اسدالله بیات در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان با اشاره به اینکه یکی از بهترین انواع چوب مروار در مزارع شهرستان ملایر کشت می شود، افزود: مروارهای این منطقه به دلیل قدرت انعطاف پذیری بالا و نداشتن شاخه های جانبی و اضافی از مرغوبترین نوع مروار هستند.
بیات با بیان اینکه مروارها از زمین های کشاورزی روستاهای توچغاز، جوراب، حرم آباد و داویجان این شهرستان برداشت می شوند، اضافه کرد: بیشترین بافندگان مروار در شهرستان ملایر فعال هستند و در حال حاضر 22 کارگاه در این منطقه دایر است و 220 نفر در آنها اشتغال دارند.
بیات از تهیه فیلم کوتاهی درباره نحوه مراحل تولید مروار خبر داد و گفت: این هنر قدمتی بیش از 50 سال دارد که به تازگی احیای آن مد نظر قرار گرفته است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اظهار داشت: با استفاده از مروار، انواع سبدها به شکل های کشکولی، قایقی، بیضی و مربعی در اندازه های کوچک، متوسط و بزرگ بافته می شود.
در همین خصوص فرماندار ملایر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سالانه 34 هزار تن کشمش در ملایر تولید می شود، افزود: تولید سالیانه کشمش جهان 850 هزار تن است که ایران سالانه 140 هزار تن کشمش تولید میکند و 17 درصد از کشمش جهان در ایران است.
حسن خیریانپور از وجود 70 کارخانه کشمش در ملایر خبر داد و گفت: شهرستان ملایر در زمینه محصولات کشاورزی دیگر نیز رتبه خوبی را دارد و 22 درصد کل تولیدات محصولات کشاورزی استان در ملایر است.
وی از وجود 33 درصد تولیدات باغی استان همدان در ملایر خبر داد و اظهار داشت: 10 هزار هکتار از باغات ملایر زیر کشت انگور است که 60 درصد تولید انگور در استان در ملایر تولید میشود و سه درصد سطح زیر کشت در کشور است که دو برابر متوسط تولید کشور در ملایر و سه برابر تولید متوسط جهانی در ملایر انگور تولید میشود.
خیریانپور همچنین به وجود صنایع دستی در ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: از صنایع دسنی برای حمل و صادرات انگور استفاده می شود.
نظر شما