۴ مهر ۱۳۸۹، ۱۴:۴۷

اکرامی فر:

فعالیتهای اقناعی در زمینه ادبیات پایداری کم بوده است

فعالیتهای اقناعی در زمینه ادبیات پایداری کم بوده است

محمود اکرامی فر فعالیتهای صورت گرفته در زمینه ادبیات پایداری و کنگره های مرتبط با آن را تبلیغی ارزیابی کرد و گفت: جنبه القایی این فعالیت ها از جنبه اقناعی آنها بیشتر بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود اکرامی فر دبیرعلمی نوزدهمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس امروز یکشنبه 4 مهرماه از دبیرخانه نخستین کنگره "شعر مقاومت بین الملل اسلامی" بازدید کرد.

اکرامی فر  در این دیدار گفت: سوال مهمی که مطرح است این است که کنگره شعر مقاومت اسلامی با چه رویکردی آغاز به کار کرده است؟ برپایی یک کنگره حاصل شناخت از موضوع مرتبط با برگزاری آن است. باید بدانیم که برای برپایی این کنگره چه شناختی از ادبیات پایداری ملل مختلف حاصل شده است.
 
وی با بیان این که برپایی کنگره مانند جمع آوری محصولات کشاورزی است، گفت: باید ابتدا یک سال تحقیق و پژوهش صورت بگیرد و بعد از آن شاهد برپایی کنگره باشیم چون این گونه فعالیت ها مانند جمع آوری محصول هستند و نیازمند رسیدگی و توجه هستند.

 این شاعر در ادامه  گفت: اگر رویه ای غیر از این در پیش گرفته شود،خواهیم دید که به تعداد کتاب ها افزوده ایم اما آفرینش فرهنگی نداشته ایم.بنابراین باید قبل از برپایی چنین برنامه هایی از مدت ها قبل برنامه ریزی و تحقیق و پژوهش صورت گیرد. مثلا اگر می خواهیم از شعر پایداری در بوسنی سخن بگوییم  باید حتما بوسنی را دیده باشیم. یا مثلا برای صحبت کردن از شعر پایداری افغانستان باید سفری به شهر هرات داشته باشیم. در این زمینه قدم های خوب و مقدسی از جانب دوستان برداشته شده است که البته باید این حرکت ها هدفدار بشوند.
 
دبیرعلمی نوزدهمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس، با تاکید بر لزوم یک تقسیم بندی در این نوع فعالیت ها گفت: باید بررسی کنیم که در کدام کشور باید به تقویت ادبیات تبیینی بپردازیم و در کدام کشور به ادبیات تبلیغی بپردازیم. مثلا صحبت درباره شعر تبلیغی در بوسنی که جنگ در آن تمام شده است؛ کاری اشتباه است و رویه مورد نظر در آنجا باید نشر ادبیات پایداری از قسم تبیینی باشد. در حالی که کشوری مانند لبنان و فلسطین نیازمند بحث در باب ادبیات تبلیغی هستند.
 
اکرامی فر گفت: پیشنهاد می کنم رویکرد این کنگره ادبی بیشتر تبیینی باشد تا تبلیغی و تهییجی. در کنار این موضوع فعالیت یک شورای پژوهشی نیز عمیقا احساس می شود. به علاوه فعالیت با رسانه های فرا مرزی یکی دیگر از احتیاجات این کنگره  برای  برگزاری موفق تر است. در حالی که حدودا 20 روز تا برپایی کنگره باقی مانده  است، برد رسانه ای محدودی از آن مشاهده می شود.
 
این شاعر و روزنامه نگار با بیان این که تا به حال فعالیت های پژوهشی سیستماتیک کمی در این زمینه صورت گرفته است، گفت: باید رویکرد برگزاری چنین کنگره هایی را از تبلیغی به علمی و تبیین کننده تغییر دهیم. ما ادعا نداریم که شعر علم است اما می توان با آن به صورت علمی روبرو شد و تحلیل محتوایی آن را با رویکرد علمی انجام داد.
 
علیرضا علیزاده مسئول ستاد خبری نخستین کنگره "شعر مقاومت بین الملل اسلامی" نیز در این جلسه گفت: باید به یک تقسیم‌بندی مشخص برسیم که ادبیات مقاومت ما در چندین بخش مشخص تبیین شود و جایگاه فعلی و تبلیغی یا تبیینی بودن رویکردمان مشخص شود.
 
وی یادآور شد: در زمینه فعال سازی شورای پِژوهشی  قدم هایی برداشته شده و مقالاتی ارائه شده است که در حال مطالعه و بررسی هستند. با توجه به این که اعضای دبیرخانه کنگره به تازگی در جایگاه خود مستقر شده اند، هر هفته یک مطلب و خبر درباره این کنگره در رسانه ها منتشر می شود.

مسئول ستاد خبری نخستین کنگره "شعر مقاومت بین الملل اسلامی" با بیان این که در زمینه شعر در سرزمین های اسلامی بسیار کم کار بوده ایم، گفت: در سفری که به ترکمنستان داشتیم با تپه ای مواجه شدیم که نام خاصی داشت.پس از بررسی متوجه شدیم این تپه مکانی بوده است که عده ای از مسلمانان روسیه در جریان حوادث انقلاب اکتبر در سال 1917 و فشار از سوی دولت لنین مجبور به مهاجرت به آن جا شدند و این مکان امروز به عنوان نماد مسلمانان آن منطقه شناخته می شود. از این نوع مثال ها زیاد وجود دارد که حاکی از کم کاری های ما در زمینه ادبیات مقاومت ملل مختلف است.
 
علیزاده درباره سیاست مسئولان برگزاری کنگره "شعر مقاومت بین الملل اسلامی" گفت: برنامه عمده ما این است که اصل کنگره پیش از زمان برپایی کنگره قرار داشته باشد و روزهای برگزاری کنگره به تعبیر دوستان روزهای برداشت محصول باشد.
کد خبر 1159043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha