به گزارش خبرگزاری مهر از خرم آباد، عظیم دادگر در این رابطه افزود: هدف ما از تهیه بذر گواهی شده بالا بردن ارزش کیفی و کمی محصولات کشاورزی استان محسوب می شود که این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه بذر زمانی ارزش دارد که دارای صفات خوب زراعی بوده و ارزش یک محصول گیاهی نیز به کیفیت بذر بستگی دارد، یادآور شد: ممکن است بذرهای گواهی شده پس از توزیع بین بهره برداران در معرض فرسایش ژنتیکی قرار گیرند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان ادامه داد: در صورتیکه بذرهای اصلاح شده به طور دقیق و صحیح تحت نظارت قرار نگیرند و این ارقام به رقمهای دیگر مخلوط شوند زحمات چند ساله محققان و کارشناسان این سازمان هدر خواهد رفت.
دادگر تصریح کرد: استفاده صحیح از بذور گواهی شده این امکان را به ما می دهد که با داشتن بذرهای بوجاری شده، ضد عفونی شده، عاری از هر گونه ناخالصی و با سرعت جوانه زنی بالا شاهد مزرعه ای با سطح سبز یکنواخت و بدون علفهای هرز و بیماریهای قارچی باشیم.
وی ادامه داد: نتیجه این امر عدم مبارزه شیمایی علیه علفهای هرز و بیماریهای قارچی است که علاوه بر صرفه جویی در برخی هزینه های تولید، گامی در راستای کشاورزی پایدار و با کیفیت مطلوب خواهد بود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان همچنین در زمینه استفاده از کودهای شیمایی توسط کشاورزان اظهار داشت: مصرف صحیح کودهای شیمایی باعث افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی می شود.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به برخی نکات در استفاده از کودها و سموم شیمیایی، خاطرنشان کرد: مصرف سموم شیمیایی موضوع حساسی است به طوریکه در صورت عدم توجه کافی در زمان مصرف موجب مشکلات فراوانی در کیفیت و کمیت محصولات تولیدی می شود.
نظر شما