آیت الله فاضل در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه متعلم همواره باید خود را کمتر از استاد بداند، اظهار داشت: اگر این گونه باشد در این صورت برکات زیادی خواهد داشت و اگر تواضع کنار گذاشته شود با عث سقوط خواهد بود.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در بخش پایانی سخنان خود گفت: حیات امروز حوزه‌های علمیه مرهون انقلاب و حرکات فکری معنوی و سیاسی امام راحل است.

کد خبر 1154708

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha