به گزارش خبرنگار مهر در کرج، اردشیر نجاتی جوارمی بعد از ظهر دوشنبه در حاشیه چهارمین کنگره علوم دامی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران افزود: لازم است شرایطی فراهم شود تا پژوهشهای انجام گرفته در زمینه اصلاح نژاد دام در کشور وارد مرحله کاربردی و عملیاتی شدن شوند و در مزرعه ها به کار گرفته شوند، نه اینکه تنها در سطح آزمایشگاه ها باقی بمانند.
وی ادامه داد: همچنین لازم است پیشرفتهای مربوط به اصلاح نژاد دام در کشور همواره مورد ارزیابی قرر گیرند زیرا این امر از مهمترین مراحل کار محسوب می شود و انجام آن از به وجود آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری می کند.
اصلاح نژاد دام بسیاری از مشکلات را حل می کند
این استاد دانشگاه اظهار داشت: در عین حال باید توجه داشته باشیم که اصلاح نژاد دام بسیاری از مشکلات را حل می کند و اگر با جدیت دنبال شود، آثار بسیار مطلوبی در زمینه فعالیتهای دامداری و دامپروری به همراه دارد.
وی عنوان کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته در زمینه اصلاح نژاد دام فعالیتهای مثبتی انجام داده و موفقیتهای بزرگی به دست آورده اند که لازم است ما نیز در این خصوص تلاشهای خود را افزایش دهیم.
هدف اصلی اصلاح نژاد دام ارتقای کمی و کیفی تولیدات است
نجاتی جوارمی یادآور شد: هدف اصلی اصلاح نژاد دام ارتقای کمی و کیفی تولیدات است و باید به همان اندازه که به فکر افزایش کمی محصولات تولیدی دامی باشیم، ارتقای کیفیت آنها را نیز مد نظر قرار دهیم.
وی اضافه کرد: در اصلاح نژاد نباید فقط به دنبال افزایش میانگین یک صفت باشیم بلکه باید هدف اصلی خود را کاهش هزینه ها، افزایش سود و ارتقای کیفی تولید قرار دهیم.
تمرکز خود را روی موارد یادشده قرار دهیم
این استاد دانشگاه تهران گفت: در این زمینه باید تمرکز خود را روی موارد یادشده قرار دهیم تا بتوانیم از حجم مشکلات کنونی بکاهیم.
نجاتی جوارمی افزود: کیفی سازی محصولات تولیدی باید همواره از جمله اهداف اصلی ما باشد ضمن اینکه اصلاح نژاد دام به شکل جدی به تحقق این هدف در زمینه دامداری و دامپروری کمک می کند.
نظر شما