۴ مهر ۱۳۸۹، ۸:۴۹

واکنش به اظهارات استاندار/

توسعه راه آهن لرستان دارای قانون مصوب مجلس است

توسعه راه آهن لرستان دارای قانون مصوب مجلس است

خرم آباد - خبرگزاری مهر: اظهارات اخیر استاندار لرستان در زمینه عدم توجیه اقتصادی توسعه راه آهن لرستان موجب واکنشهایی در فضای رسانه ای استان شد و نماینده مردم خرم آباد در واکنش به این اظهارات عنوان کرد که توسعه راه آهن لرستان دارای قانون مصوب مجلس است.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، اظهارات اخیر استاندار لرستان در زمینه عدم توجیه اقتصادی ایجاد راه آهن دورود - خرم آباد، عدم اخذ مجوز ماده 32 این پروژه و کارشکنی دو نماینده سابق لرستان در این زمینه موجب شد تا موجی از نگرانی در میان مردم نسبت به وعده های مسئولان شکل بگیرد.

انعکاس این موضوع در خبرگزاری مهر در قالب گزارش و پیگیری خبری علاوه بر واکنشهای مردمی موجب موضع گیری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی شد تا در اولین گام نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم خرم آباد در این رابطه واکنش نشان دهد.

محمد رضا ملکشاهی راد در این رابطه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخنانی با اشاره به روند اجرای طرح توسعه راه آهن لرستان اظهار داشت: راه آهن لرستان باید برای تصویب نهایی مراحلی را طی می کرد که این مراحل نیز طی شده است.

سخنان استاندار در زمینه عدم توجیه اقتصادی راه آهن مربوط به دو سال پیش است!

وی پذیرش ایجاد راه آهن دورود - خرم آباد را گام اول در این زمینه دانست و ادامه داد: گام اول در این زمینه در سفر دور دوم رئیس جمهور به لرستان برداشته شد و طرح های توسعه ای راه آهن لرستان به تصویب هیئت دولت رسید.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه احداث راه آهن دورود - خرم آباد دارای مصوبه هیئت دولت است، بیان داشت: آنچه که استاندار لرستان در زمینه اخذ ماده 32 راه آهن مرکز لرستان و عدم توجیه اقتصادی این طرح مطرح کرده مربوط به دو سال پیش بوده است.

ملکشاهی راد ادامه داد: در آن زمان تنها بحث ایجاد راه آهن دورود - خرم آباد مطرح بود که این پروژه توجیه اقتصادی نداشت و برای رفع این مشکل طرح توسعه راه آهن دورود - خرم آباد - پلدختر- اندیمشک به عنوان شاهراه ارتباطی شمال به جنوب کشور مطرح شد که این مسیر مورد استقبال وزارت راه قرار گرفت.

قرارگیری پروژه راه آهن دورود - خرم آباد - اندیشمک در لایحه بودجه 89

وی یادآور شد: با این اوصاف و پیگیریهای انجام شده وزیر راه و ترابری مجاب شد که در لایحه بودجه سال 89 این پروژه به مجلس آورده شود که در نهایت با حمایت نمایندگان این طرح به تصویب نهایی مجلس نیز رسید.

جدول شماره 12 قانون بودجه و پروژه های ریلی لرستان

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این مرحله حال نوبت این است که اعتبار لازم برای اجرایی شدن این قانون از سوی دولت تامین شود که این امر نیازمند پیگیری استاندار لرستان است.

تعویق جلسه کمیسون ماده 32 پروژه راه آهن لرستان به دلیل نقص مدارک!

ملکشاهی راد با تاکید بر ضرورت تهیه طرح های مطالعاتی چهارگانه برای اجرای این پروژه، خاطرنشان کرد: آخرین خبر در زمینه راه آهن لرستان این است که جلسه نهایی برای تصویب این پروژه در کمیسیون ماده 32 به دلیل ناقص بودن مدارک ارائه شده به تعویق افتاد تا مدارک در این زمینه تکمیل شود.

وعده معاون رئیس جمهور برای اعطا مجوز ماده 32 به راه آهن دورود - خرم آباد

وی با تاکید بر اینکه استاندار باید این مدارک را تکمیل کند، ادامه داد: هفته قبل از تعطیلی مجلس شورای اسلامی با معاونت راهبردی رئیس جمهور صحبت کردیم و قرار بر این شد که با مساعدت و پیگیری دولت این پروژه بدون مشکل در کمیسیون ماده 32 به تصویب برسد.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه استاندار باید پیگیری لازم را در این زمینه داشته باشد، افزود: مراحل جدی و اولیه این پروژه طی شده است و نهایی شدن آن نیازمند تعامل و همکاری مسئولان از جمله استاندار لرستان است.

ملکشاهی راد با ارائه جدول شماره 12 قانون بودجه سال 89(موجود در متن گزارش)، یادآور شد: در این جدول احداث راه آهن دورود - خرم آباد و مطالعه و اجرایی شدن خرم آباد - پلدختر - اندیشمک درج شده است.

استاندار باید پیگیر اخذ مجوز ماده 32 پروژه راه آهن دورود - خرم آباد باشد

وی گام نهایی در زمینه اخذ مجوز کمیسیون ماده 32 را در گرو پیگیری استاندار دانست و در واکنش به اظهارات اخیر حبیب الله دهمرده گفت: استاندار به جای این گونه صحبتها، پیگیر نهایی شدن پروژه راه آهن دورود - خرم آباد باشد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کاری را که نمایندگان باید انجام می داده اند انجام شده است، بیان داشت: نهایی شدن این پروژه نیازمند پیگیری مستمر مسئولان اجرایی استان است.

این سخنان در حالی مطرح می شود که پیش از این استاندار لرستان از توقف روند تصویب راه آهن این استان در پی مخالفت دو نماینده سابق لرستان خبر داده و در این رابطه توضیح داد: این طرح چند سال پیش در حال تصویب شدن بود که متاسفانه به دلیل مخالفت دو نماینده وقت آن زمان استان، ایجاد این طرح در همان برهه زمانی منتفی شد.

این در حالی است که وعده کلنگ زنی راه آهن لرستان طی سال جاری توسط وزیر راه و ترابری دولت نهم در سفر زمستان گذشته به مردم این استان داده شده بود.

با این اوصاف حبیب الله دهمرده در اظهاراتی در نشست خبری خود تصریح کرده بود که این پروژه دارای توجیه اقتصادی نیست و هنوز مجوز کمیسیون ماده 32 نگرفته است.

از سوی دیگر توسعه راه آهن لرستان و اتصال مرکز استان به راه آهن سراسری از مصوبات مهم سفر دوم هیئت دولت و دو جلسه کارگروه توسعه لرستان است که حتی برای جانمایی آن نیز اعتبار 200 میلیارد ریالی اختصاص داده شده و این در حالیست که بنابر اظهارات استاندار لرستان هنوز این پروژه دارای مجوز نیست و هر کسی در این زمینه وعده داده خلاف واقع گفته است.

به هر حال با توجه به اظهارات نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در زمینه ذکر پروژه راه آهن لرستان در قانون بودجه از یک طرف و سخنان متناقض استاندار لرستان از طرف دیگر به نظر می رسد روند اجرای پروژه راه آهن دورود - خرم آباد - پلدختر - اندیمشک وارد فاز تازه ای از ابهامات در وعده ها و سخنان مسئولان شده است که پیش بینی می شود روند آن استمرار یابد.

کد خبر 1158500

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha