به گزارش خبرگزاری مهر، در این مراسم مهدی الهی قمشهای به عنوان مولویشناس، کریم زمانی در بخش تحقیق، محمدرضا شفیعی کدکنی به عنوان شاعر، شهرام ناظری هنرمند آواز، جعفری در بخش انتشارات، توفیق سبحانی مؤلف، جمالپور در بخش نقاشی و عبدالرفیع حقیقت در بخش دبیر انجمنهای مرتبط تقدیر شدند. در بخش ویژه جشنواره هم از قریشی تجلیل شدند.
در ادامه این مراسم، حسین باهر دبیر مراسم قدر و منزلت بالای مولانا را از دلایل برگزاری این مراسم خواند و گفت: مولانا انسانی فرامرزی است؛ به طوری که طی سالهای متمادی کشورهای مختلف دنیا برای این عارف بزرگ مراسمی برگزار کردهاند.
وی افزود: تاکنون برنامههای هنری بسیاری در حوزه مثنویپژوهی با حضور بزرگان این مرز و بوم برگزار شده؛ اما به نظر میرسد حق مطلب ادا نشده و باید با انگیزههای والاتری در این مسیر حرکت کنیم.
باهر ادامه داد: از آنجایی که تولد مولانا در بلخ، پرروشش در روم و مدفنش در قونیه است، باید او را به همه بشریت متعلق دانست؛ اما چون او در درجه اول یک ایرانی بوده، باید کسی که میخواهد آثار او را بررسی کند، به زبان فارسی و عرفان جهانی تسلط داشته باشد.
وی بیان کرد: با توجه به این نکته که داشتن درک از مضامین دینی آیینی مطرح در زمان مولانا گستره تاریخی خاصی داشته، عدهای از فرهیختگان ملی و بینالمللی با حمایت و همکاری یونسکو بر این کار اهتمام ورزیدهاند تا مولانا را همانطور که باید، در وجه معنوی تفسیر کنند، که به نظرم در این امر موفق بودهاند.
وی با اشاره به ادامهدار بودن برگزاری نکوداشت مولانا در سالهای آتی، گفت: هر ساله یک مولویشناس برجسته در این جشنواره معرفی میشود.
این مراسم با حضور سفیران فارسیزبان هند، افغانستان و قزاقستان، دبیرکل یونسکو در ایران و جمعی از پژوهشگران برگزار شد.
نظر شما