۳۱ شهریور ۱۳۸۹، ۱۰:۲۶

در چهارمحال و بختیاری؛

27 هزار تن خوراک دام یارانه‌ای توزیع شده است

27 هزار تن خوراک دام یارانه‌ای توزیع شده است

شهرکرد - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای ارتقای بخش دامداری استان 27 هزار تن خوراک دام یارانه‌ای در چهارمحال و بختیاری توزیع شده است.

برزو هیبتیان در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرکرد اظهار داشت: در حال حاضر خوراک دام این استان در 12 کارخانه تولید و به ازای هر کیلوگرم خوراک دام بین 300 تا 800 ریال یارانه پرداخت شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی سازمان برای ارتقای بخش دامداری استان افزود: توزیع 27 هزار تن خوراک دام یارانه‌ای شامل خوراک دام پرتولید استارتر، گوسفند داشتی، پرواری و گاوهای خشک یا کم تولید با کیفیت عالی و فرمول مشخص بین دامداران چهارمحال و بختیاری از جمله مهمترین این اقدامات است.

هیبتیان جلوگیری از توزیع مواد خام مانند سبوس و جو را از مهمترین مزایای تولید و توزیع خوراک دام یارانه‌ای در استان اعلام کرد و گفت: وارد شدن غذای کامل در خوراک دام مانند کلسیم، فسفر، ید، پتاس و روی، افزایش کیفیت شیر و گوشت تولیدی و رفاه دامداران از دیگر مزایای تولید و توزیع خوراک دام یارانه‌ای در استان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: برهمین اساس ساماندهی تشکلهای بخش کشاورزی استان در قالب چهار اتحادیه بزرگ گاوداران، مرغداران، شیلات و زنبورداران از اقدامات در دست اجرای این سازمان است.

هیبتیان وجود نگرشهای منفی از سوی برخی مردم و مسئولان نسبت به دام و طیور را نادرست دانست و تاکید کرد: القا کردن به خطر افتادن سلامت مردم از سوی ماموران بهداشت و خانه‌های بهداشت، موجب تضعیف دامپروری و حتی بروز اختلاف بین برخی روستاییان شده است.

وی مطالعه و اجرای طرح‌های هادی روستایی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری را موجب قطع بنیاد و ریشه دامداری در روستاها دانست و افزود: متاسفانه در طرح‌های هادی روستایی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هیچ فضایی برای نگهداری دامهای روستایی در نظر گرفته نشده است.

هیبتیان تصریح کرد: ایجاد برخی نظریات غیرکارشناسی از سوی محیط زیست مانند رعایت حریم برق فشار قوی، لوله اصلی گاز، جاده اصلی، رودخانه، نواحی صنعتی، مراکز آموزشی و روستاها از دیگر دلایل تضعیف دامپروری در استان است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 88 درصد وسعت استان را کوه‌ها و 12 درصد را دشتها تشکیل می‌دهند، در صورت رعایت این حریمها، هیچ فضایی برای پرورش دام و طیور باقی نخواهد ماند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: باتوجه به ضرورت نیاز به مصرف تولیدات دامی مانند گوشت، شیر، تخم مرغ، کره، عسل و مشتقات آن و تولیدات دامی مثل پشم و پوست، ایجاد اشتغال و استفاده بهینه از زراعت و مرتع، باید ضمن رعایت بهداشت از سوی دامداران و حفظ محیط زیست، از ایجاد نگرشهای منفی خودداری کرد.

کد خبر 1156247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha