به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد ضیایی بازیگر و مشاور لهجه مجموعه "در مسیر زایندهرود" درباره استفاده از بازیگران تهرانی برای نقشهای اصفهانی گفت: قرار بود از دو سه بازیگر بومی استفاده کنیم، برای این کار دو سفر به اصفهان داشتیم، بار اول آقای فتحی برای انتخاب بازیگر رفت و دومین بار من برای انتخاب بازیگران جوان اصفهانی به این شهر رفتم. خیلی از آنها مناسب بودند، اما به دلیل محدودیت زمانی نتوانستیم این ریسک را بپذیریم. مسئله دوم سکونت بازیگران اصفهانی در تهران بود که هزینهها را بالا میبرد.
وی ادامه داد: در میان اصفهانیها استعدادهای زیادی وجود دارد اما بیشترشان مشغول بازی در مجموعه آقای احمدجو بودند نتوانستیم از آنها استفاده کنیم. اگر این اتفاق میافتاد رنگآمیزی بهتری در مجموعه داشتیم. درباره انتقادها از لهجه اصفهانی باید بگویم اگر روزی توانستند اصفهانی بدون لهجه حرف بزنند تهرانیها هم میتوانند با لهجه اصفهانی صحبت کنند. همان طور که ما در مجموعه میتوانیم آدم بکشیم و قاتل را اعدام نکنیم، بازیگران تهرانی میتوانند با لهجه اصفهانی حرف بزنند بدون این که مجازات بشوند.امیدوارم خدا همه آنهایی را که به ما ظلم کردند ببخشد.
ما در این مجموعه از دردی مشترک حرف زدیم، گسترش خشونت مهمترین موضوع این مجموعه بود |
حسن فتحی در بخش دیگری از این جلسه درباره حساسیتهای مردم این شهر گفت: گمان میکردیم مردم اصفهان بعد از ساخت مجموعه برای تقدیر ما را به این شهر دعوت میکنند اما بعد از خواندن بیانیهها به ساده لوحی خودم خندیدم. قرار بود سکانس آخر مجموعه در اصفهان و کنار زایندهرود تصویربرداری شود اما به دلیل مسائل امنیتی سکانس آخر را در زورخانهای در تهران تصویربرداری کردیم.
این کارگردان سینما و تلویزیون ادامه داد: "در مسیر زایندهرود" موضوع مناسبی برای تحقیق مردمشناسان، قوم نگاران و جامعه شناسان است. آنها میتوانند با نگاه عمیق به این مجموعهها و حاشیههای زمان ساخت آن متوجه بشوند آیا مردم ما به درک ملی رسیدهاند یا خیر؟ما در وهله اول باید احساس کنیم ایرانی هستیم و منافع ملی برایمان اولویت داشته باشد و در مراحل بعد به منافع قومی بپردازیم و احساس تعلق به منطقهای خاص داشته باشیم.
وی گفت: ما در این مجموعه از دردی مشترک حرف زدیم، گسترش خشونت مهمترین موضوع این مجموعه بود و در کنار آن به مافیای فوتبال و رشد گرکانیها در این ورزش پرداختیم. این موضوعها به شکل تفضیلی در برنامه "نود" مطرح میشود و عادل فردوسیپور با سعه صدر تاوان افشاگریها را میدهد.
فتحی درباره انتخاب بازیگران گفت: اشکان خطیبی به خاطر اینکه دورهای فوتبالیست بود و روحیه و چهرهاش مناسب نقش بود انتخاب کردم، درباره طباطبائی هم باید بگویم از آن دسته بازیگرانی است که اگر موقعیت مناسب داشته باشد میتواند خوب ظاهر شود. او یک روز قبل از تصویربرداری به مجموعه پیوست و تمام تلاشش را برای درآوردن لهجه اصفهانی به کار گرفت.
وی در پایان گفت: آنقدر خستهام که دیگر نمیخواهم درباره برنامه کاری آیندهام صحبت کنم. اما سعی میکنم بعد از این در یک ظرف زمانی محدود کاری را قبول نکنم.
در این نشست احسان خواجه امیری درباره همکاری با حسن فتحی گفت: این کار را فقط به خاطر آقای فتحی و تجربه خوب همکاری با ایشان در مجموعه "میوه ممنوعه" ، پذیرفتم. البته به خاطر حجم زیاد کار آقای فتحی نتوانستم از تجربیات ایشان استفاده کنم و امیدوارم دیگر پیشنهادهای این چنینی که کار در زمان کمی را می طلبد، نپذیرم.
وی ادامه داد: خیلی وقتها کار را دو ساعت قبل از پخش دستم می رساندند و برای یک سکانس ترانه و کلیپ می خواستند. کار کردن در این بازه زمانی کار دشواری است و اگر تنها دو سه روز وقت بیشتری داشتم ماحصل ترانه ها و موسیقی کار از آنچه که شنیدید بهتر درمی آمد.
خواجه امیری در پایان گفت: ترانه مجموعه " در مسیر زاینده رود" را در آلبوم جدیدم آوردم چرا که می خواستم این اثر را به آقای فتحی و عفیفه تقدیم کنم.
نظر شما