به گزارش خبرنگار مهر، روسای انجمنهای جهانی خودروهای گازسوز، خودروهای گاز سوز آسیا و اقیانوسیه و دبیر انجمن بین المللی خودروهای گاز سوز در نشستی خبری آخرین وضعیت توسعه صنعت CNG ایران را تشریح کردند.
برت جرمن با تاکید بر اینکه تاکنون سیاستهای ایران برای توسعه صنعت CNG مشخص نشده است، گفت: البته این صنعت به دلیل نوپا بودن در کشورهای دیگر نیز با موانع و چالش هایی همچون ایران مواجه است.
رئیس انجمن جهانی خودروهای گاز سوز با بیان اینکه در حال حاضر روند توسعه صنعت CNG در کشورهای مختلف جهان از روندی رو به رشد برخوردار است، تصریح کرد: پیش بینی می شود تا 10 سال آینده صنعت CNG با شتاب بیشتری توسعه یابد.
جرمن در خصوص مقایسه شرایط توسعه CNG در ایران با سایر کشورها، اظهار داشت: ایران باید به لحاظ فرهنگی و امنیتی کنترل بیشتری روی سیلندرها داشته باشد و به لحاظ آلایندگی نیز باید بازرسی بیشتری انجام شود.
وی درباره چالشهای ایران برای توسعه این صنعت پاک، توضیح داد: یکی از مهمترین مشکلات پیش روی توسعه صنعت CNG در ایران به نبود حمایت از بخش خصوصی بر می گردد که باید مشکلات این بخش برای توسعه صنعت مرتفع شود.
به گفته جرمن تست دوره ای سیلندر های گاز، موضوع آلایندگی خودروهای گاز سوز، فرهنگ سازی، ضرورت دستیابی به ماشین الات و تجهیزات مدرن هم از دیگر ضرورتهای توسعه صنعت CNG در ایران است.
رئیس انجمن جهانی خودروهای گاز سوز خواستار ثبات مدیریتی در بخش توسعه صنعت CNGایران شد و اعلام کرد: باید تلاشهای گسترده ای برای انتقال دانش و تکنولوژیهای جدید CNG به ایران انجام شود.
توسعه صنعت CNG ایران در گروی ثبات مدیریت
در ادامه این نشست، لی جیوک سنگ با یادآوری اینکه شتاب رشد صنعت CNG در دنیا از قیمت نفت تاثیر مستقیم می گیرد، گفت: در حال حاضر به دلیل کاهش قیمت نفت شتاب رشد آن نیز کاهش یافته است که البته با وضعیت فعلی پیش بینی می شود با افزایش قیمت نفت در آینده صنعت CNG نیز با همان شتاب سابق گسترش یابد.
رئیس انجمن خودروهای گاز سوز آسیا و اقیانوسیه افزود: با توجه به شرایط ایران و برخورداری از مزیت بزرگی همچون دارا بودن منابع گاز طبیعی، اهمیت محیط زیست و خودکفایی از وابستگی به واردات بنزین امکان توسعه بیشتر در صنعت CNG تا سه سال آینده وجود دارد.
به گفته این مقام بین المللی متاسفانه در شرایط فعلی ایران سیاست واحدی در زمینه توسعه و گسترش صنعت CNG ندارد که منجر به بروز برخی مشکلات شده است.
به گفته لی اگرچه تجربه کشورهای مختلف می تواند مفید باشد اما با وجود اینکه مشکلات اغلب کشورها یکسان است باید به این نکته توجه داشت که هر کشور با توجه به امکانات و توانمندی موجود از مشکلات عبور کند.
رئیس انجمن خودروهای گاز سوز آسیا و اقیانوسیه با اشاره به برگزاری سه دوره گردهمایی صنعت CNG در ایران، یادآور شد: در سه سال گذشته در هر بار سفر به ایران با مسئولان جدیدی دیدار کردیم از این رو می توان نتیجه گیری کرد که سیاست گذاریها نیز از ثبات لازم برخوردار نیست.
لی جیوک با اعلام اینکه ایران توانایی تبدیل به یک صادر کننده محصولات CNG را دارد، بیان کرد: اما با وجود پیشرفتهای انجام شده بازرسی ادواری از سیلندرها در ایران انجام نمی شود این در حالی است که ایران با در اختیار داشتن یک میلیون و 900 هزار خودرو گازسوز در حال تردد هنوز نمی تواند تست سیلندر را انجام دهد.
توقف تردد 800 هزار خودروی گاز سوز در ایران
به گزارش مهر، در ادامه این نشست خبری شان بلیس با اشاره به وجود تناقض هایی میان بخشهای خصوصی و دولتی برای توسعه صنعت CNG در ایران، بیان کرد: ایران باید در برنامه توسعه این صنعت بازنگری کند و به یک برنامه بلند مدت در حوزه CNG دست یابد.
دبیر اجرایی انجمن بین المللی خودروهای گازسوز با اشاره به امکانات و فرصتهای ایران، تبیین کرد: ایران موقعیت و شرایط خاصی برای توسعه صنعت CNG دارد که اگر اندکی سیاستها را تغییر دهد، موفق خواهد شد.
بلیس با یادآروری برنامه دولت برای کاهش واردات بنزین با توسعه خودروهای گازسوز، اظهار داشت: با این وجود تاکنون هیچ برنامه ای برای تست سیلندرهای CNG در ایران اجرا یا تدوین نشده است.
وی با اعلام اینکه هم اکنون 800 هزارخودروی گاز سوز به بازرسی فنی نیاز دارند، تاکید کرد: بر اساس قانون خودروهای گازسوز باید در مقاطع زمانی مختلف مورد بازرسی ادواری قرار گیرند که در صورت انجام نشدن آن باید از سوخت گیری 800 هزار خودرو در ایران جلوگیری شود.
نظر شما