به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کاظم پورکاظمی افزود: سازمان بهداشت جهانی وجود حق فنی را عاملی میداند تا داروساز موظف به ارائه مستقیم و غیر مستقیم اطلاعات دارویی باشد.
وی گفت: دادن اطلاعات دارویی فقط یکی از چندین وظیفه داروساز در داروخانه است. او باید بر اساس قانون حدود 18 مسئولیت از جمله نحوه نگهداری دارو، چیدمان داروها، نظارت بر تاریخ تولید و انقضاء و حتی بررسی نسخه دارویی را برعهده داشته باشد. حذف این تعرفه به نوعی احساس بیمسئولیتی در داروخانه ایجاد میکند و مراکز دارویی را به یک بنگاه اقتصادی مبدل میسازد.
عضو انجمن داروسازان ایران افزود: این داروخانه و مسئول فنی آن است که در قبال اشتباهات احتمالی پزشک، معالج یا حتی کارخانه داروسازی باید پاسخگو باشد و در مواقع لزوم به عنوان پل ارتباطی و تکمیل کننده حلقه سلامت آن را منعکس کند.
پورکاظمی با بیان اینکه یکی از مشکلات شبهه برانگیز برای پرداخت هزینه نسخه از سوی بیماران تغییر چندین مرتبهای قیمت روی جعبه دارو از سوی کارخانههای داروسازی است گفت: در طول یک سال داروها با افزایش یا تغییر در قیمت خود، بدون درج قیمت جدید روی جعبه موجب شدهاند تا بیماران فکر کنند که داروخانه باعث افزایش قیمت نسخه شده یا حق فنی است که نسخ پزشکی را گران کرده است.
وی گفت: بر اساس اختیاراتی که شورای عالی نظام پزشکی به استانها و شهرستانها داده است در اکثر موارد تعرفه حق فنی برای داروهای تک قلمی دریافت نمیشود و داروساز مجاز است بنا به میزان اقلام و قیمت داروها در برخی موارد حداکثر تا سقف اعلام شده یعنی 950 تومان حق فنی دریافت کند.
نایب رئیس مجمع نمایندگان انجمن داروسازان خواستار حمایت مجلس، قوه قضاییه و دولت از اجرای صحیح و دقیق تعرفه حق فنی مسئولان داروخانهها شد و گفت: برخی بحثهای انجام شده درباره حذف این تعرفه موجب نگرانی در جامعه داروسازی، مجامع علمی و دانشگاهی، صنفی و حتی صنایع داروسازی شده است.
نظر شما