به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کریسشن ساینس مونیتور، در امریکا بحث میان سیاستمداران، مردم و مسلمانان برسر ساخت یک مرکز فرهنگی اسلامی و مسجد نزدیک منطقه صفر(محل انفجارهای یازدهم سپتامبر) ادامه دارد و به موازات آن بحث بر سر آزادی دینی و عدم نسبت اسلام و تروریسم و حملات یازدهم سپتامبر نیز در جریان است؛ شهر میلان به عنوان یکی از شهرهای بزرگ فرهنگی جهان از ساخت نخستین مسجد این شهر حمایت میکند و یکی از حامیان این اصلی ساخت این مسجد واتیکان است.
میلان در شمال ایتالیا به شهر اقتصاد و مد مشهور است، در این شهر حدود 100 هزار مسلمان زندگی میکنند که اکثر آنها کارگران مهاجر از کشورهای شمال افریقا هستند. اما در این شهر هیچ مسجدی برای مسلمانان وجود ندارد.
مسلمانان محلی اظهار میدارند که آنها سالها است که برای ساخت یک مسجد و دریافت مجوز اولیه تلاش میکنند و شاید به علت افزایش اسلامهراسی که در شمال ایتالیا ، مقر استقرار لیگ شمالی ایتالیا حزب راستگرای ضد مهاجرت این کشور تاکنون موفق به ساخت مسجد نشدهاند.
اکنون کلیسای کاتولیک از این تلاش مسلمانان میلان حمایت میکند.
کاردینال دیونیجی تتامانزی از مقامات کلیسای کاتولیک در میلان گفت: نهادهای مدنی میلان باید آزادی دینی همه را تضمین کنند. مسلمانان از حق عبادت دین خود با احترام به قانون برخوردارند. مسئله ساخت مسجد اغلب به دلایل سیاسی مورد مخالفت قرار میگیرد اما این رویکرد با اصل همزیستی منافات دارد.
درخواست کاردینال تتامانزی برای حمایت از ساخت مسجد برای مسلمانان بازتاب وسیعی میان سران کاتولیک داشت به طوری که داویده میلانی سخنگوی منطقه اسقفی میلان گفت: کنفرانس اسقفها از اظهارات تاتامنزی حمایت میکند و کلیسای کاتولیک به آزادی دینی برای همه اهمیت میدهد.
این درحالی است که ریکاردو دی کوراتو معاون شهردار از حزب راستگرای آزادی گفت که ساخت مسجد برای میلان اولویت ندارد و شهر باید برای ارائه مجوز ساخت به مسجد همهپرسی برگزار کند.
استفانو آلیئوی جامعهشناس و نویسنده کتاب " مناقشات برسر مساجد در اروپا" گفت: این اظهارات کاملاً بیمنطق هست و هیچ سیاستمداری هیچ گاه برای ارائه مجوز ساخت کلیسا یا کنیسه خواستار برگزاری همهپرسی نمیشود. آزادی دینی در قانون اساسی ایتالیا تضمین شده است. وقتی مسئله اسلام به میان میآید قوانین اروپا از اعتبار ساقط میشوند و اروپا به اصول آزادی و تساوی خود خیانت میکند.
وی افزود: وقتی صحبت از اسلامی میشود، مقامات احساس نمیکنند که باید براساس قوانین عمل کنند.
جامعه مسلمان میلان در حال حاضر برای اقامه نماز به 10 مرکز فرهنگی مراجعه میکنند که فضای نیایشی و خدمات آموزشی ارائه میکنند اما هیچ کدام از آنها مسجد ندارند، اگرچه یک مسجد در دهه 1980 در "سگراته" شهر کوچکی خارج از میلان ساخته شد.
عبدالحمید شاری رئیس یک موسسه اسلامی در میلان به عنوان یکی از سازمانهای بزرگ اسلامی گفت: ساخت مسجد مسئله کرامت یکصد نفری است که به یک محل مناسب برای اقامه نماز و عبادت نیاز دارند.
شاری اظهار داشت که سازمان وی بیش از 20 سال است که برای دریافت مجوز ساخت مسجد تلاش کرده و تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده است. شهردار همواره از ملاقات با نمایندگان ما امتناع میکند.
عبدالحمید شاری گفت: ما از مقامات انتظار نداریم هزینه این پروژه را بپردازند. آنها دوراه پیش رو دارند. یا میتوانند زمینی را درنظر بگیرند که ما مبلغ آن را پرداخت کرده و در آن مسجد بسازیم یا بگذارند که ما یک زمین شخصی را خریداری کرده و ما اطمینان داشته باشیم که تمام مجوزهای خود را برای ساخت مسجد دریافت میکنیم.
در ایتالیا، مجوز ساخت با قوانین بسیاری همراه است و فردی که می خواهد یک ساختمان برای استفاده عمومی باز کند باید مجوزهای متعددی دریافت کند. مسلمانان نیز نگران این مطلب هستند که اگر زمینی را خریداری کرده و آن را به مسجد تبدیل کنند به علت روند رو به رشد اسلام هراسی هرگز مجوزهای لازم را دریافت نمی کنند.
نظر شما