۲۹ شهریور ۱۳۸۹، ۱۰:۰۷

واکسن آنفلوانزا در داروخانه های کشور توزیع شد

واکسن آنفلوانزا در داروخانه های کشور توزیع شد

رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه های سراسر کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر داوود یادگاری با اعلام این خبر افزود: واکسن آنفلوانزای امسال علیه ویروس آنفلوانزای خوکی H1N1 که در سال گذشته همه گیر شده بود نیز ایجاد مصونیت می کند.

وی گفت: فصل شیوع آنفلوانزا از ابتدای مهرماه هر سال تا اردیبهشت سال بعد ادامه دارد اما بهترین زمان برای واکسینه شدن اواخر شهریور و مهر ماه است.

یادگاری با اشاره به اینکه اثربخشی واکسن در بدن دو هفته به طول می انجامد، یادآور شد: ضروری است، افراد در معرض خطر پس از مشورت با پزشک معالج خود نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.

وی از افراد بالای 60 سال، کودکان بالای 6 ماه و زیر پنج سال به عنوان افراد در معرض خطر یاد کرد و ادامه داد: مبتلایان به بیماریهای قلبی و ریوی، دیابت، بیماران کلیوی و اشخاصی که به سایر بیماریهای مزمن دچار هستند، گروهی که بر اثر دیالیز، شیمی درمانی، پیوند اعضا، تالاسمی و... دچار ضعف سیستم ایمنی هستند به منظور جلوگیری از بستری شدن آنان در بیمارستان و کاهش خطر مرگ نیز می بایست، علیه ویروس آنفلوانزا واکسینه شوند.

وی اظهار داشت: همچنین مادران باردار، کودکان مبتلا به آسم، پرسنل مراکز درمانی و شاغلان خانه های سالمندان و عده ای که مراقبت از سالمندان را عهده دار هستند نیز می بایست، همه ساله واکسینه شوند.

یادگاری اضافه کرد: آنفلوانزا یک عفونت مسری مجاری تنفسی(بینی، گلو و ریه ها) است که علایم آن شامل تب، سر درد، خستگی شدید، سرفه، گلو درد، احتقال بینی و بدن درد است که می تواند کار و فعالیت اجتماعی فرد را تا دو هفته مختل کند.

وی با تاکید بر اینکه گونه های آنفلوانزا هر سال تغییر می کند، اظهارداشت: حتی اگر فردی نسبت به گونه های آنفلوانزای منتشر شده در سالهای گذشته ایمن بوده، ممکن است نسبت به گونه های جدیدی که در این سال ظاهر می شود، ایمن نباشد.

یادگاری گفت: اگرچه بسیاری از افراد ممکن است، بدون دریافت درمان دارویی بهبود یابند اما آنفلوانزا می تواند منجر به بروز مشکلات تنفسی حادتری مثل برونشیت و پنومونی شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهترین راه را برای حفاظت در برابر گونه های جدید آنفلوانزا، واکسیناسیون هر ساله علیه این بیماری برشمرد.

به گفته یادگاری، واکسیناسیون علاوه بر اینکه خطر بیماری های تنفسی و مراجعات بعدی به پزشک و غیبت از محل کار و تحصیل و هزینه مراقبت های سلامت را کاهش می دهد، سبب افزایش بهره وری نیز می شود.

وی تصریح کرد: بیماری آنفلوانزا در افرادی که بیماری زمینه ای دارند می تواند با شدت و مشکلات بیشتری همراه شود که عوارض عفونت ریوی ناشی از تهاجم ویروس یا عفونت ثانویه ریوی، سینوزیت، عفونت گوش و... در گروهی که بیماری زمینه ای قلبی و ریوی دارند، باعث تشدید این بیماری می شود.

کد خبر 1154726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha