عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس، با اشاره به کاهش تراکم پدیده کشند قرمز در آبهای هرمزگان طی روزهای اخیر، عنوان کرد: خوشبختانه طی روزهای اخیر هیچ اثری از مرگ و میر ماهیها با وجود بروز این پدیده دیده نشده است و همچنین در سایتهای پرورش میگو نیز هیچ اثری از این جلبکها دیده نشده است.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران افزود: هیچ محدودیتی برای مصرف ماهی وجود ندارد و مردم می توانند با خیال راحت ماهی و میگو را مصرف کنند.
مطلبی در مورد عوامل به وجود آمدن پدیده کشند قرمز اظهارداشت: از مهمترین عوامل به وجود آمدن این پدیده می توان به تغییر شرایط اکو سیستم دریایی اشاره کرد که این شرایط با ورود آبهای آلوده همانند فاضلاب و مواد نفتی به دریا به وجود می آید.
وی ادامه داد: آلودگی آبهای خلیج فارس و ورود فاضلاب بندرعباس به دریا یکی از عوامل مهم گسترش این پدیده است و در مورد نشت نفت به دریا نیز در حال تحقیق هستیم تا ببینیم در به وجود آمدن این پدیده تاثیر دارد یا ندارد.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران با اشاره به اختصاص بودجه یک میلیارد و 600 میلیون تومانی برای مبارزه با این پدیده، گفت: 800 میلیون تومان از این بودجه در اختیار شرکت آب و فاضلاب هرمزگان قرار گرفته است تا این شرکت بتواند مشکل فاضلاب بندرعباس را حل کند و از ورود آن به دریا جلو گیری کند.
مطلبی تصریح کرد: آن چیزی که ما را نگران می کند این است که کلروفیل موجود در دریا از حد طبیعی خود خارج شود و مشکلات بیشتری را برای محیط زیست خلیج فارس به وجود آورد و باید از ورود فاضلاب به دریا جلوگیری شود.
وی با اشاره به مسئولیت سنگین و ملی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس برای تحقیق در مورد محیط زیست دریایی، بیان کرد: پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان مسئولیت سنگین تحقیق در مورد محیط زیست دریایی خلیج فارس و همچنین حفظ ذخایر آبزیان را برعهده دارد و باید ورود فاضلاب به دریا را نیز کنترل کند چون حفظ محیط زیست دریایی خلیج فارس برای کشور بسیار مهم است.
وی در ادامه افزود: یکی از ماموریتهای مهم و ملی این پژوهشکده تحقیقات بیولوژیکی در مورد پدیده کشند قرمز است و خوشبختانه در همین راستا واحد پایش شکوفایی پلانکتونی مضر نیز در این پژوهشکده ایجاد شده است.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران در مورد به وجود آمدن پدیده کشند قرمز در آبهای خلیج فارس، گفت: این پدیده از مهر ماه 87 از آبهای کشورهای همسایه وارد آبهای ایران شد و در واقع این جلبکها در ابتدا غیر بومی بوده است اما جلبکهایی که در حال حاضر گسترش یافته اند جز جلبکهای بومی همین منطقه هستند.
مطلبی اظهار داشت: در گذشته به مبارزه با این پدیده از طریق استفاده از هواپیمای سمپاش توجه چندانی نشد که متاسفانه این جلبکها گسترش بسیار زیادی پیدا کردند.
وی در ادامه به طرحهای دیگر این موسسه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 300 طرح تحقیقاتی در زمینه های مختلف شیلاتی در دست اجرا داریم که برای اجرای این طرحها سه میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران افزود: از جمله این طرحها می توان به طرح جامع بهینه سازی ماهی کپور نقره ای اشاره کرد که با اجرای این طرح می توانیم از همه اجزای این ماهی برای مصرف استفاده کنیم.
مطلبی ادامه داد: در حال حاضر ما دانش فنی تولید اسنک ماهی را نیز در اختیار داریم که این دانش به بخش خصوصی فروخته شده است و شاهد تولید انبوه این محصول هستیم و همچنین طرحهای تولید بستنی ماهی، پنیر ماهی، برگر ماهی و سوسیس ماهی نیز هم اکنون در حال اجرا است.
نظر شما