۱۰ مهر ۱۳۸۹، ۱۲:۳۶

علی اصغر شادروان:

سیاست بیشترین نقش را در فیلمهای سینمایی خوزستان دارد

سیاست بیشترین نقش را در فیلمهای سینمایی خوزستان دارد

اهواز - خبرگزاری مهر: کارگردان و فیلمساز خوزستانی گفت: فیلمهای سینمایی که در استان خوزستان تولید می شود عموما رنگ و بوی سیاسی دارند و این عامل بیشترین نقش را در آنها ایفا می کند.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، علی اصغر شادروان در نشست نقد و بررسی فیلمهای اکران شده در یازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در اهواز افزود: هم‌اکنون فیلمسازی راحت‌تر اما سینما مقداری بسته‌تر شده این در حالیست که در دورانی که ساخت فیلم دشوار بود، سینمای آزاد، آزادی عمل داشت و فیلمسازان در کارهای خود آزادتر عمل می‌کردند.

شادروان خاطرنشان کرد: فیلمهایی که از خوزستان دیده می‌شود با سایر نقاط کشور تفاوت بسیار دارد چرا که در آن مسائل سیاسی بیشتر نمود پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه مسائل اقتصادی ایران در دست خوزستان است، افزود: در جنوب کشور مسائل سیاسی بیشتر در سینما مطرح است و دید سیاسی بیشتری در فیلمهای خوزستانی وجود دارد که تحت تاثیر مسائل جامعه است.

این کارگردان خوزستانی تصریح کرد: تفکر و مفاهیم در آثار ارائه شده کم است و دلیل آن شاید توسعه ابزار و تجهیزات فیلمسازی باشد که کار را برای فیلمساز بسیار آسان می کند.

همچنین محمد مرادی جاوید یکی از داروان جشنواره مقاومت در خوزستان اظهار داشت: در فرآیند فیلمسازی چند دهه گذشته اتفاقاتی روی داد که حاصل آن در ماراتن فیلم‌سازی کشور، افزایش سطح رقابت و تحصیل‌کنندگان سینما، افزایش سطح توقع مخاطب فیلم کوتاه و افزایش جرات برای ساخت فیلمی شایسته و استاندارد بود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فیلمسازی به سمت احساس رفته است، اظهار داشت: با گسترش آموزش به صورت غیرمستقیم می‌توان به بهبود عرصه فیلمسازی کمک کرد.

مرادی جاوید تصریح کرد: البته جشنواره‌ای که تنها به قصد رفع تکلیف از سوی ارگانی خاص در نظر گرفته شود هیچ نتیجه‌ و سودی برای فیلمسازان در پی ندارد اما اگر جشنواره‌ای برپا شود که در آن اتفاق آموزشی روی دهد به طور مسلم تعقل و تفکر همراه با نشاط را در پی خواهد داشت.

حبیب باوی ساجد مستندساز خوزستانی نیز گفت: خوزستان در بخش سینمای آزاد اعتنایی به فیلم مستند نداشته حال آنکه در‌ بندرعباس شاهد آثاری هستیم که سندیت و به نوعی مردم شناسی به وضوح در آن مشاهده می‌شود.

وی افزود: به طور قطع نسل فیلمسازهای بعد، ما را به دلیل عدم سندسازی در برخی از مسائل مواخذه خواهد کرد.

سیامک عباسپور دیگر منتقد سینما نیز با اشاره به اینکه موضوع در سینمای خوزستان اکثرا بی جان است، گفت: خوزستان از ویژگیهای خاصی برخوردار است که می‌توان بر اساس آنان دست به خلق اثر زد.

وی افزود: سینمای مستند خود می‌تواند یک آرمان باشد. در دهه 40 و 50 مستندهای خوبی از اتفاقات اجتماعی خوزستان ساخته شد که امروزه شاهد آن نیستیم.

کد خبر 1162793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha