دکتر علی محمد احدی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه در این پروژه موفق به شناسایی جنین گاو در مرحله 8 تا 16 سلولی شدیم افزود: در این پژوهش با جداسازی یکی از سلول های 16 تایی توانستیم جنسیت جنین گاو را با دقت بالا تشخیص دهیم.
وی با اشاره به دقت بالای تعیین جنسیت با استفاده از این روش اظهار داشت: با تعیین جنسیت جنین در مراحل اولیه می توان جنین های "ماده" که دارای ویژگی های خاصی هستند را در اختیار دامداران برای تولید نژادهای باارزش و مرغوب قرار داد.
معاون پژوهشکده فناوری جنین گاو دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه این پژوهش با استفاده از روش مولکولی Single cell Multiplex - PCR انجام شد خاطرنشان کرد: با روش PCR بر روی تک سلول روش جدیدی نیست ولی در این پژوهش به منظور کاهش هزینه ها و افزایش راندمان با استفاده از روش Single cell Multiplex به همراه PCR، دقت تشخیص را تا 200 برابر و حساسیت را تا هزار برابر افزایش دادیم.
وی با تاکید بر سهولت کاربرد این روش در کلیه محیط ها یادآور شد: تکنولوژی تشخیص جنسیت جنین گاو ارائه شده به گونه ای طراحی شده است که در جاهایی که امکان دسترسی به نیتروژن نیست نیز قابل اجرا است. به عبارت دیگر روش شیمایی ارائه شد که در هر آزمایشگاهی قابل اجرا است.
احدی، این پژوهش را پایه و اساس تشخیص بیماریهای ژنتیکی در انسان دانست و خاطر نشان کرد: امیدواریم با اجرای این پروژه در مراحل تک و یا دو سلولی بتوانیم گامهای موثری در تشخیص اختلالات ژنتیکی برداریم. با توجه به اینکه این روش قابل تعمیم به انسان نیز است امیدواریم با بهینه سازی این روش، محققان را در تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین پیش از تولد نوزاد یاری دهد.
نظر شما