به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید مؤید علویان با تأکید بر ضرورت استفاده دانشآموزان از وسایل و لوازم شخصی و رعایت بهداشت فردی نظیر صابون، لیوان شخصی در مدارس و لیوان یکبار مصرف در اماکن عومی، شستن دست پس از اجابت مزاج و پیش از صرف غذا، اظهارداشت: راه انتقال هپاتیت A از راه خوراکی و ذرات تنفسی است از این رو استفاده از دستمال حین سرفه و عطسه به ویژه در اماکن عمومی و تجمعی نظیر مدارس، سربازخانهها و زیارتگاهها توصیه میشود.
وی با بیان اینکه بسیاری از افراد بر اثر ابتلا به هپاتیت A در سنین کودکی نسبت به این بیماری در بزرگسالی مصون شدهاند، گفت: نوجوانان و جوانان نیز بر اثر بهداشت نامناسب ممکن است به هپاتیت A مبتلا شوند که عوارض ابتلا به این بیماری در این سنین بیشتر و خطرناکتر است.
رئیس سومین کنگره بینالمللی هپاتیت تهران با بیان اینکه هپاتیت A عوارض هپاتیت B و C را ندارد، افزود: در وضعیت عادی هپاتیت A به طور خود به خود درمان میشود جز در موارد نادر و شدیدی که جان انسانها را به خطر میاندازد.
علویان گفت: چنانچه دانشآموزی به هپاتیت A مبتلا شود برای کاهش احتمال انتقال بیماری به همکلاسیها باید دانشآموز به مدت 2 تا 3 هفته از رفتن به مدرسه خودداری کند.
وی اماکن پرازدحام با وضعیت بهداشتی نامناسب را محلی برای انتقال هپاتیت A بر شمرد و افزود: این نوع هپاتیت ویروسی از طریق خوردن آب و مواد غذایی آلوده منتقل میشود.
رئیس سومین کنگره بینالمللی هپاتیت تهران موارد استفاده از واکسن هپاتیت A را برای فقط برای برخی از کشورها غربی و با سطح بهداشتی کنترل شده الزامی دانسته و افزود: در کشورهای در حال توسعه مانند کشور ما فعلا نیازی به تزریق این واکسن نیست زیرا اغلب افراد بر اثر ابتلا به هپاتیت A در دوران کودکی نسبت به این بیماری در نوجوانی مصون و ایمن میشوند.
علویان با اشاره به نیاز به واکسن هپاتیت، گفت: به نظر میرسد ما در ایران هم در آینده به علت افزایش سطح بهداشت نیازمند تلقیح واکسن هپاتیت A باشیم.
نظر شما